Ботьо Ботев: Убийството на Ланге вероятно е непредумишлено

Според криминалиста трябва да има единодействие на разследващите
15 авг 2022 10:35, Петя Славова
95
Ботьо Ботев: Убийството на Ланге вероятно е непредумишлено
Снимка: БГНЕС

Непредумишлено е убийството на швейцарския бизнесмен Удо Ланге в "Делта Хил". Такова мнение изрази пред Нова тв Ботьо Ботев, криминалист, бивш началник на отдел "Убийства".

Още по темата

"Убийството навярно е станало случайно, на базата на някакъв възникнал конфликт. Вероятно обвиненият дори не е желал настъпването на смъртта. Една от причините, да мисля така, е начинът, по който е нанесен ударът", поясни криминалистът.

По думите му не е добре, че разследващите служби и дознателите имат различни позиции от прокуратурата.

"Един такъв случай трябва да има единодействие между всички участващи в разследването", допълни той.

Съпругата е тази, която открива тялото на починалия. Вече е арестуван заподозрян 57-годишен мъж, който е работил в хлебопекарната на семейството.

"Неприятно впечатление прави различните позиции от страна на разследващите и това, което казва прокуратурата", коментира още Ботев. Според него трябва да има единодействие за решаването на такъв случай.

Той определи случая като обикновен, криминален, но работата по него е огромна от гледна точка за събиране на доказателства.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
0
 
! Отговори
аха преди 1 година
Значи непредумишлено,така ли!?С тоя шиш във врата!?На тоя пролетарий на умствения труд защо ИЗОБЩО му давате трибуна!?
72
1
 
0
 
! Отговори
преди 1 година
Преди Айредин Мустафов да бъде екзекутиранн от милиционерите е жестоко пребит от милиционерите.В сайта на Дарик е описан случай-намерете статията "Смърт след рамбовско изпълнение на спец полицаи".Айредин Мустафов не е забравен.
71
1
 
0
 
! Отговори
преди 1 година
МВР не полага никакви усилия да задържи милиционер-убиец, осъден за убийството на Айредин Мустафов-спортист. Бандитът-убиец-милиционер се укри, очевидно със съдействието на милицията.Другите милиционери, които стрелят по Айредин Мустафов дори не са осъдени. В съ да един от отърваните казва "ВСИЧКИ СТРЕЛЯХМЕ".Айредин Мустафов е убит, защото изпреварва кола с милиционери-и то необозначена, в незабранен за изпреварване участък. Разстрелян е като куче, вадят пистолетите и го правят на решето.
70
1
 
0
 
! Отговори
нищо не е забравено преди 1 година
Айредин мустафов, убит от милиционери през 1998 г не е забравен.Той е убит, защото изпреварва милиционерски коли! Това му е прегрешението-изпреварил с колата си, и то в участък, където изпреварването е разрешено.Цяла групичка милиционера стрелят, и прлавят тялото на Айредин Мустафов на решето.Осъден е само един милиционер, другите са отървани, въпреки,че и те стрелят. Осъдения не е задържан в залата, при четенето на присъдата, и като на парад излиза от съда, и се укрива и досега.
69
0
 
2
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Ама едни съдебни лекари имаме.....първо беше убит със шило през шията,после упоен и отровен с хлороформ... Толкова ли една аутопсия не могат да направят свестно.
68
1
 
4
 
! Отговори
смех преди 1 година
Тоя дето пиеше кафе с карамански ли
67
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вайй Ботьо, непредумишлено убийство? С фрау Ланге май сте на един акъл. Тогава какво търсиш в полицията?
66
1
 
1
 
! Отговори
111 преди 1 година
Дрътия хитрец знае много добре как стоят нещата но много факти излязоха наяве,и много хора се разприказваха. Затова май няма да може да осребри нищо за себе покрай тази гнусна историйка дрътия хитрец.
65
1
 
6
 
! Отговори
преди 1 година
Такива като Ботьо в Дубай изтичат в канал Кашоги. Докато тези смрадливи комуно .мръшляций са управляващи и разследващи то България няма да има правораздаване.
64
1
 
4
 
! Отговори
мариана преди 1 година
Този не-скопосан не-кадерен мух-льо от мазето на комунизма без един разкрит извършител на убийствата от прехода има ли за него поне едно,единствено убийство ,което да не е битово естествено и по непредпазливост от ток в контакта в което жертвата да е убита хладнокръвно и жестоко обмислено ,а не мирно и тихо.Мамй,ка вии комунистическовъшливата чета с не-гра-мотна б-л укчията ББотев
63
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Либовнико в затвора, *** ше плати от парите на утрепания си мъж, а Ботьо ше замазва
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
както се разбра, съпругата е арестувана защото е издала любоника си който е убила мъжа и. има видео матерял как убиеца и жената на убития бягат заедно. Всичко е ясно - любовен триъгалник, една пиростия която затри 2 живота. Точка.
61
1
 
20
 
! Отговори
Т. Зарева преди 1 година
Никога българин не би извършил подобно престъпление. Най-вероятно да е или аверикански агент, или някой от етносите.
60
1
 
4
 
! Отговори
Ем преди 1 година
До мдаа "Боотев иска да каже убиецът го е ръгнал с нещо да види какво има вътре , а той взел че умрял." ... обаче убиецът не разбрал веднага, че човекът умрял и викнал жена му да го преоблече в някакви нови дрехи, че старите се омазали с кръв. Жената, понеже е света вода ненапита и случайно била съвсем наблизо помогнала, ама след няколко часа човекът като не се събудил тя решила да звънне на полицията.... това е!
59
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аха,друг път,и съпругата има пръст в тази работа
58
1
 
7
 
! Отговори
Вижте МВР преди 1 година
Дедка твойте полицаи са терористи, слугуват на роми, мутри и политици и Екзекутират Българи!
57
2
 
6
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
Боотев иска да каже убиецът го е ръгнал с нещо да види какво има вътре , а той взел че умрял.
56
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ботьо и "ювелирната операция" в Белите Брези,където се изпозастреляха полицаи и умряха двама от тях.Операция на Ботьо и сие,или нагледно как мвр пази престъпниците,сега вече е голям експерт,няма нужда.
55
2
 
22
 
! Отговори
20 век преди 1 година
Слушайки този "експерт" си помислих, че за него убийство с умисъл е само това, което се извършва пред много хилядна публика, и убиеца докато разфасова жертвата обеснява мотива и действията си. Точно такива "специалисти" като този и Рашков прикриваха мутри и борци и не разкриха нито едно убийство за 33 години. Факта, че на този се дава думата, означава, че някой нещо ***, лъже и прикрива.
54
1
 
2
 
! Отговори
анал-лизатор преди 1 година
До Анонимен - Славито не си плаща на входа за чистачка