Ботьо Ботев: Убийството на Ланге вероятно е непредумишлено

Според криминалиста трябва да има единодействие на разследващите
15 авг 2022 10:35, Петя Славова
95
Ботьо Ботев: Убийството на Ланге вероятно е непредумишлено
Снимка: БГНЕС

Непредумишлено е убийството на швейцарския бизнесмен Удо Ланге в "Делта Хил". Такова мнение изрази пред Нова тв Ботьо Ботев, криминалист, бивш началник на отдел "Убийства".

Още по темата

"Убийството навярно е станало случайно, на базата на някакъв възникнал конфликт. Вероятно обвиненият дори не е желал настъпването на смъртта. Една от причините, да мисля така, е начинът, по който е нанесен ударът", поясни криминалистът.

По думите му не е добре, че разследващите служби и дознателите имат различни позиции от прокуратурата.

"Един такъв случай трябва да има единодействие между всички участващи в разследването", допълни той.

Съпругата е тази, която открива тялото на починалия. Вече е арестуван заподозрян 57-годишен мъж, който е работил в хлебопекарната на семейството.

"Неприятно впечатление прави различните позиции от страна на разследващите и това, което казва прокуратурата", коментира още Ботев. Според него трябва да има единодействие за решаването на такъв случай.

Той определи случая като обикновен, криминален, но работата по него е огромна от гледна точка за събиране на доказателства.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
12
 
! Отговори
Totenkopf преди 1 година
Тоя е абсолютен ***, как ще е не предумишлено, като се е опитал да заличи и го е преоблелякъл, най-малкото не се е обадил на ченгетата и да каже стана злополука не исках ама човека се наниза на шиша
32
0
 
5
 
! Отговори
До 40 преди 1 година
Ти свети ли им за да знаеш, че пекарната е нейна лична собственост?! Предбрачният им договор ли си чел или?! Както стана ясно, задържаният има интимна връзка с тази Елизабет!
31
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изказване на ''топ експерт" ,който по времето на голямата касапница 1998-2005г не разкри нито едно убийство.Същият беше задържал едни украинци за убийството на Луканов и после съда ги пусна,поради негодни доказателства и изтръгване на самопризнания с насилиеЕ сега този негадъник получава от нашите данъци максималната пенсия
30
6
 
4
 
! Отговори
любопитен преди 1 година
До Анонимен 36 ........ Удобно пропускаш факта, че пекарната е еднолична собственост на жената? Защо трябва да убива мъжа и тогава?
29
4
 
8
 
! Отговори
дедовия преди 1 година
След тази статия единственият правилен въпрос е дали въпросният Ботьо Ботев си е платил данъка на парите от подкупа, който е получил, за да изрази въпросната позиция.
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая Елизабет, не я ли е срам. Швейцарецът пълен с пари, бизнес в ръцете, прекрасен живот й е дал. Тая мърсува с пекаря, който взима 800лв.
27
1
 
11
 
! Отговори
дедовия преди 1 година
Няколко души са държали жертвата, когато убиеца я е промушил с шило в белия дроб. И това се води непредумишлено?Ако мина 10 пъти с гумата на камион за смет през главата на Ботьо Ботев, това какво би се водело?
26
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
57-годишен мъж, работил в пекарната. Искал е увеличение на заплатата и не му е дадено. Заплатата там, в пекарната за Кладница е 800лв. със собствен транспорт. Каква ли е причината за инцидента?! После, убийство. Еми, така ще е.
25
0
 
12
 
! Отговори
Да преди 1 година
Да бе, щом е намесена жена и пари Ей така се случва!
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И по какво разбра: че не е застрелян, а убит с пробождащ предмет?! И за 4 дни това ли им родиха главите на експертите от МВР?
23
1
 
12
 
! Отговори
Мара Затварачката преди 1 година
Пеевски уж се е разбрал с американците ама като го очистят ще се окаже супер изненадан. Въобще няма да види от коя посока идва куршума.
22
1
 
12
 
! Отговори
Калчо преди 1 година
А може да се окаже че мафиотския прокурор Петьо Еврото е искал да вземе имането и заводите на швейцареца. И са направили един "нещастен случай" след който Петьо Еврото и Ботьо Ботев необяснимо забогатяват с няколко милиона евро. Най-големите престъпници са в съда, прокуратурата, МВР и парламента.
21
2
 
3
 
! Отговори
До Петров преди 1 година
Не хванаха украинците ,а пред съда се говореше за отвличане от Украйна !
20
0
 
7
 
! Отговори
Не намерили преди 1 година
Кой е виновен за убийството на Луканов? Ти остави че ги намериха ами бая сини ги закараха във съда хем ги бяха държали да им мине във някакви вили из балкана ,всичко си бяха казали НО пред съда отрекоха ,защо ги пуснаха не знам ,ама като им гледахме сините физиономии беше ясно за какво иде реч !
19
1
 
14
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Ботьо Ботев знае кой е истинския убиец на Луканов защото това убийство е било одобрено на най-високо държавно ниво и Ботев е замесен. И след това хванаха двама украинци и ги биха в една къща за мъчения на МВР докато украинците признаха че уж те са убийците. Фалшива държава, фалшиви институции, всичко е фалшиво.
18
1
 
3
 
! Отговори
Човека който преди 1 година
Може да накара скелета да проговори !
17
1
 
3
 
! Отговори
Stefan преди 1 година
"nepredomishleno" ubjistvo!? - njama takova neshto
16
0
 
9
 
! Отговори
до 17 преди 1 година
Непредумишлено не значи без да иска. Значи без предварителен умисъл - т.е. не е планирано. Иначе естествено че ако наръгаш някой във врата извършваш умишлено убийство.
15
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
90% от такива случаи са от ревност и са намесени съпргугата/съпруга - обаче за да вкараш някой на топло не се иска врачуване а солидни доказателсвта да може съда и прокуратурата да си свършат работата.
14
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, бе, да, наръгал го е в шията и му е пробол чак белият дроб и това е без да иска. Ботьоо, никакакъв криминалист не си.