След катастрофа: Задържаха мъж, превозващ мигранти

Той успял да избяга от проверка, но в последствие е задържан
17 авг 2022 16:11, Красимир Ангелов
12
След катастрофа: Задържаха мъж, превозващ мигранти
Снимка: БГНЕС

Мъж, превозващ мигранти, е задържан след пътно произшествие в Харманли, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

Автомобилът му бил забелязан във вторник по обяд, при рутинен обход по улица "Иван Вазов". Служителите му подали звуков и светлинен сигнал, но мъжът опитал да осуети проверката и увеличил скоростта. След преследване се стигнало до сблъсък със служебния патрулен автомобил.

Шофьорът успял да избяга, но впоследствие е установен и задържан.

Установено е, че преди два дни той е бил хванат да шофира автомобил без да притежава свидетелство за правоуправление и с два грама наркотик. Водачът бил с хуманитарен статут с адрес в София, а автомобилът превозвал четирима пътници.

Пасажерите се оказали мигранти, самоопределящи се за сирийци и нямали документи за самоличност. Те са настанени в Специалния дом за временно настаняване на чужденци (СДВНЧ) в Любимец.

При справка се установило, че регистрационните табели на колата са издадени за друго МПС. Образувано е досъдебно производство.

Часове по-късно, служители от управлението са проверили хотелски комплекс в близост до града. В една от стаите, наета от 24-годишен софиянец, са намерени двама мъже и две жени, също без документи за самоличност. По техни данни са от Тунис.

Приведени са в СДВНЧ, а наемателят на стаята е задържан до 24 часа. Проверките на служителите в комплекса продължили по неотложност и в друга хотелска стая. Тя се е обитавала от 36-годишен сириец с адрес в Харманли. На няколко места са открити различни видове дрога. Последвало е задържането му до 24 часа по стартиралото досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Ddd преди 1 година
Утре ще го пуснат и след седмица, пак гонки с коли.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой има ли представа тия шофьори на мигранти защо катастрофират постоянно?! Това е много по-често от средното, имам чувството, че всеки ден катастрофира по един от тях, а би трябвало да са малко на брой.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някак ми се струва, че много ресурс се вкарва в тая работа с мигрантите. В Бургас е като в Дивия запад, всеки ден се гонят с полицаите. Ден без катастрофа няма. Ще пострада невинен човек накрая. Трафикантът уплашен бяга, куките за да се направят на герои от филмите помитат с колите си всичко живо, докато не го задържат. И за какво е целия цирк.....Те тези не искат в Бг. Тях ги трафикират до друга граница, а целта им е Германия. Оставете ги да преминат, няма нужда от золуми.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а тези от Тунис какво правят тук? В Тунис няма война, няма нищо и да си ходят от където са дошли. А онзи сириеца с дрогата, той нещо или да си прави каквото иска и той. Как така има дрога? Е бати скапаната държава сме, всеки го е ударил през просото и Кирчоу само разправя че всичко е наред.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Шофьорът успял да избяга" - пак ли? ченгетата да отслабнат малко че нищо не могат да хванат. А за този какво? пак ли го пуснаха. В Гърция ти дават по 8г затвор за всеки заловен който прекарваш, за всеки. А тук, Сомалия и всеки си прави каквото иска.
3
0
 
4
 
! Отговори
Е,добре де преди 1 година
Като сте го хванали преди 2 дни,защо е бил на свобода?То като игра на котка и мишка,защо въобще ви плащат заплати от нашите данъци?Или дейност да се отчита?
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ко става в таз държава....
1
0
 
7
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
Ей тия са запалили и близката гора!