Сириец с обвинение, помагал за укриване на мигранти у нас

Може да бъде затворен от 1 до 6 години
1 сеп 2022 01:00, Петя Славова
13
Сириец с обвинение, помагал за укриване на мигранти у нас
Снимка: БГНЕС

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 36-годишен мъж със сирийско гражданство, подпомагал чужденци да пребивават на територията на Република България, съобщиха от прокуратурата.

На 30.08.2022 г. в жилище на ул. "Галилео Галилей" в гр. София, с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага, обвиняемият У.Х. противозаконно е подпомогнал чуждестранни граждани, да пребивават на територията на страната в нарушение на закона. Деянието е извършено по отношение на повече от едно лице.

Още по темата

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 281, ал. 2, т. 5, вр. ал. 1 от НК, за което се предвижда наказание "лишаване от свобода" от 1 до 6 години.

Предвид възможността У.Х. да се укрие, наблюдаващ прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Хахо Хихи преди 1 година
Ние си имаме свръх брутални мафиоти убийци дето държавата си ги обича даже са цял живот покрай политиката ама сириеца ни е проблема. Не харесвам сирийци но нашите гнусни мафиоти олигарси са са истинските хора които не херасвам и смятам са истинския враг на България
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не ви се скарат от ЕС, че не ги пускате? Плана Калерги. Спъвате го.
8
0
 
4
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 1 година
"Може да бъде затворен..." Я пак? Това е изречение, на което НИКОЙ в България не вярва! Тук дори доказани убийци не са в затвора! Пример: убиеца на Милен Цветков, убиеца на двете момичета отпреди 2 месеца, убиеца на онова момиче в парка в София, убиеца на онове седящо на пейка в софийски парк...... Изобщо....кого заблуждавате с това изречение? В България убийството е като купуване на чисто нова кола! Нищо работа!
7
1
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 5 преди 1 година
Така е................прав си 100 %!!!
6
4
 
7
 
! Отговори
??? преди 1 година
Защо украинците ги пускаме в страната и ги настаняваме в 5-звездни хотели, а сирийците ги гоним??И в двете държави има война...........Украйна и Сирия!!!Докога с тия двойни стандарти??
5
0
 
6
 
! Отговори
Милицойнер преди 1 година
Дано не изпее колегите които го пазят и на които се отчита.
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз не разбирам какъв е проблемът? Украинци пуснахме всякакви! И криминални елементи, и азовци, и кви ли не и никой не води сметка колко са влязли, колко са излязли от държавата, къде са се настанили в случай, че някой от тях се издирва за нещо, нито дали са бежанци или туристи! Само ги хрантутум и ги глезим! А сирийските бежанци ги гоним?!? Е за какво е това? Те не искат да остават тук. По-добре е да им помогнем да минат безопасно и да си продължат пътя!
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не е обвързан с някакви престъпни групировки, а са нормални бежанци, какво ви пречат и какъв ви е проблема? Останали без домове и препитание, бежанците търсят начин как да оцелеят и нахранят семействата си, търсят препитание!
2
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турците започнаха да намират оръжия, основно противотанковите АТ-4 изпратени от западните ни партньори... Обаче не в Украйна, а по пещерите на кюрдите в Сирия и Турция. Финландия и Швеция май няма да влизат скоро в НАТО. ;)
1
1
 
5
 
! Отговори
Козяк преди 1 година
Няма да бъде осъден, нали ние нареждаме на ЕС да не гърчат сирийците.