Екшън: Маскирани и с оръжие обраха заведение в Шумен

Те били задържани от криминалисти в града
14 сеп 2022 11:13, Петя Славова
18
Екшън: Маскирани и с оръжие обраха заведение в Шумен
Снимка: БГНЕС

Неизвестни, с маски на главите, нахлули в заведение в центъра на Шумен. Насочили оръжие към служител, взели оборота и се отправили в неизвестна посока.

Екшънът е станал около 3.00 часа на 13 септември

Полицейски екипи и криминалисти пристигнали на място и започнали незабавни действия за установяване на извършителите. Извършен бил  обход в района, но евентуалните извършители не били установени, предава БТА.

Изяснено било, че те били двама, носили маски и ръкавици. Единият насочил пистолет към служител в заведението, казал му да не мърда и да предаде наличния оборот. Другият се насочил зад бар плота, взел парична сума – малко над 1000 лева, след което двамата напуснали заведението. От полицията отказаха да уточнят кое е заведението, в което е извършен грабежът, съобщават от полицията в града.

Извършените  множество оперативни действия дали резултат. Малко след 10.30 часа вчера като евентуален извършител е задържан 17-годишен местен жител, а часове по-късно – 20-годишен шуменец, за когото се предполагало, че му е съучастник. Намерени и иззети са множество следи и веществени доказателства.

Двамата са разпитани и задържани за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. 20-годишният шуменец не е криминално проявен, а 17-годишният е установяван да държи през 2021 г. високорискови наркотични вещества- кокаин. Работата по документиране на престъплението продължава под ръководството на Районната прокуратура в Шумен.

Миналата година през август служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОД на МВР и РУ-Шумен установиха извършител на въоръжен грабеж в игрална зала в града - 27-годишен мъж от Търговище. Тогава в игрална зала на бул. "Симеон Велики" в Шумен влязъл мъж, който заплашил с пистолет работещия в обекта и отнел 350 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въпросното "заведение" да не е казино?!
7
1
 
4
 
! Отговори
Трудът възпитава преди 1 година
Сега по един хубав пердах и по 10 години принудителен труд, за да разберат що е това труд и да добият трудови навици. През първите дни на всеки изминал час да им се казва по колко лева или стотинки са изработили и да си правят сметка каква храна биха могли да си купят с тези пари, като се имат предвид цените. Докато не възстановят санкционирането чрез принудителен труд, някои категории хора няма да се поправят.
6
1
 
10
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
Тежко въоръжени с картечници бандити обрали пастите и захарните близалки от квартална сладкарница...
5
1
 
9
 
! Отговори
Промяна е ! преди 1 година
Все по-зле ще става с идването на зимата ! Гладът ще накара доста народ да забрави какво е закон и наказание ! Всички гладни се очаква да отидат да учат в Харвард.
4
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Честита Промяна!
3
1
 
20
 
! Отговори
SS преди 1 година
И така става когато оръжие имат само престъпниците и едно привилигировано малцинство ,а народа НЕ !
2
0
 
20
 
! Отговори
SS преди 1 година
Мисля,че това е едва началото на това което предстои ! А именно скок на битовата и криминална престъпност !
1
0
 
13
 
! Отговори
Слънцето преди 1 година
Почва се.