Спипаха 20 пияни и 20 дрогирани водачи на пътя за денонощие

Това показват резултатите от традиционната акция на МВР
27 сеп 2022 19:28, Красимир Ангелов
9
Спипаха 20 пияни и 20 дрогирани водачи на пътя за денонощие
Снимка: БГНЕС

В рамките на изминалия ден са установени общо 20 водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол, съобщи МВР.  

От тях 10 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 10 - с над 1,2 на 1000, трима са отказали да бъдат тествани.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 20 души, а четирима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

Акцент в акцията на МВР е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на моторни превозни средства (МПС) от неправоспособни шофьори. Акцията започна в началото на юли след катастрофа на булевард „Черни връх“ в София, при която загинаха две млади жени.

Данните до момента показват, че на територията на цялата страна през последното денонощие са проверени над 10 000 МПС в рамките на специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата.

Извършен е контрол на 13 204 водачи и пътници. Съставени са 2746 фиша и 837 акта за установени административни нарушения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Имайте в предвид че преди 1 година
МВР Е ОПГ
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Казват че кокаина се улавя от тестове много кратко време след употреба,а долнопробни дроги и треволяци,се хващат след седмици. Та в тоя ред на мисли и като добавим че няма престъпление без участието на бивш, настоящ или бъдещ милюполюцай или родата им,правим обосновано предположение че някой иска да вдигне потреблението на кокаин, явно не върви много в тая криза.
4
0
 
2
 
! Отговори
Роза преди 1 година
Май че тези,които нямат коли и книжки,са си най-добре!Тогава няма опасност да те хванат зад волана след уп отреба на лекарства например,и да те обвинят че си надрусан!
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
20 на 20 ви беше казано и спряхте да проверявате? Странни са тия числа, шефчето ви надали ще иска 19 или 21 и закръглява.
2
1
 
2
 
! Отговори
КУ КУ! преди 1 година
НОПРАВО ТЕЗИ КОИТО СА ДРУСАНИ САМИ ДА СПИРАТ И ДА СИ ПРИЗНАВАТ!
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пътните полицаи не трябва да имат право да проверяват пътниците след като те не шофират. А шофьорите не трябва да ги спират ако не са направили нарушение. Това е тормоз спрямо обикновените граждани заради една шепа рецидивисти които полицаите пропускат умишлено заради корупция. Един водач ако е пиян ще му личи че не може да шофира и трябва да се спира, но да се спират хиляди коли и да ни казват хванахме десетина е злоупотреба със служебно положение.