15 дрогирани и 20 пияни шофьори засече полицията

Проверени са 2065 МПС и 2266 водачи и пътници
29 окт 2022 17:30, Нели Христова
12
15 дрогирани и 20 пияни шофьори засече полицията
Снимка: БГНЕС

20 пияни и 15 дрогирани шофьори засече полицията на пътя през последното денонощие.

8623 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 10472 водачи и пътници. Съставени са 2042 фиша и 592 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

В рамките на изминалия ден са установени общо 20 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 13 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 7 - с над 1,2 на 1000. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 15 души и шестима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

От обобщените данни: по метода „линеен контрол“ са проверени 2065 МПС и 2266 водачи и пътници; за установени нарушения са съставени 527 фиша и 141 АУАН. Установени са четирима водачи, шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и един - с над 1,2 промила. Петима водачи са засечен да шофират под въздействие на наркотични вещества или техни аналози.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Статисктика или не - факта е че с тия фалшиви тестове взимат книжки а техните резултати ги покриха нали -тестовете били дефектни .....
10
0
 
0
 
! Отговори
Ликвидация нА МВР преди 1 година
Продължава наглия терор срещу населението на БЪлгария през издържани с ограбвани милиарди от Българския народ през бюджета терористи на служба в МВР.Поразени са милион деца в ясли,градини,училища с нагло престъпна видео терористична техника.Всички дец ана БЪлгария имат трайни трудно лечими увреждания от НЕЗАКОННА Видео терористична техника. Престъпниците от МВР още са на свобода и получават ЯКИ заплати ограбвнаи от народа.Чакат Яки пенсии от бъдещите поколения тежко увредени от престъпниците
9
0
 
2
 
! Отговори
Има активност преди 1 година
И мен днес ме спря полицай в движение. Това за първи път ми се случва в България. Върви някаква патрулка зад мен, по едно по едно време нещо пусна лампата, спря я, и си кара така. След малко примигва. Викам тоя сега какво иска? Да отбия ли какво....? Пък аз изобщо не чувам звуков сигнал. Помислих че нещо тестват. Накрая спрях. И той за да мен, добър ден.....Само стресират хората. Един път в Германия така ме спряха. Ама так циливилизовано. Изпреварва те и отзад на патрулката се изписва да отбия
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А колко дрогирани и пияни полицаи са установени в началото на смените със същите тия тестове
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С тия фалшиви тестове тази статистика не означава абсолютно нищо
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е то дръгтестовете реагират и на човешки газове в купето... Въпроса е защо се чака 8 месеца да ти излезе кръвната проба ?
5
0
 
5
 
! Отговори
Това преди 1 година
Започва да заприличва на Ковид хрониката. Всеки ден ни уведомяват колко пияни шофьори били хванати. За сведения и преди 20, и преди 30, и преди 40 години си бяха толкоз. И след 200 години пак ще са толкоз. Няма идеални общества иначе казано.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пътниците не би трябвало да ги проверяват след като не са водачи. То и водачите не би трябвало да ги проверяват след като не са извършили нарушение, но явно живеем в абсурдна държава където някой си мисли че като има власт може да си прави каквото си иска на гърба на останалите. По това се познават добрите човеци когато имат власт и не злоупотребяват с нея.
3
0
 
11
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Спрете с този фарс всеки ден!Колко полицаи светнаха днес?Водачите били дрогирани,а ченгетата били на лекарства?!Тези цифри,които се цитират всеки ден са абсолютно измислени.Официални резултати може да се обявяват само след кръвна проба.Разберете всички най-после,че всеки е НЕВИНЕН,до доказване на противното,а не само униформените!!!
2
0
 
14
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
Ам полицаите кога ще ги тестваме убавците ?
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Карайте нетрезви само пеша ! И полека на стълбите !