Двама от Новозагорско задържани с марихуана за над 48 000 лв.

Предвидените наказания са от 3 до 12 години затвор и глоба
12 ное 2022 13:12, Елка Василева
9
Двама от Новозагорско задържани с марихуана за над 48 000 лв.
Снимка: архив, БГНЕС

Двама мъже от Новозагорско са задържани с над осем килограма марихуана на стойност над 48 хиляди лева. Това съобщи Ваня Белева, говорител на Окръжната прокуратура - Сливен, които ръководят разследването. Досъдебното производство е за разпространение на високорискови наркотични вещества в големи размери.

Мъжете са на 56 и 39 години, те са заловени в района между Нова Загора и село Полско Пъдарево в момента на подготовка за продажба на над осем килограма марихуана. На двамата са предявени обвинения за държане и разпространение на наркотици в големи размери.

Към момента те са с мярка за задържане до 72 часа, предстои в понеделник прокуратурата да внесе искане на постоянна мярка "задържане под стража". За такива престъпления със значителна обществена опасност се предвиждат наказания от три до 12 години затвор и глоба, посочи Ваня Белева. Двамата са привлечени като съучастници, има и други, които са подпомагали престъпната им дейност. Предстои да се събират доказателства за прецизиране на обвиненията.

Операцията по задържането е проведена на 10 ноември и тогава са задържани трима души, каза Слав Добрев от сектор "Борба с организираната престъпност" - Сливен. За тях са събирани данни в продължение на шест месеца, от които става известно, че те се занимават с производство на марихуана от началото на 2021 година. Отглеждали са наркотика в новозагорски село, като е бил изсушен и подготвен за пазара. Те не са криминално проявени, разпространявали са малки количества на местно ниво. Заловеното количество е трябвало да бъде разпространено на територията на страната.

Третият мъж не е задържан, тъй като не са събрани категорични доказателства за това, че е знаел за престъпната дейност на другите двама, уточни прокурор Белева, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко получи тоя, дето уби две момичета, оказа се, че е разкарвал ЦЯЛАТА полциия и дори имаше слухове, че е продавал на топ политически лидери? А да ... нищо не е получил. Тея тука - ДО 12 ГОДИНИ!
4
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оня ден се гърмяха с калашници там, сега тва ... Тея селяни са изкочили от GTA направо.
3
1
 
12
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Да поливаш и копаеш цяло лято и накрая да ти вземат реколтата.Това не е човешко.
2
5
 
15
 
! Отговори
Отец Танов преди 1 година
3-12 години затвор за отглеждане на едно прекрасно растение, дар от Бога и Майката Земя! НА убийци не давате толкова!!! СРАМ!!
1
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига бе Боже! И Чехия и Германия вече легализираха марихуаната.