В рамките на ден: МВР залови 26 пияни и 14 дрогирани шофьори

Проверени са 7540 моторни превозни средства
10
В рамките на ден: МВР залови 26 пияни и 14 дрогирани шофьори
Снимка: БГНЕС

В рамките на изминалия ден са установени общо 26 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, сочи справката на МВР.

14 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 12 - с над 1,2 на 1000, а трима, спрeни за проверка, са отказали да бъдат тествани. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 11 души, а 1, спрян за проверка, е отказал да бъде тестван.

7540 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 10153 водачи и пътници. Съставени са 1848 фиша и 459 акта за установени административни нарушения, съобщиха от МВР.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. В рамките на изминалия ден са установени общо 26 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол –14 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 12 - с над 1,2 на 1000, а трима, спрeни за проверка, са отказали да бъдат тествани.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 11 души, а 1, спрян за проверка, е отказал да бъде тестван.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
0
 
! Отговори
Депутата преди 1 година
Относно агресия по пътищата,от моята парламентарна група решихме, че е време да въведем ред и в това направление.За целта въоръжаваме населението по желание разбира се, като на всеки български гражданин ще се дават законни права за носене и притежаване на оръжие.Колеги вдигайте цените, че парите свършват!Айде със здраве от мен Депутата.
8
1
 
0
 
! Отговори
Депутата преди 1 година
От моята парламентарна група обсъждаме да организираме събития като "Ден на пияния и дрогирания шофьор"Всички участници в движението по пътищата трябва задължително да са употребили алкохол и/или съответната дрога!И ето о, чудо!Нямаме нито една катастрофа, има ли -сменете си дрогата и/или алкохола и се замислете!
7
0
 
1
 
! Отговори
Депутата преди 1 година
Цялата Българска Нация е дрогирана и пияна!Ама какво значи дрогиран и пиян?Правиш нарушение, понасяш наказание!!!Спазва се това!А иначе какво ме бърка какво си си слагал в устата:кашкавал-40лв/кг,луканка-99,99 лв/кгАко някога мога да дам акъл то това е: караш пил и взимаш дроги -това тавариши, друзя,трохари и трохарки, дами и господа, джейдис Ен ленълмън, това си е твоя лична отговорност!правиш нарушение -понасяш отговорността.Но иначе може да си пиете и чертаете, колкото ви душа иска,Мир!
6
0
 
3
 
! Отговори
МВР с морални утайки преди 1 година
Незнам как народа продължава да търпи "МВР Е ОПГ" милиционерите са най голямата престэпна група на територията на България. Знам че на повечето от вас вече ви е ясно.
5
0
 
3
 
! Отговори
Мухаха преди 1 година
Хващат ги и ги пускат .... хващат ги и ги пускат ...... хващат ... пускат ... с някои може даже приятелски връзки да са заформили . Хващат : Оооо, Станчо, ко прайш ва , брат? Пак ли пиян караш? А ? Ахааа, днес дори и си дрогиран... Ахамм . Ко праят децата ? Как е жената ? Още ли ти излива ракията в мивката ? Ейй, лоша жена . Айде, да не те бавя , че ей го на Спас и той чака след тебе , да "хвана" и него . Айде , по живо и по здраво. И утре мини пак насам че план имам да изпълнявам ... Аре....
4
0
 
1
 
! Отговори
мунчо преди 1 година
и кво-платих 10(десет) лева и ме пуснахс...
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябваше да има вече 26 конфискувани автомобила на търг.
2
0
 
2
 
! Отговори
Пепи преди 1 година
И кво:)
1
1
 
3
 
! Отговори
факт преди 1 година
народа в България изтрещя и деградира тотално . огромна част пие и се дрогира . да благодарим на фейсо и чалгата .