В Бургас откриха храни с подправен или изтекъл срок

Шоколадови яйца, Дядо Коледа, кори за баница, супи...
21 дек 2022 11:30, Анисия Иванова
20
В Бургас откриха храни с подправен или изтекъл срок
Снимка: МВР - Бургас

Огромни количества стока с подправен или изтекъл срок на годност бяха констатирани и иззети от служители на отдел „Икономическа полиция” при ОДМВР – Бургас от магазин и склад за търговия на едро и дребно със захарни и шоколадови изделия, разположени в Северна промишлена зона - Бургас, съобщиха от областната дирекция на МВР.

При проведените процесуално-следствени действия е установено наличието на множество захарни, шоколадови и други изделия, на които е заличен срока на годност на производителя и поставен нов от служители на бургаската фирма. Иззети са технически средства - печати, мастило, датчици, и други пособия, използвани за поставяне на преправените срокове на годност. Фабричните срокове се заличавали чрез изтриване с ацетонови разтвори или чрез поставяне върху изтеклия срок на годност на стикер с подправен такъв.

В склада и магазина на фирмата са констатирани огромни количества стока с подправен или изтекъл срок на годност – над 4000 артикули с манипулиран срок на годност - шоколадови яйца, шоколадови бонбони, шоколадови зайци и Дядо Коледа, желирани бонбони, шоколадови дражета, кексчета, пишмане, кори за баница, разтворими супи, бисквити и други стоки, предимно от турски производители. Открити са и над 16 000 изделия с изтекъл срок на годност, на които предстояло да бъда поставени нови срокове на годност и да бъдат разпространени в търговската мрежа. Същите са поставени под забрана за реализация от страна на БАБХ и предстои да бъдат унищожени.

Констатирано е, че на голяма част от стоката срока на годност е изтекъл преди повече от 5 години, като същата е предназначена предимно за деца. При извършена проверка в търговски обекти на територията на Бургас в пет магазина от бургаска търговска верига са намерени и иззети от горепосочените стоки с изтекъл срок на годност.

Образувано е досъдебно производство под надзора и ръководството на Бургаска районна прокуратура. Работата по случая продължава с извършване на необходимия брой експертизи и установяване произхода и качеството на хранителните продукти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това само по празниците се прави ,, замазват очите , на нас обикновенните и нежеви людей.
13
0
 
0
 
! Отговори
Макити преди 1 година
В Монтана да дойдат, Фирма КРИД , всички в града знаят,но си мълчат
12
0
 
2
 
! Отговори
Епа преди 1 година
Бизнеса дето му дават милиарди за да не фалира трови народа .тая държава от както американците ни заробиха е *** бунище.
11
0
 
2
 
! Отговори
Само питам преди 1 година
Абе, къде отиде онова журналистче от "Господари на ефира" дето какво ли не прави пред камерите за да привлече вниманието на хората върху проблема с храните с изтекъл срок на годност? Изгонен и забравен..... А наказани още няма за цял склад съхраняващ развалена стока готова да бъде върната в магазините. Склада ВСЕ ОЩЕ работи.... И още много такива като него из цяла България....
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стоката на гербаджийчето Митко явно е застояла... вече никой не я купува.
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първи сме по ракови заболявания, защото не се знае какво ядем, няма контрол на храната, а както се и оказа, през Капитан Андреево кой знае какво е влизало в страната. В пазарджишко бяха пръскали фиданките с един препарат, забранен в Европа и Щатите, от Турция, защото бил по-евтин, тогава умряха 20 крави, пили от вода наблизо.
8
2
 
3
 
! Отговори
мда преди 1 година
тия трябва да са в затвора до живот !
7
1
 
6
 
! Отговори
фен(бивш) преди 1 година
БАБХ-ДА СЕ ЗАКРИЕ.На ваша/демек наша страна,по Нова-тв,също.ДА СЕ НАГРАДИ,,ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛИЦИЯ,ЗА ДОБРЕ СВЪРШЕНАТА РАБОТА.Да й се дадът,ДОПЪЛНИТЕЛНИ,ПРАВОМОЩИЯ.ДА Я НАПРАВЯТ,НЕЗАВИСИМА,ЧЕ ДЕПУТАТИТЕ,,,търговците'',ДА НЕ Я СПРАТ,ДА ДЕЙСТВА.
6
2
 
18
 
! Отговори
шопендар преди 1 година
публикувайте името на фирмата,иначе няма как да се опазим.или ще чакаме някое дете да се натрови
5
2
 
8
 
! Отговори
Георги преди 1 година
Вече все по-малко купуваме готова храна, още повече сладко. Последно време слагат каква ли не химия в сладките продукти, в месото и дори в обработката на плодове и зеленчуци. Телата ни не са програмирани да обработват толкова много химия и започва да избива - скапва кожа, храносмилане, зъби, коса, нерви. В големите вериги масово продават старо месо от западните държави, обработено с химия за да има свеж вид и вкус. Шоколадите са само евтина захар и палмово масло. Купувайте само Българско!
4
1
 
1
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 1 година
Подлиз , подмаз на крадците . Повече пари за хубавците и жените . Това е формулата на успеха на хотелиерите и банкерите .
3
1
 
20
 
! Отговори
абе преди 1 година
Защо криете имената им? Кого защитавате - потребителя или измамниците? На всеки един в схемата трябва да му се знае името - от работника до собственика.
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Охоо, в София на всеки втори ъгъл - храни с изтекъл срок на годност.
1
1
 
11
 
! Отговори
666 преди 1 година
Амииии не думай ......невъзможно!Нашите ,,честни и почтени ,, търговци? В никой случай, да видя няма да повярвам.