Арест за криминално проявен за купуване на гласове

При претърсване в дома му е намерен бележник с имена на хора
22 мар 2023 16:33, Красимир Ангелов
11
Арест за криминално проявен за купуване на гласове
Снимка: БГНЕС, архив

Криминално проявен мъж на 46 години от село Сталийска махала, община Лом, известен с прякора Лихваря, е задържан по обвинение за купуване на гласове, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

При претърсване в дома му е намерен бележник с имена на хора и срещу тях цифри. Срещу Лихваря е заведено досъдебно производство по член 167 от Наказателния кодекс за предлагане на парична облага с цел склоняване на някой да упражни правото си на глас за определена политическа партия.

При акция на полицията срещу битовата престъпност в Монтанско вчера бяха разкрити други двама купувачи на гласове. В частни домове в Берковица и село Доктор Йосифово в община Монтана бяха намерени тетрадки с имена на хора и срещу тях изписани парични суми. Единият от стопаните е задържан за 24 часа, а срещу двамата бяха образувани досъдебни производства по обвинение за купуване на гласове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
ами вижте изборните протоколи от тези села коя партия колко е спечелила иразберете кои е плащал
7
0
 
4
 
! Отговори
Ром"с преди 1 година
То във всяко село по Монтанско има таквиз "купувачи",не може ли да се поразмърдат службите и да ги наловт и накажат по макс-3 години,а не 100 лв глоба(за тях това са няколко гласа навярно).Работете другари,работете и то добре и по макс наказание и партията или партиите дайте да знаем,то не е и много трудно да се досетим за кого са гласовете..
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой в България представя ли си изобщо как изглеждат едни избори тука във очите на един европеец? А? Вие можете ли да си представите,как би изглеждала Западна Европа ако в Германия,държавите около нея и тези държави които са на Север,започнат да купуват гласове по време на избори? Тези хора на които се продавате ви нямат за хора,дори сте по долни и от животните! Никое животно не би се продало за пари,ако това би навредило на стадото му,или поне на потомството му.Българите са по-долу от хайванит
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кажете за коя партия, хората трябва да знаят.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Арести много ,но защо никога не се казвакия е партията която раздава парите !!!
3
2
 
2
 
! Отговори
Антивирусоид преди 1 година
Ей няма да закчате братчеда. Той купува гласове за герб и възраждане за да можем с хартиената бюлетина да изглежда, че някой ни подкрепя. Ще се оплачем на Путин, че ни репресирате.
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Лихваря му казват вече "Бързият кредит". Гербодепесарите са обединили всички сили на наркопласьори, лихвари, кметове, обръчи от фирми, всичко за Пабедата на Боко и Путин. Боко-Путин-Пеевски!
1
0
 
5
 
! Отговори
Местен философ преди 1 година
Саакън, саакън, саакън! Не пипайте етноса от защитения вид! Този аркадаш има много деца и много внуци. Има си и занаят човекът, но доходите му не са достатъчни да изхрани безбройната си челяд. Затова се е решил на нещо, за което не подозира, че е незаконно. Бързо да му се извините и да го пуснете да си иде по живо, по здраво, защото разберат ли НПО-тата, че сте му нарушили правата да печели както може, за да си храни челядта, тогава ще ви се види нанагорно!