Club Tunes: Какво слушаме през март

Новите ни предложения този път варират в почти всички стилове на електронната музика
14 мар 2009 13:30, Екип на Dnes.bg
0
Club Tunes: Какво слушаме през март
От: Атанас Пеканов
tanasi@dir.bg

Пролетта вече идва и този месец съм длъжен отново да ви представя най-новото и любимо в плейлиста ми.  На фона на всекидневни резки промени в температурата идват новите ми предложения, които този път варират в почти всички стилове на електронната музика. Надявам се, всеки да намери по нещо за себе си, а този път мисля, че и най-претенциозните ще бъдат доволни, защото парчетата имат потенциал да станат истински хитове.

Ударно започваме с едно ново име на небосклона – Dave Darell. Потенциалът му си личи от бързината, с която започна да печели фенове, особено сред тези, които обичат house музиката. Приятните му ремикси на комерсиални парчета вече често се въртят по клубовете и смятам, че и в България ще се чуе нещо за него в скоро време. Първото му парче – Freeloader е миксирано от Spencer & Hill и бързо хваща слушателя, а второто – ремикс на версията на Scotty на добре известната He`s A Pirate – The Black Pearl, изостава с малко от хита на Tiesto.



Следва малко d`n`b и този път определено много качествено. Липсват мъжките вокали и рими, но за това пък парчето е изключително мелодично и пленително с уникалния си ритъм. В оригинала си We All на L.A.O.S. не е нищо особено, но  преработката на небезизвестния Blame не може да те остави безразличен.


Тръгнахме от най-лекото и стигаме до най-тежкото звучене – hardcore. За някои хора това определение звучи страшничко, но в електронната музика не смятам, че hardcore-ът е наистина тежък, просто мелодията е малко по-трудна за слушане!

Има обаче страхотни нещa и сред тях са творбите на Showtek – леко побъркано дуо, което побърква още повече своите фенове на Qlimax – най-известното и най-голямото събитие в hardstyle, jumpstyle и gabba музиката. Те спечелиха наградата за DJи на годината на тазгодишните Hard Dance награди преди две седмици, а сега ви представям един от траковете им – Hold Us Back.

[[--end--]]

Club Tunes: Какво слушаме през март

Неизбежно стигаме и до частта за trance, която и този път е богата. Песните са три и са страхотни, затова набързо ви ги представям – Richard Durrand, след серия ремикси, с ново парче – Into Something (много силно); класиката в жанра – Rank1 с нов хит – L.E.D. There Be Light (избран за химн на тазгодишния Trance Energy, който пък се състоя преди няколко дни) и едно парче от края на миналата година, но останало малко непопулярно тук – Virtual Vault – Request в Orchestral Mix.



Няма как да минем и без любимите класики. Първата е свързана с дългоочакваното гостуване на Paul van Dyk в България на 18ти април. Един от най-силните му ремикси, на една от бележитите песни за електронната музика от края на 90те – 1998 на Binary Finary. Другото предложение пък си е направо епично. Излязло под вещия акорд на Clint Mansell преди малко повече от десетилетие Lux Aeterna ( лат. вечната светлина), става по-известна просто с името на филма, към чийто саундтрак е – “Реквием за една мечта”. Песента става изключително популярна в модерната култура като често я чуваме в други филми, трейлъри и игри. Не след дълго Paul Oakenfold я използва в албума си и прави уникалното Zoo York. Насладете му се.


За последно – най-новото и горещо по радиостанциите. Първо – Starsailor се завръщат с доста силно парче, което в ръцете на магьосника на миксовете – Thin White Duke, става наистина страхотна комбинация. И последното – малко комерсиално, но впечатляващо от Arno Costenarius – френската сцена не спира да напомня за себе си – CYAN. Приятно слушане и дерзайте!




Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари