Две български банди подгряват Lamb

Концертът е на 8 март в студио "Орфей"
0
Две български банди подгряват Lamb
Help Me Jones. Снимка: EventEase

Две български групи ще подкрепят концерта на Lamb на 8 март в стуидо "Орфей".

Електронната банда Help Me Jones и ембиънт проекта Mytrip ще се качат на сцената и да подгреят феновете. Вратите отварят в 19:30 часа, а първият лайв започва в 20:15 часа.

Близо 8 години Mytrip изнася концерти в България и Европа. Проектът е дело на електро-акустичния композитор, импровизатор и саунд арт лектор – Ангел Симитчиев. На концерта Mytrip ще представи премиерно дебютната си плоча Empty, като ценителите ще имат възможност да си я закупят на място в седеминчов вариант.

Зад Help Me Jones стоят музикалният продуцент Константин Тимошенко и българският режисьор, поет и актьор Марий Росен. Те се срещат през 2003-та, когато работят заедно по нетрадиционен театрален проект в Естония, след което съвместната им работа продължава в България. Тогава Андрониа Попова (Рони от Насекомискс, Sentimental Swingers) се присъединява като постоянен беквокалист и през 2008-ма електронната банда издава първите си парчета, като веднага след това последват множество покани за участие от едни от най-интересните европейски музикални фестивали.

Силно повлияни от музиката на 80-те, техният стил е смесица между синтпоп, ню уейв и диско. През 2012-та бандата издава дебютното си LP The Darkness Lights, а през 2013 г. и дебютния си албум Made in Chinа.

Феновете на Lamb пък могат да си закупят последния им албум Backspace Unwind и оригинални тениски на бандата в мърчандайз зоната, в която ще се появат и самите Лоу и Анди след концерта за автографи и снимки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: LambHelp Me JonesMytrip
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари