Холандия ни готви вето за Шенген

В Хага загрижени от недостатъчните усилия на София в борбата с корупцията
Обновена: 16 сеп 2011 16:49 | 16 сеп 2011 12:28, Елка Василева
121
Холандия ни готви вето за Шенген
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Холандия ще работи срещу решение за приемането на България и Румъния в Шенгенската зона, съобщи вестник DutchNews, като се позова на изказване на министъра на имиграцията Херд Леерс.

През следващата седмица се очаква Европейската комисия да обсъди приемането на двете страни в Шенген и Холандия ще използва правото си на вето, ако стане ясно, че тенденцията е България и Румъния да бъдат приети.

Леерс изтъкнал, че е загрижен конкретно от недостатъчните усилия на двете страни в борбата с корупцията, което според DutchNews било потвърдено в доклад на ЕС по-рано това лято.

Финландия също подкрепя позицията на Холандия, посочва агенция ANP.

Още по темата

В началото на месеца Германия заяви, че няма намерение да подкрепи присъединяването на България и Румъния към шенгенското пространство.

Първоначално в германски медии се появи информацията, че Берлин е готов да подкрепи частично влизане на София и Букурещ в Шенген на два етапа – първоначално да бъде отменен контролът на въздушните и морските граници, а по-късно и на сухопътните граници.

"София и Букурещ в момента още не са готови да се присъединят към Шенгенското споразумение", заяви тогава вътрешният министър на Германия Ханс-Петер Фридрих.

"Не сме ентусиазирани и вземайки под внимание докладите, които имат по-скоро негативен характер, както и преди се съмняваме в целесъобразността на тази стъпка", отбеляза говорителят на германското МВР Йенс Тешке.

Преди седмица вътрешният министър Цветан Цветанов заяви по повод очакванията от предстоящия на 22 септември Съвет на министрите на вътрешните работи на ЕС, че е обнадежден за решение, което да удовлетворява България, Румъния и страните от ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още по темата: ШенгенХоландия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
0
 
! Отговори
J.C. преди 12 години
za sajalenia holandtzite sa pravi,to nie bulgarite sme tolkova nazad vav vremeto...a pak i nishto ne opraviame,ylitzite i vsi4ko navan e tolkova mrasno vse edno 4e cme v kofa palna s boklyk...tajno ama niama da se opravim skoro za sajalenie
114
0
 
0
 
! Отговори
Nerd преди 12 години
Не знам за холандците, немците и всички други, но според мен България още има проблеми с границите. И това е защото сегашното управление не прави НИЩО. Все пак, не знам дали помните, но преди по-малко от година болни от шап животни с големината на мини-ван преминаваха през границата без никакъв проблем. Както каза тогава един наш политик, причината поради която не са преминавали и слонове оттам е че слоновете просто не виреят в България.
113
0
 
0
 
! Отговори
Nadia преди 12 години
kak da ostana s zaplata 280 lv 4isto na mesej,med.sestra v otdeleniq,ot guza mi pot te4e ot rabota i kato ida pla6tam smetki mi te4e pot ot 4eloto,dokato sofianji ne si otvorqt o4ite i surjata za mizeriata v provinziatq,nqma da q bude tazi da si stoim v bg
112
1
 
4
 
! Отговори
Нашенец преди 12 години
Ван Гей решил да ни слага вето ... смях голям. Бил съм им много пъти в държавата, бял човек да видиш на улицата си е голяма рядкост. Като слезеш от самолета се чудиш в Европа ли си кацнал или в Африка или Азия. Ако ние и румънците сме им проблема, значи Холандия е за оплакване.
111
0
 
3
 
! Отговори
До 115 преди 12 години
Сега младият Папандреу ще вземе от търтеите това,което баща му им даде ,ей така,без нищо насреща!!
110
0
 
1
 
! Отговори
КЪМ 89 преди 12 години
НЕ Е ИМАЛО В ГЪРЦИЯ МУТРИ НА ВЛАСТ ?КОЙ ГО КАЗВА? ДЪРТИЯ ПАПАНДРЕУ КАКЪВ Е БИЛ?АМИ СИМИТИС СЪС SIMENS?АМИ КАРАМАНЛИС? АМИ СЕГАШНИЯ ПАПАНДРЕУ?ТИЯ ВСИЧКИ ОТ МУТРИ ПО МУТРИ!!!КОЙ ГИ ДОКАРА ДО ТОЯ ХАЛ?ТО КРАДЕНЕ АМА КРАДЕНЕ!
109
1
 
0
 
! Отговори
Томас преди 12 години
113 шенген не ни трябва
108
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига сте спорили,ами си гледайте снимката!Защото скоро и на снимка няма да видите Шенген!!!
107
1
 
4
 
! Отговори
анонимната преди 12 години
...абе стига сме се влачили все с тия румънци...навсякъде ни предлагат с тях като пакет от viv...къде и да отидем все ни взимат за еднакви, а то не е така.
106
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
На тези корупцията в България им е най малкия проблем,ако продължи глобалното затопляне и продължава да се покачва нивото на световния океан,тези много скоро ще изпият повече от чаша студена вода:)))))))
105
1
 
3
 
! Отговори
mesha преди 12 години
davaite da se zatvarqme shtom ne ni iskat marsh na vsichki evropeiski kompanii koito v bg sa samo monopolisti. Nemojem da si proizvejdame vsochko li a. Mojem ama sme marzelivi ako se postaraem shte si jiveem mnogo dobre. NEKA DA SME KATO SEVERNA KOREA 10 PROCENTA OT DARJAVITE DA TURGUVAT SAS NAS PAK SHTE SME NA PRED ZASHTOTO SME PROIZVODITEL EU. NI NAPRAVI VNOSITEL ... MARSH NA VSICHKI I DA VIDIM KOI KOGO SHTE MOLI POSLE .........
104
3
 
6
 
! Отговори
аха преди 12 години
Прави са Холандците ! Нашите управници ни излагат в Европата, било с неграмотността си, било с подлизурството си, било с изцепките си в стил *хрушчов*!Далеч сме от морала и организираността на Европ. държавност, отделно, че корупцията е нещо делнично след управляващите...!
103
0
 
14
 
! Отговори
Томас преди 12 години
Ами просто не отивайте да слугувате на скапаните западняци, както те искат - а си работете в собствената държава и правете така, че тя да е силна - иначе ще сте дърво без корен както те искат.
102
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
i BASH bialata darjava SE obajda KVI hOLANDZI STE I VIE melezi misiomani
101
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никакво приемане. 45 години комунизъм убиха и малкото чест, която беше останала в това *** племе. Без чест много ясно, че ще е пълно с корупция. Единсвеното спасение е да се създаде нова националност в България, в която а се приемат нови членове само след изпит и проверки и да им се издават различни паспорти и други документи. Те ще са хора другите ще си останат българи, *** турци, македонци и всякакви други ***. И така хората ще ги пускат навсякъде *** ще трябва да си стоят.
100
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 94,95 : Вие ходили ли сте в Холандия? Какво като е разрешена марихуаната ( само в кофи - магазините) или легална проституцията (само на определени места, не както у нас да се разхождат по пътя). И въпреки тия две неща са толкова напред, че ...
99
1
 
5
 
! Отговори
до 101 преди 12 години
Пич те приеха закон с който позволяват на НСО да стреля по теб ти се тюхкаш за 500 лева
98
5
 
12
 
! Отговори
неам нерви преди 12 години
Тия холандци ,защо не питат Берлускони за корупцията, нелегалната имиграци и мафията, да питат и гърците за имигрантите и финансовата стабилност . Това е отмъщението на онзи техния министър дето са го прекарали с някаква сделка у нас. Хърватска я приемат в ЕС без никакви предпазни клаузи а на нас и Румъния ще ни висящ още много години такива. Изобщо този двоен стандарт изнервя вече много и Бойко да не вика само "конграцюлейшън", а да втвърди курса -или Шенген веднага или пускаме всички ***!
97
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** какво общо има корупцията с Шенген.Ако им пречат корумпираните нека забранят само на управляващите да ходят там,а те всеки ден са си си там и си пият уйскито с тяхните управляващи.Баси простотията.Чисто политически дрънканици.
96
0
 
17
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ!!!!! преди 12 години
НА ГЕРБ МОЖЕТЕ ДА БЛАГОДАРИТЕ ЗА СЛЕДНОТО законче прието тихомълком 2010:Примерно оставате без работа и до 1 месец ако не сте се отчели от бюрото по приходите че сте безработен дължите глоба 500-1000 лева!!!!!!!!!!Няма как да не я платите ако искате да сте здравно осигурен.След някой друг месец като решите да си платите здравните осигуровки щото сте безработен ще дължите сумата минимум 500 лв + здравните вноскиАААА ХА ХА ХА ХА ЕВАЛАААА НА КЕНЕФИЯ