ЕС отложи срещата на върха за 23 октомври

Уточнява се планът за борба с дълговата криза
10 окт 2011 17:46, Елка Василева
9
ЕС отложи срещата на върха за 23 октомври
Снимка: Reuters

Срещата на върха на Европейския съюз и еврозоната, която бе насрочена за 17 и 18 октомври, ще бъде на 23 октомври, за да се осигури повече време на страните членки да доуточнят елементи от плана за борба със задълбочаващата се дългова криза, съобщи днес президентът на ЕС Херман ван Ромпой, цитиран от световните агенции.

Още по темата

"Тази нова дата ще ни позволи да доведем докрай една обща стратегия за дълговата криза в еврозоната", заяви в комюнике Ромпой, цитиран от Франс прес.

Президентът на ЕС отбеляза, че лидерите се нуждаят от още време, за да завършат дискусиите по финансовата помощ за Гърция, рекапитализацията на банките и разширяването на правомощията на спасителния фонд в еврозоната, допълва Асошиейтед прес.

Ромпой, цитиран от ДПА, заяви също, че е поискал финансовите министри на страните от ЕС и еврозоната да се съберат отделно преди срещата на върха.

По-рано днес дипломатически източници съобщиха, че се проучва възможността да бъде отложена с няколко дни срещата на върха на ръководителите на ЕС и еврозоната, която бе планирана за 17 и 18 октомври, за да има време да бъде уточнен отговорът на дълговата и банкова криза.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
0
 
! Отговори
до номер 5 преди 12 години
много си заблуден, по въпроса за причинно-следствените връзкипечатането на долари не се нуждае от поводи, като борба с социализЪма, арабски революции и други ***, САЩ винаги са си печатали долари, това е единствената валута в света необезпечена с нищо, и всъщност това е основния проблем на световната икономика, от там и кризата, която ни натресоха - с пари в обръщение, обезпечени с заеми, покрити от други заеми, взети на кредит от някой, дето нищо не произвежда и не притежава нищо
8
0
 
5
 
! Отговори
Томас преди 12 години
Колкото и срещи да правят възродената римска империя няма да я бъде.
7
0
 
5
 
! Отговори
Мамантос преди 12 години
Европейски ***.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кризата и евентуалният крах на ЕС беше предизвестен с приемането на България в ЕС, имаме богат и много вековен исторически опит - погубихме Византийската империя, Османската империя, Кайзеровата империя, Хитлеровата империя, Империята СССР и сега дойде редът на ЕС. Да се готвят САЩ и НАТО. Толкоз по проблемите с кризите.
5
0
 
6
 
! Отговори
А сега де.. преди 12 години
Кой е фалирал ?! Социализма или капитализма? Докато се борели със социализма, яката са лапали за да покажат просперитет и сега, кой плаща за напечатаната тоалетна хартия известна под името долари. С приемането на еврото и отказ от националните валути цените спрямо доходите на гражданите скочиха с 30-40% , предизвикаха "цветни революции", войни. След предизвиканият хаос в мюсулманските държави, печатането на нови и необезпечени доларови емисии, и нарастващите противоречия в ЕС хептен я объркаха
4
0
 
4
 
! Отговори
Аптекар преди 12 години
Тоя на снимката го знам. Редовно си идва и си взема по много от най-силните хапчета :)))
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВЧЕРА МАРИОНЕТКИТЕ НА ЮДЕО-МАСОНИТЕ, МЕРКЕЛ И САРКОЗИ ВЗЕХА РЕШЕНИЕ ДА ПОЧНЕ МАЩАБНО РЕФИНАНСИРАНЕ НА БАНКИТЕ С 400 МИЛЯРДА ЕВРО ,С ЕДНА СУМА СПАСЯВАТ ЗАДНИЦИТЕ НА АЛЧНИТЕ *** БАНКЕРИ С ПАРИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ОТ СТРАНИТЕ ЧЛЕНКИ НА ЕС ,ЗА ПОДОБРЯВАНЕ УСЛОВИЯТА НА ЖИВОТ НА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА В ДЪРЖАВИТЕ ОТ ЕС НИТО ДУМА И НИЕ ПОСЛЕ СЕ ЧУДИМ ,ЧЕ ТАКИВА *** БИЛИ НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ,АМИ И ТЕ СА КУКЛИ НА КОНЦИ И ПОЛУЧАВАТ ТЛЪСТИ ПАЧКИ ОТ *** СОРОС ЗА ДА ИЗПЪЛНЯВАТ ПЪКЛЕНИЯ ПЛАН НА РОДШИЛДОВИ
2
1
 
10
 
! Отговори
Борисов преди 12 години
ЕС отложи срещата на върха за 23 октомври...заради нашите избори, това е истината....
1
2
 
16
 
! Отговори
ВЪЗМУТЕН преди 12 години
Тоз от кой старчески дом са го изкарали!!! Свършиха ли младите умни хора!!!