ЕС готви сурови наказания за детско порно

Сприятеляването с деца онлайн с цел злоупотреби става престъпление
27 окт 2011 17:26,
41
ЕС готви сурови наказания за детско порно
Снимка: архив, Reuters

Сурови наказания за сексуална експлоатация на деца и за разглеждане на детски порнографски снимки в интернет предвижда директива, гласувана от Европейския парламент.

Директивата ще изисква от държавите в ЕС порностраниците с деца в нета да бъдат заличавани, а ако това не е възможно, те ще могат да блокират достъпа до тези страници на своя територия.

Според проучванията е възможно между 10 и 20% от непълнолетните в Европа да са се сблъсквали с опити за сексуално насилие в детството.

Принуждаването на дете да извършва сексуални действия или принуждаването на дете към проституция ще се наказва с най-малко десет години затвор.

Производителите на детскa порнография ще бъдат наказвани с най-малко три години, а потребителите на детска порнография в интернет – най-малко с една година.

"Сприятеляването" с деца онлайн с намерение сексуална злоупотреба с тях (on-line grooming) ще бъде обявено за престъпление в целия ЕС, както и секстуризмът с деца, когато престъплението е извършено на територията на държава членка или от гражданин на държава членка в чужбина.

Броят на сайтовете, свързани с детска порнография, се разраства. Всеки ден в обращение се пускат 200 изображения, съдържащи детска порнография. Все по-малки деца биват обрисувани, а образите са все по-графични и с повече насилие, алармират от ЕП.

20 на сто от извършителите на сексуални престъпления извършват нови престъпления след присъдата и поради това директивата предвижда на осъдените извършители на престъпления спрямо деца може да бъде "наложена временна или постоянна забрана за професионална дейност, свързана с пряк и редовен контакт с деца".

При назначаване на нови хора работодателите ще имат право да изискват информация за евентуални присъди, свързани със сексуални престъпления спрямо деца. Държавите членки ще имат право да предприемат други мерки, като например включването на осъдени в "регистри на извършителите на сексуални престъпления".

Очаква се директивата да бъде одобрена от Съвета на министрите преди края на тази година. След това държавите членки ще имат две години, за да я приложат в националното си законодателство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: детска порнография
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
IVAN преди 10 години
До АнонименANONIMEN
40
1
 
0
 
! Отговори
Г.Н.Динков преди 12 години
Да пазиме децата!
39
1
 
0
 
! Отговори
Г.Н.Динков преди 12 години
Без думи
38
1
 
5
 
! Отговори
Господи пази децата. преди 12 години
Горките деца...най-милото, най-скъпото на всеки човек през всички времена днес в 21 век се посяга на тях сексуално! Това е изключитерно тревожно, ненормално и едни строги мерки не са достатъчни!!! Човешката ценностна система по никакъв начин не трябва да допуска възможност за сексуално експлоатиране на деца и бебета!!!!!!!! Това и животинската ценностна система не го допуска. ТРЯБВА НЕ ПО-СУРОВИ НАКАЗАНИЯ Е ЕДНО- КАСТРАЦИЯ И ДОЖИВОТ! Така мисля аз и имсля, че съм нормална
37
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нима мислите, че ненаказването и леките присъди за убийците на нашите деца, за педофилите, за крадците на милиони и милиарди, за мардоерствата и издевателствата са случайни ? Наивници. Не е случайно че намаляваме главоломно така както дори в Турско несме намалявали. И някой ще ми казват за демокрация и как са нямали телевизор при Тодор Живков, и как са умирали за банани но е нямало..Да ви е.а .....майчини..
36
3
 
4
 
! Отговори
bibit преди 12 години
То щот в Русия *** и педофили няма.Руснаците не бяха в Афганистан и там особенно ненавиждат водката.Ай стига превземки и влез малко в час без да плюеш неподготвен или неподготвена.Да не забравяме след 10 ноември само от коя народност бяха проститутките заляли курортите на България. Ако си забравил или забравила, ще ти кажа-Русия,Беларус и Украйна. Те се отличаваха с висок морал и всиодайност пред партията. Особенно на сбирките организирани от партийните дихатели и лакеите им.
35
2
 
13
 
! Отговори
ТУ-154 преди 12 години
Масоните "евреи и американците" определят кой ще живее и кой ще умре.На Американците не им харесваха индианците - избиха ги. Не им харесаха други народи - поизбиха ги. Не им хареса Кенеди - гръмнаха го. Не си харесаха Кулите(световният търговски център) събориха си ги. Превзеха Афаганистан и там се дигна производството на опиум 60 пъти, оттогава. А този наркотик е предназначен за Европа и Русия. Империята на злото си намери достоен представител в лицето на леля Хилъри. Особенно като разбра, че друга свири на семейната ***, злобата и се дигна на ента степен. Кадафи трябва да бъде убит или пленен! Това го казва Хилъри Клинтън. Жената, която търси убийства и смърт-каква е? Нормалните хора се чудят как политик на такъв висок пост може да бъде така кръвожаден. Още веднаж се доказва, че тази велика нация-САЩ е основана от изгонените европейски бандити и престъпници !Нека да припомним само някои от "правилата" на "демократичния и правов свят" (или т.нар. "евроатлантически ценности" ): 1, узаконена *** и което е още по лошо- узаконено осиновяване на деца от ***. 2, узаконена проституция. 3, узаконена търговия с наркотици... А като прибавим към това и нестихващите западни мераци за ограбване на третия свят...
34
1
 
18
 
! Отговори
Ангелина преди 12 години
Сериозно започвам да се притеснявам за бъдещето и за децата си. Светът е полудял от алчност. Понякога си мисля, че гледам мрачен апокалиптичен филм, при това черно, бял. Какво им става на тези хора? До къде искат да ни докарат? Нападат държави, избиват хора обират ги най-безскрупулно, после поставят марионетни правителства, които обричат народите си на пълна мизерия и нищета. И това се случва на всякъде! Какво се случи с тази демокрация? Какво се случи с човещината? Капитализма окончателно се раздели с демокрацията. Трябва ни нов, по-добър строй, където има СПРАВЕДЛИВОСТ! Това, така не може и не бива да продължава!
33
2
 
11
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВОСТ ? преди 12 години
Нека да припомним само някои от "правилата" на "демократичния и правов свят" (или т.нар. "евроатлантически ценности" ): 1, узаконена *** и което е още по лошо- узаконено осиновяване на деца от ***. 2, узаконена проституция. 3, узаконена търговия с наркотици... А като прибавим към това и нестихващите западни мераци за ограбване на третия свят... Кадафи трябваше да умре, за да не разкаже за доскорошните си съюзници, за собствените си главорези, които оглавиха опозицията. Добре, Кадафи е "бясно куче". А Саркози, а Берлускони, а Клинтън? Днес да убиваш и да призоваваш към смърт е лесно. Днес се убива от разстояние. Не усещаш мириса на кръв и ***, не газиш сред отрязани глави и крайници, днес нямаш нуждата дори от естественото чувство за приличие пред смъртта. За това си има медии като Ройтерс, CNN.БТВ, НОВА.
32
0
 
3
 
! Отговори
До 29 преди 12 години
Защото са твърде много, май даже има доста голямо предлагане. И май причината е в самите порядки на обществото - цивилизацията се изражда...
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
do 27. oligofrenche ne pishi gluposti, za da se pravish na interesen. bih te izdiril i ........
30
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ето ти няколко сайта с HD хард порно:parliament.bg/ - особено в парламентарния контрол. Правят го и отпред и отзад (на групички).kat.mvr.bg/ - не много добър сайт, странно защо хората се натискат да го гледат. Там ви го начуква веднъж един чичко с фуражка, ако се оплачете, ви го доначуква отзад втори чичко, пак с фуражка, без значение на колко години сте.
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре де, защо не ги спират или филтрират тези сайтове?
28
2
 
10
 
! Отговори
Възмутен преди 12 години
Да им отрежат половите органи на гадните педофили, а пък в затвора нерезите много ще им се зарадват !
27
11
 
3
 
! Отговори
ПЕДОФИЛ преди 12 години
ОТ МНОГО ВРЕМЕ НАСАМ ТЪРСЯ ДА НАМЕРЯ ПОРНО КЛИПОВЕ С ОТ 3 - 4 ДО 10 - 11 ГОДИШНИ "СЛИВКИ" ,НО НЕ МОГА ДА НАМЕРЯ!):): МОЛЯ ВИ АКО НЯКОЙ ЗНАЕ ТАКЪВ САЙТ ДА ГО НАПИШЕ ТУКА! ЩЕ ВИ БЪДА МНОГО БЛАГОДАРЕН!
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
(продължение от 24): до 1, изобщо цялата серия (Брус Уилис) е черна, само парфюма е в прозрачно шише с продълговата капачка. На Михаел Шумахер в едната серия парфюма е в матово почти прозрачно шише, в другата серия наистина е черен. Ралф Мьолер - прозрачен, Бекъм - ПРОЗРАЧЕН!!! Бекер - прозрачен!Леона Левис - розово-лилав...
25
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
(продължение от 24): грешка, исках да се обърна към пост N2.
24
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 1:По една случайност съм част от производството на козметичната поредица на доста звезди: Борис Бекер, Михаел Шумахер, Брус Уилис... да продължавам ли поредицата? Фирмата няма да я споменавам, но е в ТОП 10 световни козметики.Е, парфюма на Борис Бекер е в прозрачно шишенце с черна капачка. Количеството парфюм и цена няма да коментирам. Та като лъжеш, гледай наистина да не се насе***...
23
0
 
20
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Всяка година между 4 и 5 000 малолетни *** снасят чаавета.Колко ***-педофили осъдихте досега, господа? Или снимка в компютъра е по-тежко престъпление от забременяване на 12-годишно дете?
22
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мале мале, те ще трябва да вкарат половината *** в затвора - там както почват да *** малките *** на по 7-8 години. Или тези закони няма да ваваж за ***, както и много други закони, данъчни задължения и прочее?