Първа грижа на Пападимос – условията на кредиторите

Новият гръцки премиер представи програмата си пред парламента
Обновена: 14 ное 2011 21:31 | 14 ное 2011 21:31,
6
Първа грижа на Пападимос – условията на кредиторите
Снимка: Reuters

Новото коалиционно правителство на Гърция трябва незабавно да изпълни условията на международните кредитори, за да получи шестия транш от заема от ЕС и МВФ до 15 декември, заяви премиерът Лукас Пападимос. Той представи пред парламента програмата на своя кабинет.

„Вторият ни приоритет е завършването на преговорите с „тройката” (ЕС, ЕЦБ и МВФ) за новата програма, в хода на които ще бъде сключено ново кредитно споразумение, което трябва да бъде ратифицирано от гръцкия парламент до края на тази година”, посочи Пападимос.

Гръцкият бюджетен дефицит за 2011 г. ще бъде намален до около 9% от Брутния вътрешен продукт на страната, обяви Пападимос.

Пападимос пое премиерския пост след оттеглянето на Георгиос Пападндреу, което трябваше да сложи край на политическата криза в страната и да направи възможно приемането на мерките за съкращаване на разходите в замяна на спасителното външно финансиране.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
5
 
! Отговори
От Дериват до 1 преди 12 години
Папандреу беше проводник на Световната банка, тя го постави на премиерския пост. А пък новия е бивш директор на Европейската банка. Какво е общото между двете финансови структури - техния собственик, Федералния резерв. Това, че някой сменя друг, не означава, не няма да служи на същите господари.По същия начин В Италия Монти е доверено лице на JPMorgan.
4
4
 
14
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
Сега яко ще смучат кръвта на гръцкия народ финансовите вампири! Ако някой се интересува, как една шепа хора заробиха цели народи (не измислено робство като "османското", а истинско робство!), препоръчвам книгите на John Perkins "Confessions of an Economic Hit Man" и "The Secret History of the American Empire". Тези книги трябва да се прочетат от всеки, който претендира да е поне малко интелигентен. И ще разберете, какво ви очаква в близкото бъдеще вас, децата ви и България като цяло!
3
3
 
2
 
! Отговори
99% преди 12 години
*** ги кредиторите
2
3
 
11
 
! Отговори
МЕНСА преди 12 години
ЦИОНИСТИТЕ -КРЕДИТОРИ ВЕЧЕ ПОЧВАТ ДА " СПАСЯВАТ " ГЪРЦИЯ.
1
7
 
15
 
! Отговори
Воин на Христос преди 12 години
Жалко за Папандреу.Той може би беше единственият , които се опита да се опълчи на западните "спасители" на Гърция.На тези ,които искат да поробят Гърция и да я изравнят по жизнен стандарт с България. Сега естествено Пападимос,като член на Билдербергите,организацията създадена от Дейвид Рокфелер ,която управлява Света,ще приеме всички искания на "спасителите".Така ще се изпълни пъкленият план за поробването на Гърция