Меркел за спешен стабилизационен механизъм в ЕС

"Трябва да изминем дълъг път, за да си върнем доверието на инвеститорите"
Обновена: 14 яну 2012 16:41 | 14 яну 2012 16:40,
29
Меркел за спешен стабилизационен механизъм в ЕС
Снимка: Reuters

Решението на международната рейтингова агенция Standard and Poor's да понижи рейтингите на девет страни от еврозоната подчертава факта, че Европа трябва да измине дълъг път, за да си върне доверието на инвеститорите, заяви днес германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от Асошиейтед прес.

Още по темата

Меркел настоя европейските страни да приемат "възможно най-скоро" планирания договор за засилване на бюджетната дисциплина, подчертавайки, че държавите от еврозоната трябва да действат бързо и за въвеждането на постоянния спасителен инструмент - Европейския стабилизационен механизъм (ЕСМ).

Рейтингът на Германия остана на максимално високото равнище "ААА", но Standard and Poor's  отне максималния рейтинг на Франция, която е другият основен играч в управлението на дейността на ЕСМ.

Решението на агенцията "няма да унищожи" дейността на временния стабилизационен механизъм на еврозоната - Европейския фонд за финансова стабилност, отбеляза Меркел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре де що за съюз е този дето членките му фалират?Как може само Германия да е добре?Не е ли по добре да се разпадне съюза и държавите да се съвземат?
7
14
 
4
 
! Отговори
тая преди 12 години
фашистка слуга на сатаната е едно от лицата на злото
6
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а лелче, шо тъй ъ ...нали вече договорихте стабилността ... или ... аха - ЛЪЖА БИЛО, А?на лъжлив меркозел стомната се счупила и ес се търколил в дерето
5
4
 
23
 
! Отговори
не дрънкай преди 12 години
глупости ***, доверието на инвеститорите се печели като се затворят границите на Европа за всичката дънпингова стока на китай и те да продават толкова колкото разрешават на Европа да продава при тях. Щото от таа голеема демокрация Европа е замязяла на разграден двор, кой от де свърне си пробутва евтините *** , а после немало работа. *** да продаваш в китай или америка...от такива пръдли като тая, дето само за олигарсите мисли се стигна до тоа хал, *** и на герм че и кръцнат ААА въпрос врем
4
3
 
8
 
! Отговори
мечо пух преди 12 години
Меркел хубаво се е разбързала след провалите си със Саркози, ама ние защо да бързаме, нашия рейтиг скача, скача....
3
11
 
12
 
! Отговори
Жоро-бг преди 12 години
Най-добрата !!!!!!
2
3
 
4
 
! Отговори
ANTI GLOBAL преди 12 години
A
1
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не бързай, кака! Все пак събота и неделя е. В понеделник ще видим какъв фонд ще измислим