Задълбочава се политическата криза в Гърция

Радикалната левица започна да извива ръцете на останалите партии
9 май 2012 11:11, Бойчо Попов
222
Задълбочава се политическата криза в Гърция
Привърженик на крайната десница. Снимка: Reuters

Лидерът на крайнолявата гръцка партия СИРИЗА Алексис Ципрас, който получи мандат за сформирането на правителство, постави ултиматум на лидерите на "Нова демокрация" и ПАСОК Андонис Самарас и Евангелос Венизелос да се откажат от писмените си ангажименти в подкрепа на мерките за икономии, които двамата изпратиха още преди месеци на международните си кредитори, ако искат да влязат в бъдещото правителство, предаде Bloomberg.

Самарас и Венизелос обаче отхвърлиха предложението с мотива, че няма да сложат подписите си под унищожаването на Гърция.

"Той интерпретира невероятно арогантно изборния резултат като мандат да тласне страната към хаос", заяви Андонис Самарас в телевизионно интервю.

"Надявам се г-н Ципрас да дойде на себе си до времето на нашата среща", допълни лидерът на "Нова демокрация".

Срещата на Алексис Ципрас с другите политически лидери е насрочена за днес в 17 ч.

Ако лидерът на СИРИЗА не успее да сформира коалиция, мандат ще получи лидерът на ПАСОК Евангелос Венизелос. Ако и той не успее да сформира кабинет, президентът на Гърция Каролос Папуляс трябва да се опита да посредничи за създаването на правителство на националното единство, в противен случай ще последват нови избори.

Неубедителните резултати от изборите в Гърция възобновиха загрижеността на Европа за способността на Атина да се придържа към условията, поставени от международните кредитори.

Все по-реална става и опасността Гърция да напусне еврозоната, като последствията за Европейския съюз и единната валута могат да бъдат катастрофални.

Международните кредитори на страната отправиха призив към лидерите на крайните десни и леви партии в Гърция да се придържат към постигнатите споразумения.

Още новини за Гърция четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още по темата: дълговете на Гърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
0
 
0
 
! Отговори
Учуден преди 11 години
Дали зад Ципрас стои някаква могъща групировка?! Защото ако не беше така, едва ли той (и други негови съмишленици) щяха да се стремят към анархия, гражданско неподчинение и финансова сегрегация ?!
195
0
 
2
 
! Отговори
Жорката преди 11 години
левчев, левчев...не искам да изоструям тона ама не съм много сигурен кой е вролята на проститутката....като гледам накъде върви Гърция.....дано не съм прав, ама мисля че върви по посока на България с бясан скорост и скоро ще я задмине. Айде чао, ще ще си ходя от работа.
194
0
 
0
 
! Отговори
Жорката преди 11 години
Много съм възмутен от двойните стандарит вд ЕС. Значи гърците като ги пущаха си затрвориха очиет за ОГРОМНИТЕ им дългоев, а на нас ни извиваха ръцете. сега ако имахме мъже, а не л-на за политици трябавше да кажем - ние пък не само че няма да плащаме нищо, (особено на гърците) но и на нас ЕС пари ще ни дава както на гърците инаеч ще обявим фалит.Ама то така е мноог удобно.Щракаш с пръсти и се веселиш.И друг плаща.
193
0
 
0
 
! Отговори
Възмутен преди 11 години
до 199 германците може да са давали и двв пъти повееч пари за социалниу, но не са мързели като гърците - като дойде германец я мост ще вдигне, я клозет ще направи и мостът ще изкара още сто години. Но гърците мъзлуват и само просят пари, а не седнат на г---те си да побачкат малко.СТранно ми е да се сравнявант германци, японци и пр. с Гърци - странна фалирала няколок пъти за миналия век - от мързел. Докато германците през 1919 получават най-тежки репарации и след 20 год. първи са готови за война
192
0
 
0
 
! Отговори
Жорката преди 11 години
разбирам гърците да работеха, а то по великден четири дена хора няма да срещнеш в магазините но държавата им дава 13 заплата, 14 заплата (макар и намалени) (на нас се мъчат 12 да ни вземат) велкденски бонуси, - за какво за това че не работят, хора които са умрели получават пенсии, нереалин сметик за телефон в хиляди евро...и викат още. Имам едно предложение - спрете парите за Гърция и как искат да се оправят.Много бързо ще се научат да работят (като стане пенсията 50 евро)
191
1
 
5
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
Какво искат гърците? Може ли някой да отговори? Искат да не им спират парите! Но те нямат пари... Искат онези, които имат пари, ДА НЕ СПИРАТ да им дават пари! Кой ги научи гърците, че могат да искат такова нещо? И то това са хора с претенции... Луда работа, забраняват да им спират парите... Ами като не ви харесват условията, при които ви отпускат пари, обявявате фалит, напускате еврото, печатате си драхмите и да го духат кредиторите! Защо не смеят гърците да се оправят по този начин???
190
0
 
1
 
! Отговори
Любо до Левчев преди 11 години
Не съм приключил Твоя психо профил е следния МАЗНА КОМПЛЕКСИРАНА ЛОЙНА ТОПКА ПЪЛНА С ФЕКАЛИИ Стоящ намръщен по цял ден на ПЦ-то и някой ти е казал че ставаш за нещо Българите били такива онакива ми ти къв си бе Грозен *** лижещ немски *** омазани с фекалии Ти не си ли Българин Мухлю ей тва си ти
189
0
 
1
 
! Отговори
Любо до Левчев преди 11 години
Левчев ти *** ли си бе човек ама обиждам Гейовете така - извинете ме предварително драги *** Та ти само хуйове са ти в главата, вибратори и все разни такива Децката мечта ли ти е това какво ти става бе човек Знаеш ли не харесвам да подстрекавам хората ама ще ти дам един съвет Обеси се !!! Скочи от сграда - като не ти харесва живота сложи край !!! Или вземи отночение по темата или мълчи ти нали си добре там в Германия или си в някоя психиятриа
188
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво извиване на ръце като точно останалите и демократични партии ПАСОК и Нова Демокрация ограбиха гърците и ги доведоха до фалита. Да не би Ципрас и гръцките комунисти да са били 30 години във властта и да са си назначавали и уреждали децата си и братовчедите си за премиери, министри и други апетитни постове?!
187
3
 
4
 
! Отговори
чичо Тиквичка преди 11 години
"Днес", престанете с този гнусен жаргон, патент на Боко. " Извиване на ръце" - стига ни видиотявахте! Злоупотребявате с нашето търпение.
186
1
 
2
 
! Отговори
*§* преди 11 години
Успех ти пожелавам! Не загърбвай съвсем сънародниците!;) Сега се сетих познавам - гъркиня е и е завършила медицина и тя женена за българин и тя само между българи се вре. До такава степен се е интегрирала, че е по запозната от традициите ни от мен. Има едва забележителен акцент и само това леко я предава.
185
0
 
2
 
! Отговори
мда преди 11 години
Левчев, изключително си неприятен, кеф ли ти прави да се обливаш с цялата тази помия, която ръсиш в сайта. Съжалявам те, ти си нещастна и жалка душица, много самоомраза си натрупал.
184
6
 
2
 
! Отговори
не/да преди 11 години
"Умните е непокорни" гърци много ме изкефиха..едно нещо трябваше да направят сами и си вкараха автогол..сега след "шведската маса" ще пият" шведска горчивка" до припадък.
183
6
 
8
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
Браво на гръцкия народ! За пореден път показа, че не търпи да го управляват *** на Запада. Ако трябва и от ЕС ще излязат, но на тъпите и злобни западняци няма да се дадат.
182
1
 
2
 
! Отговори
до 206 от грък преди 11 години
Най-големият стимул в живота на един мъж е естествено жена :) + факта че не контактувам с гърци в БГ, така че с малко желание, много любов и труд, език се учи лесно...
181
0
 
0
 
! Отговори
*§* преди 11 години
До 197 . Благодаря, за уточнението. Предполагам, че е от ''Грък''. Ако си...пак повтарям - много ми е трудно да повярвам(Тома неверни казваме ние), че пише грък, а не асистенката му или съпругата му. Освен ако е завършил в България, учил усърдно и много влюбен в българка!
180
8
 
7
 
! Отговори
левчев преди 11 години
Светът свикна вас българите да ви гледа нагъзени и покорни, чакащи поредната порция *** секс. И докато вие се възприемаме като олигавена, разкрачена ***, светът също ще ви възприема така. За това България никога няма да се оправи, докато сама не извади вибратора. Защото в света на пропуснатите и реализираните възможности, когато един е паднал по корем със забит в *** вибратор, другите няма да му го извадят и да му помогнат да стане.НЕ! ТЕ ЩЕ ГО НАБИВАТ ОЩЕ ПО-НАВЪТРЕ!!!!
179
5
 
7
 
! Отговори
левчев преди 11 години
НИЕ НЕ СМЕ НАРОД ЗА ТОВА НИКОЙ И НЕ НИ БРЪСНЕ ЗА СЛИВА ИСКАМЕ ДА ДОЙДЕ НЯКОЙ И ДА НИ ОПРАВИ ДА СТАНЕМ И НИЕ ЕВРОПЕЙЦИ С ТЕХНИТЕ ПРАВА И ЗАПЛАТИ НО СИ СЕДИМ И СЕ ГУШИМ ПОД ЮРГАНА И ГЛЕДАМЕ СЕИРА НА ШЕПАТА КОИТО СА СЕ ВДИГНАЛИ ИЛИ ПЪК ЗЛОРАДСТВАМЕ НА НЕЩАСТИЕТО НА КОМШИЯТА СИРЕЧ ГЪРЦИЯ А НЕ ВИЖДАМЕ ЧЕ НИЕ СМЕ НАЙ ЗЛЕ ОТ ВСИЧКИ В ЕВРОПА ПО ЗЛЕ СМЕ ОТ АЛБАНЦИТЕ АКО ЩЕШ НО НЕ НИКОЙ И НЕ СМЕЕ ДА НАПРАВИ И КРАЧКА ЗАЩОТО ТОВА НИ Е ЗАЛОЖЕНО ОЩЕ ОТ ТУРСКОТО РОБСТВО ДА СМЕ ОВЦЕ
178
7
 
4
 
! Отговори
левчев преди 11 години
- така е - на бедният българин винаги се пробутва сапунката колко нещастен е богатия съсед та да понася по-лесно доживотното си страдание...За нас българите най-важното е дали жената на съседа се *бе с друг а не нашата, защото нашата така или иначе се *бе някъде...дали се *бе в гърция, испания или белгия няма значение!!!
177
7
 
4
 
! Отговори
левчев преди 11 години
До 199, защото ние българите сме покорни, нагъзани, РОБИ и се дразнем когато другите народи се борят за да постигнат това което ние дори да сънуваме не можем, защото сме "стадо овце без рефлекси" и "дълбоко комплексирани"................А за да го кажа брутално ,"СВИРКАДЖЙИ"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!