ДНК тест на замразените полуфабрикати от говеждо иска ЕК

Препоръката е към всички страни членки на ЕС
Обновена: 14 фев 2013 16:34 | 14 фев 2013 08:38, Петя Славова
8
ДНК тест на замразените полуфабрикати от говеждо иска ЕК
Снимка: Reuters

Европейската комисия препоръча на всички 27 страни членки на ЕС да направят ДНК тестове на замразените полуфабрикати от говеждо месо. Това заяви снощи еврокомисарят за здравеопазванетои въпросите на потребителите Тонио Борч след извънредната министерска среща в Брюксел, посветена на скандала с конското месо, открито в продукти с етикети за говеждо, предаде Франс прес.

Още по темата

"За определяне на истинските мащаби на проблема ние помолихме националните санитарни власти на всички държави на общността да направят ДНК тестове на съответните продукти", посочи еврокомисарят. Предложението ще бъде изпратено на страните членки в петък, пише БТА.

От своя страна, Европол се ангажира да координира криминалните разследвания, водени в няколко страни от ЕС, за да се установи къде е извършена измамата, довела до използване на конско вместо говеждо месо.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 11 години
Ако ви направи впечатлевие-няма да го спираме, а ще му правим ДНК(освен ако превода не е сгрешен)!и От какъв зор?!Да не дирим бащата на кончето "Х"?!Хем е скъпо ,хем е без смисъл.....Би трябвало да се направи елементарен серологичен тест за чуждовидов белтък/месо/...Просто трябва да се върне старата система за контрол, а не да слушаме истериите на европейските чиновници!
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Споко, бе народе. Конско се е яло винаги. Е, френското е по-културно мускетари, крале, антоанети, луи-та...ала-бала, не като наште древни конници, например. Пък и не е от Виетнам, де, щото там месцето е малко по-жилаво за нас, затова не внасяме от там пици и сандвичи (виж из големите вериги, да се чудиш, че българите досега не си правим пици и сандвичи, щото, ама друго си е снобчетата като рекат Днес хапвах френски сандвич. Или мед). Ха-ха. Ей затова има безработица. От глупост.
6
0
 
2
 
! Отговори
babn85408 преди 11 години
българия няма контрол върху вноса и производството на хранителни стоки т. к. тази задача е вменена от държавата на самите вносители и производители,които извършват така нареченият самоконтрол{каква дума само}.следят се едни партидни номера в документи които могат да бъдат фалшифицирани. примери има много-случаят с диоксин в свинско месо от германия,заразените краставици от испания,гъгриците в боба за помощите и т.н.тази система за самоконтрол създава условия за ежедневна опастност за здравето на българскят потребител т.к.опасните хранителни стоки са снабдени с редовни търговски документи,коет
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
babh-porednata dargavna struktura slugeha na 4ugdi interesi.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДНК... НДК... няма ЗНАЧКА! Ще ядем каквото ни пробутат, нали пари требе да правят...?! Кой знай какво сме изяли през последните 20-30 години...То е ясно, де... Може да се гадае по болните от тежко болести хора в България :(((
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мдааа...ДНК и в Маями. Хорейшио ще разбере кой е бащата....
2
0
 
7
 
! Отговори
У2 преди 11 години
Вапрося е да са ни лъжим, кату пиши концко-концко, телишко-телишко и тей натаак.
1
0
 
7
 
! Отговори
Д преди 11 години
Абе яжте конско и не се притеснявайте.Аз всяка година си купувам и млати тез кюфтета.Само защо ще харчат пари днк.