"Британските страхове от българските имигранти са несправедливи"

Еврокомисарят Сесилия Малмстрьом: ЕС ще се нуждае от имигрантския поток
23 май 2013 17:29, Елка Василева
10
"Британските страхове от българските имигранти са несправедливи"
Сесилия Малмстрьом. Снимка: архив, Reuters

Еврокомисарят по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом определи като несправедливи опасенията на Великобритания във връзка с румънските и българските имигранти и предупреди, че Европейският съюз ще се нуждае в бъдеще от имигрантския поток, за да просперира, съобщи вестник "Лондон ивнинг стандард".

Малмстрьом заяви, че е погрешно да се стигматизират имигрантите от Румъния и България чрез разпалване на страхове от "социалния туризъм" и нарастване на престъпността.

В интервю от Европейския парламент в Страсбург Малмстрьом подчерта, че страховете от злоупотреби са безпочвени и че имигрантите от двете страни, които пътуват във Великобритания, не трябва да бъдат критикувани за това, че упражняват същите трудови права, каквито имат и всички останали граждани на ЕС.

Още по темата

На въпрос, свързан с опасенията, че притокът на имигранти от Румъния и България може да увеличи престъпността във Великобритания, еврокомисарят отговори: "Несправедливо е да мислим така. Не искам да стигматизирам никоя страна и да твърдя, че ще има увеличение на криминалната дейност или на социалния туризъм, на хората, които идват и живеят от социални помощи".

Малмстрьом изтъкна, че застаряващото население на Европа и ниската раждаемост означават, че ще бъдат необходими още имигранти от страни извън ЕС. "Всички ние ще имаме нужда от още имиграция в бъдеще заради демографията. Ние застаряваме, така че ще ни трябват още хора. Нуждаем се от талант и по-квалифицирани хора", подчерта еврокомисарят.
 

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
SS преди 10 години
Отново откровено малоумно и даже безумно решение на иначе *** проблем. Да затрием Европа и европеидната раса, защото разни нефелни феминистки не искат да раждат деца, а цял живот да се напиват и блудстват по най-различни световни дестинации. Този тотален морален и човешки разпад трябва да се промени ако е необходимо и със силови мерки!
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Забранете на жените да заемат държавни и общински длъжности, и ражаемостта изведнъж ще скочи.
8
0
 
1
 
! Отговори
yoyo:) преди 10 години
като започне да им пада работната ръка ще си отворят границите си за емигранти
7
0
 
4
 
! Отговори
Anonimen преди 10 години
Ne mislq che balgarite shte sa zaplaha za Velikobritaniq , i te plashtat danaci i polagat usiliq i sa super trudolubivi . V Velikobritaniq ima hora ot vsqkakav tip narodnost i ne trqbva da se tvardi che balgarite sa golqmata zaplaha , po dobre e da obarnat vnimanie na horata ot chernata naciq koito sa s super golqmo samuchuvstvie i jiveqt na pomoshti. Ako ne sa balgarite neznam koi shte im varshi rabotata zashtoto anglichanite ne sa ot nai trudolubivite i higienichni ..... horaa!! Da se radvat che imat usloviq za rabota iche kralicata gi upravlqva che neznam do kade shte stignat s tqhnata tru
6
0
 
11
 
! Отговори
Луд Гидия преди 10 години
Драги британци, не се бойте от нас българите. Ние няма да ви колим с мачети и сатъри. Ние ще ви бършим гъзовете, ще ви перем насраните ***, ще ви метем улиците, ще ви берем ягодите, пълзейки цял ден на колене и ще спим в калните бразди. И всичко това за 700-800 паунда, от които ще трябва да пращаме на децата си и родителите си в България.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Силно се надявам това: dnes.bg/world/2013/05/23/ubih-go-zashtoto-e-ubival-miusiulmani.188900 да стане всекидневие в Англия, но все пак да им режат английскит глави пред камери. Добре е да отрежат първо тази на Фарадж.
4
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
евреиска *** , целият свят знае къде израел . ще бъдат избити до крак за да не ог а тда правят пари
3
1
 
6
 
! Отговори
saadi преди 10 години
Не знам... Колебая се все още , дали да отида да помогна на закъсалите демографски , англичани :-/
2
0
 
8
 
! Отговори
Дедо поп преди 10 години
"Еврокомисарят по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом определи като несправедливи опасенията на Великобритания във връзка с румънските и българските имигранти.."Добро утро чадо. Открихте топлата вода най-накрая
1
1
 
9
 
! Отговори
cucko преди 10 години
''Сесилия Малмстрьом определи като несправедливи опасенията на Великобритания във връзка с румънските и българските имигранти и предупреди, че Европейският съюз ще се нуждае в бъдеще от имигрантския поток, за да просперира''Последно като проверих, ние също бяхме в ЕС. Ние нямаме ли нужда от тези хора? Или някои са по-равни от другите в този съюз, мм?