В Словакия правят лотария с касови бележки

Най-голямата печалба ще е 10 000 евро
Обновена: 28 авг 2013 13:53 | 27 авг 2013 09:43, Елка Василева
10
В Словакия правят лотария с касови бележки
Снимка: архив, Reuters

В Словакия всяка касова бележка, издадена от септември, ще може да бъде де факто лотариен билет, с който да се участва в нова лотария. Целта е борба с данъчните измами, предаде Франс прес, като се позова на словашкото министерство на финансите.

"Искаме да насърчим хората да си искат касовите бележки за покупките, за да спрем данъчните измами", заяви министърът на финансите Петер Кажимир. Той отбеляза, че мнозина словаци не искат касовите бележки и не си дават сметка колко пари губи държавата заради сивата икономика.

Сега словаците ще могат да регистрират серийните номера от касовите си бележки. Всеки месец на два пъти ще бъдат теглени по 10 печеливши номера. Най-голямата печалба ще е 10 000 евро на месец, но ще има и по-малки суми, и леки коли.

По данни на министерството на финансите годишно Словакия губи 150 милиона евро заради сивата си икономика, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
roman.anev.9 преди 10 години
STRAHOTNA IDEQ!BRAVOI!
7
1
 
0
 
! Отговори
марияна преди 10 години
достатъчно е показно от време на време пред магазините да стои данъчен, да глоби няколко човека и ще си искаме бележките
6
0
 
2
 
! Отговори
silver преди 10 години
tocno predi 5 mesetca BBC dadoxa reportaj za Tawan , kak v kraia na vseki mesetc ovcite chakat tiraja na PECHELIVSHATA KASOVA belejka..........tova ako se vavede v BG vsichkoto Maten Malak Biznes UMiRa i tcenite na vsichko zapochvat da SKACHAT :):):)........iskam zabolekaria da mi izdava kasov BONE
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
подкрепям с 2-3-4 ръце. това е начина за борба със сивата инономика. Стимулирай участниците сами да се контролират. и хората ще започнат да си внасят осигуровките когато видят смисъл от това.
4
0
 
5
 
! Отговори
сашо преди 10 години
Честно казано от известно време не са ми давали кадовата бележка без да си я поискам. България има много луберална данъчна политика, данъци се плащат само от много настоятелните хора.
3
0
 
5
 
! Отговори
ъъ преди 10 години
В Китай отдавна има такава лотария. С бонове от ресторанти, таксита, магазини и т.н.
2
3
 
9
 
! Отговори
русенец преди 10 години
Организирайте и в България,ще бъде много полезен ход.В квартала има десетина магазина и никой не издава касов бон,проверяващи няма и всички магазини работят за джоба си,а на държавата един среден.... Е не мога да разбера защо т.н. малък бизнес реват,след като всеки ден си затваря магазинчето със 200 - 300 лева в джоба си,и то гледаш малко магазинче а всяка година с нова лека кола,почивки в чужбина,детето учи в Англия, в Германия.........
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тук трябва да се организира една със "служебен бон" .