Малмстрьом: Може да се направи повече за имигрантите от Сирия

Не приемаме определението "социален туризъм", това е политическо говорене
Обновена: 8 окт 2013 12:27 | 8 окт 2013 12:27, Елка Василева
8
Малмстрьом: Може да се направи повече за имигрантите от Сирия
Сесилия Малмстрьом. Снимка: архив, Reuters

Не приемаме определението "социален туризъм", това е политическо говорене, използвано от някои държави в ЕС. Това заяви пред журналисти в Люксембург еврокомисарят по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом, предаде БТА.

Според нас свободното движение в ЕС е нещо добро и подобни притеснения (за злоупотреби с обществените фондове - бел. ред.) са силно преувеличени, добави тя.

Съветът на ЕС по вътрешни работи предстои да обсъди днес по желание на Германия, Холандия, Австрия и Великобритания въпроса за свободното движение на хора в ЕС, както и твърденията за т. нар. социален туризъм. Очаква се тези държави да предоставят доказателства, че бюджетните им системи търпят натиск от злоупотреби.

Още по темата

По повод планираното разискване на темата за прилива на имигранти от Сирия комисарят Малмстрьом заяви, че положението е много сериозно. Ще видим какво можем да направим, ще помолим държавите от ЕС да се включат в приема и разселването на мигрантите и да покажат солидарност, посочи тя.

Имаме постоянен диалог с България след мисията по границите и ще чуем нейните притеснения, отбеляза Малмстрьом. Надяваме се всички в ЕС да потвърдят желанието си възможно най-бързо да въведат в действие новите закони за предоставянето на убежище, да осигурят на имигрантите достоен прием във висококачествени условия и с обучени служители, допълни тя. По нейните думи Европейската комисия днес ще призове държавите в ЕС да направят всичко по силите си за разселването на имигрантите и да споделят отговорността, тъй като днес едва 6-7 страни поемат цялата отговорност, а може да бъде направено повече от всички.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
щом искат да направят да си ги приберат у тях. Да видим после как ще ги върнат обратно. А ние как ще ги изгоним?
1
1
 
6
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
..............Песен за бежанската вълна.(МЪРТВО ВЪЛНЕНИЕ).................Идват бегълци от Югоизток,със персийците нали сме близки!Терористи ли?Едва ли!За Европа са тръгнали."Има демографска криза!Сметката не ни излиза!"Притесни се Кристалина.Дойде, мина и замина!Ний ще вземем нови мерки!Прави Орешар проверка."Мерките са неприложими!"Контрамерки Бойко има!Икономисвайте и тази Зима.Стегни колана-нова дупка има!Таз окрадена държава,Пиночет си заслужава!