Оланд предложи на депортирано косоварче да се върне във Франция

15-годишното дете не може да вземе със себе си и семейството си
19 окт 2013 21:18, Петя Славова
9
Оланд предложи на депортирано косоварче да се върне във Франция
Франсоа Оланд. Снимка: БТА

Петнайсетгодишното момиче, което беше депортирано заедно с цялото си семейство от Франция в Косово миналата седмица, може да се върне да завърши училище, предложи днес френският президент Франсоа Оланд.

Предложението обаче важи само за момичето Леонарда Дибрани, стига то да иска да продължи да учи във Франция в приемно семейство, пише БТА. Останалата част от семейството не може да се върне, посочи Оланд, който изтъкна, че всички условия по експулсирането на семейство Дибрани са били в съответствие с действащите закони, предаде Франс прес.

Оланд заяви също, че ще настоява да бъдат забранени арестите, както стана в случая, в училищата и околностите им. Косовското ромско момиче Леонарда Дибрани беше експулсирано на 9 октомври, след като бе свалена от полицията от училищен автобус по време на ученическа екскурзия.

Местните власти ще бъдат информирани, че отсега нататък такива задържания не могат да се извършват, докато децата са на училище, посочи френският президент, цитиран от Асошиейтед прес.

"Няма да ида сама във Франция, няма да изоставя семейството си. Аз не съм единствената, която трябва да ходи на училище, братята и сестрите ми също трябва да ходят", заяви в Прищина Леонарда, цитирана от АФП.

Леонарда и четири от братята и сестрите й са родени в Италия. Най-малката й сестра, на 17 месеца, е родена във Франция, припомня агенцията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Do 1 преди 10 години
Ej rom ti v koi lager si ??
7
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонименn3 в българските сайтове се пише на кирилица
6
3
 
5
 
! Отговори
абц преди 10 години
дават лош пример като гонят тези *** които учат и се опитват да се интегрират
5
1
 
13
 
! Отговори
ODESSA преди 10 години
Тоя знае ли какъв автогол иска да си вкара? Децата на наркотрафикантите във училището. Който не е имал работа със албанец само той не знае за какво става въпрос.
4
9
 
11
 
! Отговори
вергил преди 10 години
За никакви косовари не става въпрос,а за ***.Обиждате се като викат на *** в чужбина българи,а вие реагирате по същият начин.Албанците и *** нямат нищо общо помежду си.Напротив албанците са едни от най-старите европейски народи и са потомци на илирите,които пък са родственици на траките.
3
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Bravo na Mladite Momicheta i Momcheta , mnogo dobre se zastapiha za momicheto ot romski proizhod , a do kolkoto nie shte si ostanem Visokomernite staromodni Bai Ganiovci !
2
3
 
31
 
! Отговори
df преди 10 години
Да им предложим още два-триста хиляди *** да се успокоят страстите на учениците там?
1
5
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Косовари в природата има, колкото и македонци. Това албанче следва да си стои в Албания, Косово е част от Сърбия. Въобще Оланд е гола вода