Плащаш за секс – осъждат те

Нов закон наказва клиентите, а не жриците на любовта във Франция
Обновена: 16 ное 2013 18:29 | 16 ное 2013 18:29,
45
Плащаш за секс – осъждат те
Снимка: Reuters

Може ли проституцията в една страна да бъде заличена като се наказват не хората, които предлагат телата си срещу пари, а тези, които плащат за секс услуги?

Според част от френските депутати отговорът е „да”, пише БиБиСи. Подготвяният нов закон вече предизвиква сериозни полемики, въпреки че тепърва ще влиза за обсъждане в парламента.

Законопроектът, внесен от управляващата Социалистическа партия, съдържа над 20 точки. Повечето от тях са насочени срещу разбиването на мрежите за проституция, контролирани от чуждестранни престъпни групи и борба с трафика на секс робини.

Но член 16 е това, което разбуни духовете във Франция, отбелязва БиБиСи. По силата на тази точка за първи път в историята на страната ще е престъпление да ползваш услугите на проститутка.

За първо доказано провинение наказанието ще бъде 1 500 евро. При повторно престъпване на закона глобата е в двоен размер.

Освен това нарушителят ще трябва да изкара специален курс за „вредите, нанасяни на обществото от проституцията”.

Според БиБиСи вероятността този законопроект да влезе в сила е много голяма.

Подобна разпоредба беше одобрена от депутатите от двете водещи партии още през 2011-та година. Но процедурно забавяне спря приемането на законопроекта тогава.

Сега дебатът по темата е в разгара си, тъй като гласуването е предвидено за края на месеца.

Противници на новия закон считат, че криминализирането на клиентите ще утежни ситуацията, тъй като проституцията ще се превърне в още по-сенчест бизнес. По тази начин жриците на любовта ще станат още по-уязвими и експлоатацията им от страна на безмилостни престъпни мрежи ще стане още по-жестока.

По последни данни във Франция има 20 хиляди проститутки, като 90% от тях са чужденки.
Критиците на законопроекта признават, че новите мерки може и да доведат до ограничаването на уличната проституция. Но в същото време „поръчването” на проститутки чрез интернет ще отбележи значителен ръст. А проследяването на сводниците по световната мрежа може да се окаже доста трудна задача.

Жени, които изкарват прехраната си с платен секс и не се под влиянието на подземния свят, също се недоволни. Те настояват, че новият закон ще застраши взаимоотношенията им с редовни клиенти, градени с години. Взаимоотношения, които се материализират в солидни приходи.

Защитниците на закона настояват, че резултатът ще е положителен и дават за пример някои страни като Швеция, където плащането за секс е престъпление и където има ефект от тази мярка.

Въпросът обаче е наистина реална цел ли е изкореняването на проституцията чрез нов закон във Франция?

Предстои да разберем отговора съвсем скоро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
2
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Че кога социалист е плащал за секс, това партията не го позволява!!!Освен това е против партийните принципи - "Всичко чуждо е общо особенно жените ха,ха,ха
36
0
 
0
 
! Отговори
Dublin преди 10 години
Плащаш за секс осъждат те......namerili mu lesnoto..._bes..., a kogato triabva da i platis-aaa, mace-az nezakonni nesta na pravia...;)) A inace si e pulna OLIGOFRENIA zakonceto.Ste zahlebi Germanito-ordi zagoreli frenski skakalci iako ste ja nalaziat prez weekenda.Abe kak e trugnalo fransetata da ne praviat Frenska Dzamahirija?? Skoro ocakvam deviceski pojasi i zadulzitelni BURKI i HIDZABI...
35
0
 
4
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
"Плащаш за секс осъждат те" Момчета не плащайте на проститутките във Франция!Гледайте те да ви платят!
34
2
 
1
 
! Отговори
--- преди 10 години
Какви жени стават ***, с желание ли се продават по ....
33
3
 
7
 
! Отговори
Мадам преди 10 години
Сваляйте гащичките, разтваряйте краката и навлажнявайте катеричките...Чака ни хубав работен ден.
32
3
 
9
 
! Отговори
калашник преди 10 години
колко къса е народната памет,преди години французите се бяха заклели че никога вече няма да гласуват за социалистите.и бяха прави,защото виждате какво може да сътворят ,пък дори и във франция.на социалистите мисленето и обучението е тотално изкривено,въпреки това и на германците им се размина за малко на последните избори.но виж нас не ни подминава тая червена чума.
31
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да не би като са криминализирали продажбата и употребата на дрога тя да е изчезнала? Само цените са по високи.Легализирайте проституцията и продажбата на дрога и цените ще намалеят, престъпленията свързани с тях ще намалеят че и броя на клиентите може да намалее щото няма да е такава тръпка да правиш забраненото. Пък после им хакнете едни 700% акциз като на цигарите за да печели държавата а не мафията от неизкоренимите човешки пороци.
30
6
 
19
 
! Отговори
Венелин преди 10 години
Решението е проституцията да се легализира, а не да се криминализира.Социалистите дори във Франция са ***!
29
3
 
21
 
! Отговори
hamerikanec преди 10 години
А на мене жена ми като ми поиска пари, а аз на нея секс в един и същи ден това брои ли се за криминално деяние по френския закон? Ако е така, веднага се местя там! Я се разкарайте бе, няма секс за без пари, освен мастурбирането! Било то кеш, чек, дебит карта, мол, аЙфон, ауди А3, Миникупър или море в Гърция! Тоя закон заплашват да го прокарат, само защото искат някой някъде да започне да си плаща, или да започне да си плаща още повече!
28
4
 
17
 
! Отговори
translucent film преди 10 години
просто цената ще стане двойна
27
3
 
3
 
! Отговори
dp преди 10 години
Ми ако проработи (което никак не е ясно отсега) ще е добре, в смисъл ако можешедраматично да намали проституцията. Но то на мене никога не ми е било ясно как на човекможе да не му умре меракът знаейки, че плаща за да му угодят та може и да се заблуждавам.
26
2
 
1
 
! Отговори
boqdjiata преди 10 години
Sega da zakarash edin avtobus ciganki na granicata mejdu Ispania - Francia .. :)))
25
10
 
7
 
! Отговори
Нямам думи преди 10 години
Страхотно е! Най-после нещо смислено освен Елисейските полета:)Дано навсякъде посвета го прокарат. Намирам, че само това е начинът.
24
6
 
20
 
! Отговори
Гошо преди 10 години
Поредната простотия на бюрократите. Да превърнеш доходоносен законен бизнес в сив сектор. Единственото хубаво нещо във Франция е Чуждестранният легион.
23
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Невероятна глупост са сътворили френските законотворци социалисти.
22
3
 
25
 
! Отговори
до 10 преди 10 години
не давай акъл за неща, които не разбираш. В холандия кото всичко е легално да не мислиш, че всички плащат данъци и че всички са доброволно там. истината е че зад всеки бърдак стои толкова много мърсотия. ..полиция политици адвокати счетоводители каналджии сутетьори тъсачки на нова мръвка и накрая момичета. та това е бизнес за стотици милиони, покрай него дрога, оръжия, крадени коли, застрахователни измами и тн и тн. единствения начин да убиеш пазара е като разкараш клентите и бизнеса ще се измести
21
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тези умници и ще разрушат църквата в центъра на Париж построена от дарявания на проститутките
20
4
 
15
 
! Отговори
iv преди 10 години
Най-после нещо разумно!!! Естествено е, че щом има търсене - ще има и предлагане!!!Това е основен закон в търговията!!!
19
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Французите са на път да изчезнат. *тяването добива титанични размери. Скоро си разрешиха *ите да се женят, сега ще глобяват за *ане. Скоро ще разстрелват, ако си нормален. Оланд им .ба лелята на нацията.
18
20
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Крайно време беше да се сетят къде бил ключът от бараката. Дано се спаси света от гнусните сводници, които изкарват пари на гърба на жени и деца и от не по-малко гнусните им клиенти.