Как се става мултимилионер с клипове в YouTube?

Истинската история на Джамал Едуардс
17 ное 2013 19:10,
55
Как се става мултимилионер с клипове в YouTube?
Снимка: Reuters

От тийнейджър, живеещ в общинско жилище в краен квартал в Западен Лондон, до богаташ с милиони в банковата сметка – това е постижение, с което един британец съвсем заслужено може да се гордее, отбелязва Би Би Си.

Само на 23 години любителят на киното и самодеен кинематограф вече е медиен бос със състояние от над 8 милиона лири. А един от най-популярните и богати бизнесмени на Острова сър Ричард Брансън му е личен приятел.

Джамал Едуардс е собственик на SBTV – компания, която прави видеозаписи с известни музикални звезди и ги публикува в най-големия сайт за споделяне на клипове YouTube.

Тези клипове се радват на изключителна популярност и компанията печели доста добре от рекламни банери.

Джамал започва приключението си, след като получава евтина видеокамера за Коледа. Тогава е на 15 години. Без никакво специално обучение той започва да прави това, което впоследствие ще го направи милионер.

„Всичко е въпрос на вяра в себе си. Не трябва да се страхувате от евентуален провал. Провал би било, ако не опитате да направите това, което ви подсказва сърцето”, споделя пред Би Би Си находчивият британец.

Той си спомня, че от момента, в който е получил камерата, не се отделя от нея.

В началото Джамал просто снима свои приятели, които пеят. И качва клиповете в YouTube, за да може изпълнителите да гледат изявите си възможно най-лесно.

Постепенно творчеството му набира популярност. Той започва да се ориентира към талантливи певци, които тръгват към голямата слава.

Освен това дебне големи звезди пред нощни клубове, хотели и медийни офиси.

И така каналът на Джамал SBTV става все по-посещаван, най-вече от потребители на възраст между 13 и 30 години. Младежът усеща потенциала за бизнес облаги и се свързва с YouTube, за да обсъди възможността за монетаризация чрез реклами.

Първоначално от сайта отрязват Джамал. Следва втори и трети отказ. Все пак упоритостта му се отплаща. Той доказва, че всичките му материали са авторски и от онлайн гиганта се съгласяват да му дават процент от рекламните постъпления.

„Първият ми чек беше за 200 лири. Веднага се похвалих на майка ми, че съм заработил пари от YouTube”, разказва Джамал.

Родителите му обаче не са особено ентусиазирани – за тях този бизнес не може да е стабилен източник на приходи.

Но чековете стават все по-тлъсти.

Така SBTV се превръща в сериозна медийна компания, която вече има 12 служители. Джамал дори разширява бизнеса и пуска на пазара своя собствена модна линия.

Стига се до там, че SBTV вече може да си позволи да плаща на звезди, за да заснема техни изпълнения и да задоволява интереса на своите зрители.

Но младият британец няма никакво намерение да спира. Той вече е насочил вниманието си към американския пазар, като същевременно компанията му покрива не само музиката, но и спорта, модата, киното.

Джамал постепенно влиза и в британския хайлайф. Той беше избран лично от принц Чарлз за посланик на фондация за насърчаване на младите в бизнеса.

Въпреки скорострелния възход младежът се опитва да намали темпото, когато това е наложително.

„Често получавам панически атаки, когато на главата ми се струпват много неща. В такива случаи просто спирам и си казвам „Сега поеми глътка въздух и се успокой!””, разкрива Джамал. „Едно от най-важните правила за всеки предприемач е да осъзнае, че колкото и да опитва, не може винаги да се раздава на 100%”, допълва той.

Джамал твърди, че успехът не го главозамайва. Затова му помагат семейството и приятелите.

„Не искам по-различно отношение, все още съм същият”, отбелязва мултимилионерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
0
 
! Отговори
amass преди 8 години
da go nav*ra na jamal na mai*kq my v pu**** i na toq ka*put nedoe*ban ot sidni na ba6ta my v ustata sa iz*prazna.
50
0
 
0
 
! Отговори
Ani преди 10 години
открих още един начин за спечелване на пари от интернет.Достатъчно е просто да се регистрирате и да отговаряте на въпроси,свързани с парите.Наградата е 5 000 $.Въпросите са разнообразни,но както казах,свързани с парите.Аз лично се изненадах от себе си колко много знам. Ето и линка,ако има желаещи да припечелят някой долар.tt-game.bg/invite/5310e5f48e0fa
49
2
 
3
 
! Отговори
bhgituhhu преди 10 години
До До комплексаря от Сиti si tapanar
48
3
 
7
 
! Отговори
До комплексаря от Си преди 10 години
До оня от Сидни:Ти си *** провинциален комплексар, щом се хвалиш с коли и $$, а си и невеж и неграмотен, защото пишеш неграмотно, с много грешки.Освен това се разбра, че си ***, с не българско име и храчиш срещу България. Какви ги дъвчеш тук, пиши си в аборигенски сайтове, нали аборигените бяха нейтив в Австралия. Никой няма нужда от теб тук, нито иска да те знае, нито му пука кой си и защо си, най-малкото какви вещи и ламарини имаш. Радвай им се, както аборигените са се радвали на стъкълца.
47
2
 
19
 
! Отговори
Модерен капитализъм преди 10 години
И какво точно е произвел този Джамал, та човечеството да се чувстава по-добре?Освен че е взел пари от реклама, аз реално ползи за хората не видях!
46
0
 
4
 
! Отговори
"сиднИ преди 10 години
си на дупЕто малко и се успокой.
45
0
 
22
 
! Отговори
razgradski pop преди 10 години
Dear Sidney, nobody in BG cares about your life in AUS or anywhere else, so please be humble and shut up..
44
7
 
22
 
! Отговори
nerez преди 10 години
Тоя *** Едуардс е абсолютен ***. Не разбирате ли как медиите създават "звезди" там където ги няма. Идеята е да се забудят *** че можеш да станеш милионер от подобни глупости. Колкото Гангнам стайл на PSY е най великия клип в историята толкова и тоя *** е велик. Тия глупости минаван на запад където населението живее в сапунен сериал и някои се взимат много на сериозно. Тук подобни глупости НЕ ВЪРВЯТ.
43
1
 
9
 
! Отговори
Улавия преди 10 години
Мачкай, Сидни!Хахахаха форумния *** е back online :)
42
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Моят лаптоп е бизнес серия защото става за бой на бизнесмени!Направо ги вади от строя на един филусоф от село Седни може да му изтрие паметта отхард диска само с един удар по кратуната проста не на лаптопа на бизнесмена!Иначе здрав излезна бизнес модела почти не останаха бизнесмени покрай него...
41
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дет съ вика *** и упорит папарак станал млад меринджей в ю туб защото е в нормална държава дето имат закони за авторстко право.А аз за половин година в Лондон играя местнототото да го задмина по ***!
40
27
 
2
 
! Отговори
От Австралия(Сидни) преди 10 години
пич ти никога ли не си виждал лаптоп бизнес серия? Това не е лаптоп за игри. За ПроБук чувал ли си? Имаш нет можеш да видиш мойта 17-ка е на 3 години.Колата ми ще стане на 5 години и я продавам но ако се опитваш да ми свалиш цената няма да успееш пхахаха. 1.8 16 винтила е, по голяма ли ми трябва м? Харесал съм си нова ламя. Я ми снимай твойта дай да те видим на панелен плъх зад клавиатурата може и роус рйс да караш ама дай да те видим с Роуса пред Операта в Сидни м? айде
39
1
 
14
 
! Отговори
до 37 преди 10 години
Е като те гледам кви неща имаш ми става ясно колко си забогатял.Неква клошарска тойота (дали не е микробус?) и 10 годишен лаптоп HP.. Пич,осъзнай се дори и *** и мексиканците по гетата имат по-добри автомобили.Доста си зле тигре,някакъв австралийски вариант на бг *** със стар опел или голф..На твое място леко бих се срамувал от тоя лаптоп в смисъл намери го до кофите или го изпроси от някой?За колата кво да ти кажа..Евтина,малка,пластмасова.На социална помощ ли си ?
38
0
 
9
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
Чувал съм, че българите в Австралия били особен вид шушлеци. Не ми се вярваше, но ти, "От Австралия, Сидниа" успя да ми разсееш напълно съмненията
37
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не знам, щото не ми се е налагало хахаха, моята диплома не е от БГ споко. И няма да ти падам на нивото да си мерим доходите сега, забрави просто ..
36
17
 
0
 
! Отговори
От Австралия, Сидниа преди 10 години
ще ти дам жокер - за приравняване на дипломи и транслиране на академично образование да си чувал? м? Не знаеш ли че дипломи от БГ никъде не се признават дори в Африка, както и в EU също, пълна илюзияДоходите ми на месец са повече колкото ти някога си зимал за година като още не смятам че съм забогатялТова е естествения подбор и саморегулиране в природата за *** като теб на които въображението им стига за "кухня" и "рязане на заготовки" не се допускат на мойта орбитаПоздрави от Сидни $$$
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нещо сам си противоречиш, никой не броял България в белите държави, а тогава кой ти зачита дипломата от "гетото" в Австралия? Готвача в някоя кухня дето те е сложил да му режеш заготовките ли?Хаха
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СидниЕйй големи дипломи имаш човече от ТУ София :D
33
16
 
3
 
! Отговори
От Австралия, Сидни преди 10 години
виждам че не сте разбрали... нещо сте се объркали, за ютуба ИМА МНОГО ГОЛЯМО значение КЪДЕ СИ защото договорите за процент $$$ от реклама на ютуб са ратифицирани СПЕЦЯЛНО само за МНОГО МАЛЪК брой БЕЛИ държави. Кой ще тръгне на вас у *** да ви дава $$$ бе я се осъзнайте малко бе къде се намиратеЮтуб не ви брои за хора бе, дори Джамал е по бял човек от вас просто защото е *** но от бяла държава а вие и такива *** не сте! Сирийците го разбраха Вие не!Ютуба ви го каза вижте списъка
32
0
 
15
 
! Отговори
Do Сидни Австралия преди 10 години
Австралийски шут комплексиран,има толкова много и толкова по-напред хора от теб,че не може да ти го побере празната самохвална тиква на раменете.Но никой не е тръгнал да се тупа по вестниците.