След ада в мола – оставка за кабинета на Латвия

Поемам отговорност за трагедията, обяви премиерът на страната
27 ное 2013 15:10,
20
След ада в мола – оставка за кабинета на Латвия
Валдис Домбровскис. Снимка: Reuters

Латвийският премиер Валдис Домбровскис подаде оставката на кабинета си днес след катастрофалното срутване на покрива на супермаркета в Рига, при което загинаха 54 души, а десетки други бяха ранени, съобщи АФП.

Решението беше взето след среща с президента Андрис Берзинш.

Още по темата
"Обявявам, че се оттеглям от поста на премиер, като поемам политическа отговорност за трагедията", обяви Домбровскис, цитиран от БТА.

Именно Домбровскис беше премиерът, останал най-дълго на поста си в новата история на Латвия, но правителството му беше подложено на критики след трагедията.

Оставката създава политическа криза в балтийската страна, която трябва да се присъедини към еврозоната през януари. Латвия е смятана за пример на фискална предпазливост и икономическо възстановяване след икономическата криза, започнала през 2008 година.

Страната обаче беше разтърсена от трагедията, а президентът Берзинш нарече станалото "убийство".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А съселчето преди години затътри и изтрепа на Бакаджика бабичките,по случай съселовия празник и изкараха шофьора виновен, а той и той беззъб и работи за 200 евро.
18
2
 
11
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Имало политици с морал?!?Изненадан съм, Олигарски дали е чул за това? Той показа, че за ибрикчиите като него думите морал и чест са непознати...Срамувам се от тях!
17
1
 
13
 
! Отговори
4569 преди 10 години
Достойно, браво. Чакаме някакво чудо да видим подобни постъпки и у нас, защото, колкото и да гласуваме, тези, дето ги карат с автобусите, продават бъдещето ни за сандвичи и кебапчета.
16
0
 
27
 
! Отговори
той преди 10 години
Достоен човек и политик.Поклон.
15
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На латвийския премиер - респект за политическото мъжество!На тия по- долу, дето са им виновни руснаците че пикаят накриво - абе рая те ако не бяха руснаците сега да си шибате челата пред джамията и да се наслаждавате на воя на мюфтията.Много бързо забравяте кой и кога ни ряза териториите!И сега сме пазар а не партньори!
14
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А сега си представете гея, бея, лудия или мутрата какво биха казали в същата ситуация - "Да не съм го строил аз, че да си подавам оставката". И това е най-малкото! Причината за мизериярта в БГ наистина е лошия човешки материал (20% нормални и то максимум и 80% зомбита), а управлението е статистическа извадка в тази пропорция, че и по-зле.
13
0
 
36
 
! Отговори
иво преди 10 години
Това, което направиха управляващите там не може да се случи никога у нас.Просто сме на голямо разстояние от политическата чувствителност на онези хора.При тях има някаква надежда да се оправят, защото мислят за народа си и поемат отговорност за бедите му.
12
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
При тази страхотна трагедия....наистина достойни управляващи имат в Латвия! Това е демокрация и носене на отговорност при управление.Ако бяха нашите продажници,до сега стотици пъти да повтарят от дс-пиарите им как нямат никаква вина,защо да подават оставка като са били "избрани от нацията" и биха пуснали всички пудели като Болен,който седмици наред , който да обяви,че чуждите капиталисти са виновни!
11
2
 
24
 
! Отговори
От 6 до с. преди 10 години
Това, че има хора като теб в България ми дава някаква надежда, че има светлина в тунела колкото и далечна да е тя. За жалост хората които мислят като нac и искат нормална държава за децата си сме малцинство. Както и да е: долу руско-болшевистката ***, а всичките им гнусни паметници на бунището по пример на естонците!
10
4
 
28
 
! Отговори
с. преди 10 години
И да плякате минуси и да не плякате все тая *** безродни!Прав е човека!Паметника на съветската армия,която е окупирала България и е закрепила обирджиите на мандри и *** във властта е около 6 пъти по-голям от този на Апостола!Такова нещо е обида за всеки здравомислещ българин,но малоумната ви *** го защитава с кръв и сополи!Напълно заслужавате съдбата си на бедни и мизерни *** подритвани из белите държави!Хората наритаха *** още 90-та и се оправиха!А Бантустана тъне в ***
9
1
 
33
 
! Отговори
Чудна Работа преди 10 години
Така е, щото в Латвия нямат "електорат", на когото да организират влак да го извози и да направят митинг в подкепа на правителството. А и там хората знаят кой им е премиер, за разлика от нашите поддръжници на кабинета.Като оня ***, дето го питаха "Знаете ли за какво гласуваме днес?", а той вика "За три" (3 беше номера на бюлетината на ДПС-то)
8
8
 
30
 
! Отговори
с. преди 10 години
И да светна леко гнусната русофилистична безродна *** някои работи!Според споразумението между Сталин и Хитлер по-известно като пакта Рибентроп-*** СССР получава Литва,Латвия и Естония,както и части от Полша!В тези държави болшевизмът е наложен с зверски терор и до ден днешен руснак е *** дума там!Точно както и в целия бивш източен блок порадвал се на любовта на братушките!За справка Пражката пролет и тн!Само в Бантустана им целувате още да не казвам какво и затова сте бедни и отлупени!
7
3
 
12
 
! Отговори
с.до 6 преди 10 години
Много правилно и изчерпателно казано!Поздравявам те!Голям плюс от мен!
6
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много ясно, тия да не са г*усно славяно-робско племе със свино-балкански манталитет които се възхищават на поробителите си от мАсква както ние. 90-та година показаха категоричен среден пръст на ония панелни мутро-гетовци от мАсква и от тогава дърпаха напред. Днес са съвсем бяла европейска държава с нормални хора и закони. Дали някой ден и ние ще се освободим от свинско-съветски манталитет не е ясно. Но с паметници на окупаторите 10 пъти по-грандиозни и високи от тези на Апостола... жалка работа
5
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И козлодуй да гръмне нашите няма да мръднат.
4
1
 
47
 
! Отговори
учете се бе преди 10 години
Нещо да кажат другарките и другарите, А?...................Респект, поклон! Това е ДЪРЖАВНИК, а не импотентен "експерт", който се самопровъзгласява за "политик"!За съжаление нашите криваци няма да оценят тази постъпка на латвийския премиер. Тяхната ценностна система е различна, ако изобщо имат такава?!RIP загиналите латвийски граждани и огромно уважение към достойния премиер на Латвия!
3
4
 
42
 
! Отговори
интересно преди 10 години
Интересното е ,че червените платени пишеш ти тука ги няма .ХУНТАТА не обича да сдава власта нормално трябва само с кръв.Червени мчаймуни да кажете оставка хорлата са прави ние сме турскаруска колония на мафията ....КОЙ КОЙ ПРЕДЛОЖИ ПЕЕВСКИ
2
3
 
48
 
! Отговори
бургазлия преди 10 години
Светла им памет на загиналите при този нелеп инцидент! Браво на Премиера на Латвия! Ако в нашата мила България /недай си боже/ се случи подобна трагедия, Олигарски и с-ие не само, че няма да си подадат оставката, но мисля че ще активизират целия си пиар, за да убедят българския народ, че те не са виновни, а някой преди тях, а те имат програма за десетилетия напред, която гарантира.......обърках се какво гарантира? Те бяха толкова "красиви" обещания в началото на мандата, че дори ги забравихме!
1
4
 
64
 
! Отговори
абв преди 10 години
така се прави.. учете се Орешарски и КО