Европейците няма да изоставят Гърция!

Обещанието дойде от германския финансов министър Шойбле
30 дек 2013 14:57, Елка Василева
26
Европейците няма да изоставят Гърция!
Волфганг Шойбле. Снимка: архив, Reuters

Европейците няма да изоставят Гърция, обеща германският министър на финансите Волфганг Шойбле в интервю за утрешния брой на в. "Билд", цитиран от Франс прес.

Според Шойбле поемането на ротационното председателство на ЕС е голям шанс за Атина и ще покаже на гръцкия народ, че неговото бъдеще е в Европа.

По думите му "тази задача е източник на идентичност, на самоувереност, на гордост, председателството на ЕС е голям шанс за страната и за Европа".

Гърция поема от 1 януари шестмесечното ротационно председателство на ЕС.

Страната все още е в разгара на икономическата криза и ползва спасителна помощ от европейските си партньори и Международния валутен фонд (МВФ).

"Ще решим в средата на годината (2014 г.) дали трябва нова помощ за Гърция", изтъква Шойбле. "Ако страната остане на пътя на реформите, ако покрие необходимите условия, няма да я изоставим", допълва германският министър, който често в миналото е бил критичен към Гърция.

Сегашната спасителна програма - втората от 2010 година - изтича през юли 2014 година. Гръцкият министър на финансите Янис Стурнарас вчера заяви, че страната му няма да има нужда от друга програма.

Окуражаващото изказване на Шойбле стана известно, след като резиденцията на германския посланик в Атина тази сутрин беше обстрелвана, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Народен съд преди 10 години
Как ще я изоставите,ако Гърция фалира това означава да изпишете целият и външен дълг. Няма да я изоставите, вие ще и напишете още няколко десетки милиарда евро за връщане. Колко пари има още да ви изперат гърците...........................
18
0
 
2
 
! Отговори
д-ръ Ганчо Ценовъ -8 преди 10 години
Ние като татаромонголски дошляци на Балканите,трябва да сме благодарни на гърците,че са ни дали земя под аренда и все още не са поискали обещетение от нас, за безчинствата които сме вършили в Северна Гърция по времето на Втората Световна Война, като васали на хитлеристите. Отгоре на всичко ни хранят и спасиха половин България от гладен геноцид и мизерия. А ние лаем,като неблагодарни кьопеци.
17
0
 
0
 
! Отговори
Златен лъв преди 10 години
Направо баница с късмети са ѝ приготвили. Само дето западняците сами ще си я изядат. За гърците късметите. Да им е сладко.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
запада никога няма да изостави гърция.това беше единствената държава от източна Европа,която не я дадоха на съветския блок.ние трябва да сме добре с гърция,като равнотежест на турция,към такъв съюз може да се добави кипър и Румъния.на балканите съюзници на турция са македония и босна
15
1
 
2
 
! Отговори
sdfsd преди 10 години
Който влезе у Брюксел, не излиза от там... ако ще и да трябва да го спонсорират с милиарди евро, че и да ги опростят после
14
0
 
1
 
! Отговори
Грък преди 10 години
До КАРАКАЧАНОСНай-вероятно си някой *** провокатор !Ако беше грък ,щеше да знаеш ,че в Гърция се използва названието "СаракаЦанос"!
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
лицемерието не може да бъде измерено тука
12
2
 
7
 
! Отговори
куку преди 10 години
ако излезе гърция от еврото , няма да има евро ,ще повлече всички ,не че искат да им помогнат , а после ще струва 4пъти повече , бяха казали че гърция няма пари да плати заплати и пенсй,миналата година през октомври , и баба меркелина им изпрати 10мил в специални самолети , но никой не го научи за да напиши 1ред
11
0
 
19
 
! Отговори
Сър Пичук преди 10 години
В момента едва 7% от стоките, които потребяваме са произведени в България, ето къде губим над 2 млн. работни места и ги губим не защото стоките ни са неконкурентно способни а защото европейските компании са си купили политици които да им разчистят пътя в Източна Европа и да изкупят цялата икономика за без пари. "Еврофондовете" ще ни дадат "безвъзмездно" под 10 евро на човек на месец от 2014-2020, което ги прави напълно безполезни. Сега се готвят да изкупят цялата земеделска земя пак за без пари.
10
5
 
14
 
! Отговори
Онуфри преди 10 години
"Европейците няма да изоставят Гърция!" - а трябва!
9
1
 
10
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
Германецът има пари но германецът в 5 часа аутобаните брят хората бачкат майка не си играят.
8
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Европа иска само гърците да сведат още глава и да се разделят с половината си имущество.Европа ще помогне, няма страшно.
7
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези крадливи гърци се мислят че са богове ,и някой им е длъжен да ги издържа .Така са навикнали откраднаха ни българската история, откраднаха ни киселото млеко,а сега и европейските пари-докога, време е да се разбере какво крадливо племе са гърците
6
4
 
17
 
! Отговори
Jolly Roger преди 10 години
И за всичко са виновни германците нали? Простия Ханс, който става всяка сутрин във 5 и се прибира във 18. Които отива да закусва за половин час във 9 когато византиеца благоволява да се събуди? Яденето, пиенето и спането за чужда сметка свърши ***.
5
6
 
16
 
! Отговори
shnur преди 10 години
Т.Н. ЕЛАДА живее и функционира благодарение на помощите на Германия и защото са свикнали на живот с хиляди привилегии СИ МИСЛЯТ,че някой ще им дава пари и НЯМА да иска нищо!Присругва им целия женски нарад от БГ!подиграват се и не плащат дори изработеното от Българите!А пък искат с тях да се отнасят като с ГОСПОДА!Мързелив и Крадлив народ!И НАЙВАЖНОТО ПАРИТЕ ИМ ОТ ДЪРЖАВАТА ОТКРАДНАТИ ОТ ТЕХНИ ГЪРЦИ И ПОСЛЕ ГЕРМАНИЯ ВИНОВНА!
4
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Окуражаващото изказване на Шойбле стана известно, след като резиденцията на германския посланик в Атина тази сутрин беше обстрелвана..Жалко, не са улучили!
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Октоподът ще се погрижи за малката цаца....
2
6
 
15
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
Ама разбира се, вие съмнявате ли се, че ЕС ще се остави Гърция да падне? Та, нали ако падне ще завлече цялото ЕС.
1
3
 
19
 
! Отговори
are_kulata преди 10 години
Финансовата олигархична хунта наречена ЕЦБ няма да остави Гърция!Конгломерата от централни банки, собственост в задкулисието на Ротшилд няма да остави гърцуте!Световната Банка и МВФ, техните инструменти БХК и Отровено Общество и корумпираните ''сини'' и ''червени'' трябва да са цел на една война, която ние скоро трябва да започнем, заедно.