Мюсюлманин заплашва с атентати в Брюксел и Антверпен утре

Службите за сигурност приемат заплахата много сериозно
30 дек 2013 12:53, Елка Василева
15
Мюсюлманин заплашва с атентати в Брюксел и Антверпен утре
Снимка: архив, Reuters

Заплаха за атентати в Белгия утре е поместил на страницата си във Facebook мюсюлманин на 21 години, съобщиха местните медии, цитирани от БТА.

В информацията пише, че нападенията се предвиждат утре, когато се отбелязва празникът Свети Силвестър.

Уточнява се, че подобна заплаха е била получена също от кабинета на министъра на отбраната Питер де Крем, както и от редакцията на един от националните всекидневници. Допълва се, че службите за сигурност приемат заплахата "много сериозно".

Според съобщението на младежа предстои да бъдат ударени Атомиумът - един от символите на Брюксел, както и търговската улица в Антверпен. Предупреждавам мюсюлманите да не участват в празненствата за Нова година и да не се събират с неверници, пише авторът на заплахата. Той се подписва с псевдонима Маджлис Шура Муджахидин (в превод от арабски "консултативен съвет на мюсюлманските бойци"). Уточнява се, че този профил е бил създаден в началото на годината от представители на саморазпусналата се екстремистка ислямистка групировка "Шериат за Белгия" от Вилворд, предградие на Брюксел.

Охраната около Атомиума бе повишена в средата на декември, след като в YouTube бе разпространено видео на младеж от Антверпен, заминал на джихад в Сирия. Във видеопосланието си той отправяше заплахи за взривяването на архитектурното съоръжение, посещавано постоянно от много местни хора и туристи с деца. През 2011 г. сходни заплахи срещу туристическия обект бе отправил и водачът на "Шериат за Белгия" Фуад Белкасем, който малко по-късно бе арестуван и пратен в затвора, а отскоро е поставен под домашен арест с условието да не ползва интернет и да не се свързва с бившите си сподвижници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
18
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
Европа, приемайки мюсюлмански емигранти, се превръща в съвременна Троя, приела дървения кон ! Глупавите европейски политици, които изопачено тълкуват хуманността, започнаха да се усещат, но вече е късно !
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И след това ни учат как трябва да уважаваме религията на другия ... как да ги уважаваме, като това са болни хора, които имат за цел да наложат религията си на всяка цена. Тези същества трябва със закон да се избият, иначе те нас ще избият :( *** и мюсюлманин няма как да получат уважение! Смърт за тях!
10
4
 
24
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
Интересно защо няма новина как християнин или пък будист заплашват с атентати... Само мюслитата се взривяват, щото са миролюбиви...
9
3
 
23
 
! Отговори
az преди 10 години
мюсюлманите са гадовемислят, че ще ислямизират света
8
3
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Извода,е следният:Тази ***,вън от Европа,издигане на Стени,като Китайската,и при всяко преминаване извън определените места,огън на Поражение без знаение,дали е Мъж,Жена или Дете
7
6
 
12
 
! Отговори
езичник преди 10 години
изгода от война между християни и мюсулмани имат само юдеите. бас ловя че тоя терорист е от мусад или цру. ес е трън в очите на сащ колкото и русия.
6
6
 
13
 
! Отговори
Манго преди 10 години
Задкулисни сценки, тоя който ще го направи няма да се обяснява, християнин тъй, мюсюлманин инак и през това време евреите та джобят...
5
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мюсюлманите сами се прецакват като избиват невинни и настройват всички срещу дебилната им религия. Един ден нормалните хора няма да имат друг избор освен да ги изтрият от лицето на земята.
4
2
 
41
 
! Отговори
БАТЮ преди 10 години
Наистина на тия *** им трябва един "кръстоносен поход" !!!!!! Който е вдигнал ръка срещу руснаците 9 "хаир" не е видял !!!!! Май Сталин е бил прав, като е изселил цялата чеченска *** в Сибир едно време !!!!!
3
2
 
33
 
! Отговори
минаващ преди 10 години
Защо ли се сетих за Андерш Беринг Брайвик ???
2
0
 
44
 
! Отговори
лицемерие преди 10 години
Иначе Корана и мюсулманството имат претенции за мирна религия.
1
4
 
26
 
! Отговори
Джонката преди 10 години
да създадем нов хитлеРчо да се справи с радикалните мюсулмани и да прочисти света от тази напаст.. с тези хора с добро не става