Обратно броене преди вдигане на ограниченията за българи в ЕС

Страховете във Великобритания от имигрантски наплив не спират
Обновена: 31 дек 2013 12:58 | 31 дек 2013 10:19, Камелия Цветанова
158
Обратно броене преди вдигане на ограниченията за българи в ЕС
Снимка: Ройтерс

От утре, 1 януари, българите и румънците ще могат да работят свободно в целия Европейски съюз, съобщават световните агенции.

Договорите на България и Румъния за присъединяване към ЕС даваха право на старите 15 държави членки на Съюза да наложат ограничения за срок от не повече от 7 години пред достъпа на граждани на България и Румъния до трудовите им пазари. От утре този срок изтича и българите и румънците вече няма да имат нужда от разрешително за работа в друга страна членка на ЕС.

Перспективата, че гражданите на България и Румъния ще се конкурират свободно на пазарите на труда с местните работници се посреща с безпокойство в някои страни членки, предава БТА.

Страховете, че бедните имигранти от Източна Европа може да се превърнат в бреме за социалните системи на някои страни членки, се оказаха най-силни във Великобритания, където от днес гражданите на ЕС, които търсят работа в Обединеното кралство няма да имат право на помощи за безработни през първите три месеца от престоя си.

Ако не успеят да докажат, че имат реални шансове да си намерят работа, безработните чужденци ще бъдат изпращани обратно в страните си на произход.

По-малко от ден преди вдигане на ограниченията пред българите и румънците на европейския трудов пазар темата остава актуална в британските медии.

Ще ни залее нова вълна от мигранти, за което никой от нас във Великобритания не е гласувал, пише британският в. "Експрес".

Защо България и Румъния искат да приемем техните роми, допълва в друга статия изданието, прогнозирайки, че към Великобритания ще се насочат именно роми от двете най-бедни страни членки на ЕС.

Българите и румънците ще дойдат във Великобритания, защото това е най-доходоносната страна в ЕС за тях, подчертава в трета статия вестникът. Румънец или българин, който живее сам, ще спечели във Великобритания почти пет пъти повече пари, отколкото във Франция и Германия, дори и ако получава средната за страната заплата. Женен работник с две деца ще бъде пък шест пъти по-богат във Великобритания, отколкото в Италия или Испания, благодарение на такива облаги като данъчните кредити, допълва изданието.

Допълнителни два милиона имигранти от Румъния и България са на път за Великобритания, пише "Дейли стар".

Единствено оценката на емисията Ай Ти Ви нюз на телевизия Ай Ти Ви е положителна. Медията се позовава на Лондонската търговска палата, според която българите и румънците имат познания, които нямат младите британци и така ще съумеят да запълнят недостига на подготвени кадри, от които се нуждае британският бизнес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отивайте да им работите за жълти стотинки и да ви унижават и винаги ще бъдите трета ръка хора там при западните главоци.
86
3
 
4
 
! Отговори
Недко преди 10 години
Нашата държава да се поизчисти малко.
85
3
 
10
 
! Отговори
някой преди 10 години
когато един човек намира сигурност в своята страна,той се труди,гледа си семейството и щастлив,тогава той тачи своята националност и готов да защитава своя дом и държава,а когато е ограбен,и няма справедливост той бяга където му видят очите,за 24 години преход се оказа че обикновения човечец е грабен,унижаван,борещ се да оцелее,той не е виновен че просто търси спасение...честита нова година на всички,нека поне сме здрави и да сме хора един за друг...
84
2
 
7
 
! Отговори
до 97 преди 10 години
На този живот НЯМА независим човек! Всеки се кланя на някого. А ако семейството ти ще живее по-добре, защо това да не е и Кралицата. А ти стой гладен и се кланяй на нашите политици, защото си патриот! И запомни- гладът е по- силен и от тока.
83
3
 
6
 
! Отговори
London преди 10 години
BG e zagubena kauza,uspeh na vsicki reshili da ja napusnat
82
1
 
4
 
! Отговори
Супер историк до №92 преди 10 години
До ЙовоДо некакъв си Йово(който освен,че 100% гаранция е самия балканджи Йово) та тоя екземпляр под ник-нийма си Йово крие истинското си име,а то е разбира се-отец Паисий Втори(подобрен вариант)!Такива измислици-премислици ,безумни бълнувания и фантасмагории само един прероден отец Паисий може да конструира!Варвари-марш от Европа ,нашата родина-вън и марш от тук!Вие сте само едни пришълци-диви хуни сте и до ден днешен сте такива!Вземете си и ***-все пак Индия ви е на път а Памир е далече!
81
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Йово-еее голяма работа е била българия. Румънците ще работят щото могат и са работливи ами българина какво ще прави ,българина умее само банкомати да обира и да краде.
80
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
отрезнявам и тръгвам
79
8
 
5
 
! Отговори
Коректен историк СС преди 10 години
До История на БългарияДо коментар 90-Хуните(дива варварска ***) са съставна част от БГ народност!Самите те са диво тюркоезично чергарско племе,препитаващо се основно с разбойничество и конекрадство!Нахлуват на няколко вълни в Европа,като последно това става през 675-679 година!Впечатляващото е,че никога през целия си живот не се къпят-и жени и мъже!Известни са като варвари(vulgari) и до ден днешен в цяла Европа!
78
1
 
10
 
! Отговори
История на България преди 10 години
Англичани сам чувал наричат българи варвари , затова не ни искат , явно те знаят за История на България нещо което ние не знаем
77
8
 
9
 
! Отговори
gorituz преди 10 години
Казват, че понятието "Турско робство" не било правилно, защото турците не са продавали българите като роби. Както при демокрацията Запада не продава българи като роби. Българите отиват да работят на Запад по собствено желание.
76
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ало,енгелезите,как е хавата?Да знаете че никога няма да си купя ленд ровър,мини купър,ролс роис и всякаква малка ангелийска частица,както аз и мойто поколение,весела нова година.
75
6
 
26
 
! Отговори
gogo преди 10 години
Над 500 000 бенгали,над 1 500 000 индийци ,над 1 700 000 пакистанци...... ЖИВЕЯТ В СУЛТАНАТ БРИТАНИЯ,а тия са тръгнали да реват против нас ...... прости рижави педофилчета .
74
10
 
5
 
! Отговори
ВАРВАРОФОБ II преди 10 години
До АнонименДо некакъв анонимник с първия коментар,дето нарича европейците *** и им вика,че сме им пращали *** а после щели сме от ЕС да излезем,и границите да ЗАТВОРИМ(????????) а пък те(***) да си ги били инегрирали!Ей,нещастници-марш от Европа,нашата скъпа Родина-вие варвари дето се домъкнахте тук преди 1332 години и до ден днешен сеете само ЗЛО!!!Вие сте хуни довлекли се от дивите(а не дивните) степи на Азия и ЗАГРАБИЛИ чужда земя!Марш от ЕВРОПА варвари-бабабар с ***!!!!!!!
73
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Az shte otida i kato si namerq rabota, to4no sled edin mesec dvama ili trima angli4ani shte hvruknat ot rabota. Zashtoto az shte iskam minimuma i shte rabotq za trima, a tova e me4ta za vseki rabotodatel. Nakraq shte napisha edno pismo do oniq pala4o Faraj i shte mi kaja, 4e negovite sugrajdani za nishto nestavat.
72
5
 
16
 
! Отговори
Джаба преди 10 години
Хаирлия да са им всички *** и ***! Там да си останат и да не се връщат. Ха-хахааахаха, направо луд смях, представям си тумби *** точно нашенски и румънеско порода, не като истинските индийци на които са свикнали, на Трафалгар Скуеър ХАХААХАА
71
1
 
18
 
! Отговори
Гоче преди 10 години
Чекаите ме идвам,от великия клан на металотърсачите калаиджии съм !!!!
70
3
 
27
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Днес съм много щастлив. Най-накрая след 1 година всяване на ужасии, както и на страховити прогнози за "великото българо-ромънско преселение на острова", дойде краят на фалшивото говорене. Много се изписа и изговори по темата в ЮК. След 7 часа британците ще разберат, че нито ще има преселение, нито тълпи от хора. Българинът няма пари на почивка да отиде, пък за преселване в скъпа държава като ЮК и 3 месеца без доходи звучи фантасмагорично. Край на антибългарската кампания. Следват реалните факти.
69
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами тъкмо след новогодишния гуляй ще има купища чинии за миене за новопристигналите балканци
68
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Еми ето-в момента въм във Великобритания на почивка. И истината е съвсем друга-всичко което виждаме по българската преса и телевизия е чиста пропаганда. На средно-статистическия великобританец му е все едно. Напротив-проблема беше до сега, защото тук са се ръсили будалите, готови на всичко. Сега и да дойдат е по-вероятно да са тези с качества и способности, които и в момента живеят добре в България благодарение на тези неща, но просто им е писнало от 70 години само да се чудят кой ще ги обере.