Рекордно много британци искат "развод" на Лондон с Брюксел

50% искат да са извън ЕС, сочи проучване
Обновена: 5 яну 2014 08:19 | 5 яну 2014 08:18, Веселина Йорданова
69
Рекордно много британци искат "развод" на Лондон с Брюксел
Снимка: архив, Ройтерс

Рекордно много британски гласоподаватели настояват за излизане на страната им от ЕС в момент, в който вратите на британския трудов пазар се отвориха за българи и румънци, пише в. "Мейл он сънди".

Ново допитване по поръчка на изданието показва, че 50 процента от британците искат да са извън ЕС, а 33 процента да останат в съюза. Това е най-голямата пропаст между привържениците и противниците на ЕС досега. За сравнение през юни в същото допитване 45 процента искаха да се прекъснат връзките с Брюксел, а 44 процента бяха против тази идея.

Трима от 10 анкетирани казват, че пристигането на мигрантите от Румъния и България след Нова година ще ги накара да гласуват в подкрепа на напускането на ЕС на британския референдум за бъдещето на Европа.

Допитването показва, че въпросът за имиграцията е повлиял и на рейтинга на партиите. Крайната дясна партия Партия за независимост на Великобритания за Найджъл Фараж се ползва с 16-процентно доверие, пред Либералните демократи с 11 процента, но зад лейбъристите с 35 процента и консерваторите с 31 процента.

Основното притеснение на британците е как училищата ще се справят с притока на деца на мигранти. 77 процента от анкетираните казват, че това напрежение върху училищата е най-голямото им безпокойство. Допитването показва, че някои работодатели биха предпочели да наемат британец пред българин и румънец за дадена работа.

Така например британски декоратор със заплата от 500 лири е предпочетен пред български или румънски декоратор със заплата от 400 лири. Британска бавачка със заплата от 8 лири на час е предпочетена пред българска бавачка със заплата от 7 лири на час.

Допитването показва също, че страховете от имигрантите влияят и на предпочитанията към партиите в навечерието на изборите за ЕП този май. Според резултатите от анкетата лейбъристите ще спечелят 32 процента на евровота, партията на Фараж - 26 процента, торите - 23 процента, а либералните демократи 9 процента.

Анкетата сочи, че Камерън се радва на 31-процентно одобрение, пред Фараж с 28 процента, Ед Милибанд с 26 процента и Ник Клег с 15 процента.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: лондонБрюкселЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
ВG-GB преди 10 години
Ако излезат веднга да им сложат визов режим. И забрана за България.
53
0
 
0
 
! Отговори
И защото искат преди 10 години
и са дръзнали да противоречат на Господарите-ето наводнения.ХМмм, ама работа.
52
2
 
7
 
! Отговори
УбачИ преди 10 години
Само дето това са приказки в пабовете след 5 бири...ако излязат гризват дървото веднага- бизнеса каза,че ще загуби 100 милиарда веднага само заради митата и ДДС ,което ще трябва да се плаща, след като не са в ЕС...и познайте колко ще си загубят работата.Тоз лаф с референдума им, я като нашите националисти -всичката пара е в свирката...като останат без работа и банката ще им вземе къщите...
51
4
 
1
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
Не плюйте срещу цивилизацията, говедца! Постарайте се да догоните и изпреварите (догнать и перегнать), а не да хулите като диваци безпросветни.
50
4
 
4
 
! Отговори
razbirach преди 10 години
хаха. Чета коментарите и не мога да повярвам. Само ще ви кажа приятели, че Англия управлява света и до днес по косвен начин. За пример 37% от всички банкови тразакции минават през Лондон. Там отиват парите. А ако англия излезе от ЕС, то със съза е свършено. Ще я последват и други закъсали държави като Гърция и Испания и тогава край с мечтите на Германия. Ще бъде третия крах след 1-а и 2-а световна война. Но немците са свикнали да поемат английски к...ве от векове.
49
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В целия гейски съюз трябвa дa се проведaтреферендуми "зa" или "против" членствотонa всякa стрaнa поотделно .Резултaтите ще сa много интересни ,особенозa търтеите с огромни зaплaти в брюксел.
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До gorituz. 54Разбира се, Йозеф Гъобелс е прекрасен пример за висока морал и добрите нрави в политиката! Той е вашият идеал? Браво, goritus!
47
2
 
6
 
! Отговори
бай Х преди 10 години
Велик британски страх от българите, хахахаха....
46
3
 
7
 
! Отговори
Англия преди 10 години
Англия е била и ще продължава да бъде сила с която другите се съобразяват ,за разлика от България.Това е действителноста.
45
5
 
14
 
! Отговори
gorituz преди 10 години
"Англичаните са световно известни с това, че в политиката няматникакви задръжки:Те владеят майсторски изкуството, безскрупулносттада прикриват под морал.Това при тях е така добре залегнало чрезупражнения през столетията, че е станало вече тяхната втора природа ите въобще не го забелязват.Те това го правят с толкова невинни лицаи такава сериозност,че накрая те самите са убедени,че притежаватпатент върху добрите нрави в политиката..."Йозеф Гьобелс
44
2
 
7
 
! Отговори
Самотният Вълк преди 10 години
До АнонименА на теб прав ти път към системата на престъпника Сорос в която нашата България я няма на картата .
43
4
 
7
 
! Отговори
БОГ ЩЕ ЦАРУВА преди 10 години
Емигранти от всички държави по света,прибирайте се сега в България,защото като "хлопне вратата"връщане назад няма.БОГ ГОВОРИ ЧРЕЗ СТИХИИТЕ.--БИЗНЕСИТЕ ЗАГИВАТ НАВСЯКЪДЕ!Върнете се в земята си при БЛИЗКИТЕ СИ!---Всичко върви към погибел, поне се върнете при майките и при бащите си.--Само Бог ще ви помогне и НИКАКЪВ ЧОВЕШКИ БИЗНЕС!!!
42
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Икономисти от цял свят говорят за неомеркантилизъм и протекционизъм от страна на ЕЦБ и европейските фондове.Говори се,че блозо 500 трилиона ? в Европа са без покритие.Призивът е:Ако трябва да избираме между цивилизацията и святостта на дълговете трябва да изберем цивилизацията.Съживяват се фалирали банки вместо да се рефинансира икономиката,всички европейци живеем на кредит от банки-зомбита.
41
8
 
16
 
! Отговори
Стойчо преди 10 години
Те, англичаните и без ЕС ще са добре, а ние винаги ще сме зле - първо, със самите себе си и после с всички останали.
40
1
 
6
 
! Отговори
tarbuh преди 10 години
UK94 - номер 39Ти май не си съвсем наясно как работят ЕС и Икономическото пространство. Не е задължително да си част от ЕС, за да пътуваш без визи (пример - дори Албания) или да търгуваш без мита (пример - Норвегия).
39
2
 
31
 
! Отговори
мани преди 10 години
ами къде ще ходят английските пияндурници да се *** с алкохол за 10 паунда
38
2
 
30
 
! Отговори
:) преди 10 години
Глупаците се уплашиха от 30-те милиона тъмнокожи български емигранти. Е, българските граждани са само 7 милиона, а тъмнокожите са по-малко от милион, но нека не искаме много от средния англичанин :)
37
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕС в този си вид е поредната отопия в човешката история,поредният експеримент,в който участваме.В Европейския парламент влизат треторазрядни експерти,които не стават за местна изпълнителна власт или частен мениджмънт,обаче толкова добре платени,че могат да си купят апартаменти из цяла Европа.На власт в Европа са глобалистите банкери,които искат да ни превърнат в "човешки капитал",както му се ще и на Г.Първанов.
36
13
 
2
 
! Отговори
Bulgatani преди 10 години
До UK94. N 39. След спечелването на референдума- какви экономически перспективи за независима Шотландия? Население на Шотландия в момента е по-малко от 5 милиона. Повечето от тези хора със сигурност напускат Шотландия и отиват в Англия. Това ще бъде добре за Англия и много лошо за Шотландия.
35
8
 
4
 
! Отговори
ЕС преди 10 години
Въпросa зa ЕС трябвa дa бъде решен веднaж зa винaги, всички стрaни- членки дa приемaт новa Конституция, която нaпълно дa премaхне суверенитетa нa учaстничките! Отделните стрaни дa стaнaт просто региони, a тези които остaнaт извън Европa дa се въведaт визи и премaхнaт търговските преференции! Европейски Съединени Щaти, колкото до Aнглия, тя никогa нямa дa посмее дa нaпусне, aнгличaните сегa игрaят роля нa прецaкaното кaмилaрче! A всъщност не сa!