Меркел пострада след падане при каране на ски

Германският канцлер е отменила срещите си
Обновена: 6 яну 2014 16:54 | 6 яну 2014 13:03, Елка Василева
29
Меркел пострада след падане при каране на ски
Ангела Меркел. Снимка: архив, Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел пострада при падане по време на ски бягане в Швейцария през коледните празници, което я принуждава да отмени планирани за тази седмица срещи, съобщи говорителят й Щефен Зайберт, цитиран от Франс прес.

"Канцлерът няма да може да уважи някои от обявените срещи. Тя получи сериозно сътресение при падане по време на ски бягане през коледните празници и страда от пукване на таза", съобщи Зайберт на редовната си пресконференция.

Меркел се придвижва с патерици и ще трябва да работи на облекчен режим през следващите три седмици. През този период са отменени официалните й срещи и посещения и тя ще трябва да работи от дома, когато е възможно.

Меркел няма да посети Полша в сряда и няма да приеме в Берлин в четвъртък премиера на Люксембург Ксавие Бетел, пише БТА. Тя обаче ще ръководи заседанието на правителството в сряда, когато за пръв път се събират министрите от новата широка коалиция между консерваторите на Меркел и социалдемократите.

Инцидентът е станал при хубаво време на равнинен участък на писта за ски бягане в курорта Енгадин, близо до Сен Мориц. Там Ангела Меркел и съпругът й Йоахим Зауер прекарват през последните години зимната си ваканция.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Арети преди 10 години
Иэборът на валутно курсов режим е един от най-трудните и дискутирани въпроси в сферата на макроикономическата политика!!!
25
0
 
0
 
! Отговори
alo alo преди 10 години
Била паднала ала бала...а няма ли да кажете какво се случва в Хамбург? Не нали? И аз така си мислех!!!
24
1
 
1
 
! Отговори
dnes.бг преди 10 години
ЕС политика срина българската икономика. Няма как БГ да се конкурира с западните корпорации. Днес, баба ми живее сама на село. Всички млади имигрирахме. Преди година разбрах, че нямало, кой да бере черешите в селото, защото просто няма млади хора. Само 20 пенсионери. Баба ми пада и си чупи таза от черешата след като е набрала 4 пълни кофи. Права беше бабо като прокле виновниците. Ето ги сега на челни места с патерици в ръце - БОКО, МЕРКЕЛ... очаквайте още
23
0
 
1
 
! Отговори
Жорж Патиланчев преди 10 години
Пенсионер,отдавна не карам ски,имам счупване от ски,две счупвания с колело на бедро и още въртя колелото,но ските са опасни,заради терена и се питам '' мила госпожо Меркел на колко сте години,че сте толкова палава?Неудобен въпрос за жена,но вие можете да се замислите какво да тренирате в бъдеще,за да оцелее кабинета,нали?Препоръчвам фитнес,под наблюдение на треньор и боди.Успех на Канцлера и жената, г-жа Меркел.''
22
1
 
8
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
АБЕ НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ,ЧЕ НЕМА ЗНАЧЕНИЕ МЕРКЕЛ ЛИ СИ, ШУМАХЕР ЛИ СИ ИЛИ НЯКОЙ ДРУГ СКИТЕ СА ОПАСЕН СПОРТ!!!!
21
1
 
0
 
! Отговори
Лоша работа преди 10 години
Мда, то била авторКА, пардон...
20
2
 
3
 
! Отговори
Лоша работа преди 10 години
В българския език съществителните имена за професии имат форми и за женски род - журналистКА, лекарКА, учителКА и т.н. Смешно е да се пише "канцлерЪТ отменилА срещите си. За сведение на автора самите немци казват "die Kanzlerin" /канцлерКА/.
19
1
 
0
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
До prof.Solomon 8 Абе, брат, възможно ли е да си толко плосък...
18
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тая баба цоцолана къде е тръгнала да кара ски. Да сяда на един снегокат...
17
1
 
6
 
! Отговори
fsb преди 10 години
прости коментари от прости хора, които никога не са се качвали на ски очевидно...
16
2
 
2
 
! Отговори
opa преди 10 години
...и тая са я изпързаляли..
15
6
 
3
 
! Отговори
Revolver преди 10 години
До 12 - Абе и на мен ми се стори странно, че този тюлен се е спускал със ски. Наистина става въпрос за ски бягане, но то също спада към този тип спорт. :) Коментарът ми принципно се отнася за всички пишман-скиори, които не са обучени. В България има много пишман-шофьори, които се мислят за състезатели от Формула 1.
14
3
 
4
 
! Отговори
езичник преди 10 години
баа много станаха. кукловодите в сянка наказват непослушните с чупене на крайници. предполагам като предупреждение. следва измиране на роднини и приятели...не си поплюват кукловодите *** и не ги слушай. никъде по света политиците НЯМАТ СВОБОДНА ВОЛЯ да решават какво да правят. каквото и да правят не го правят по свое желание а от страх пред някои.
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Г-жата да се учи от Боко. Той и с патерици ходеше по важни срещи. Абе май на немците не им върви хич със ските напоследък...
12
2
 
2
 
! Отговори
До 6 преди 10 години
Лавина ... не ! Две лавини , една след друга
11
1
 
15
 
! Отговори
до 9 преди 10 години
Явно не си прочел нищо освен заглавието. Госпожата е практикувала ски бягане, а не спускане и най-вероятно не е летяла. Прав си, че спортът е сериозен, аз лично карам ски повече от 40 години и съм имал стотици падания. Не случайно първото нещо на което учат начинаещите скиори е как да падат, но никой никога не е застрахован от травми, особено добрите скиори, които по презумпция карат по-невнимателно.
10
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Nqkoi hora se nakazvat ot Gospod spored grehovete si , no po radosten shtqh da bada ako beshe se podhlaznal Hans Peter Fridrih ! Mnogo ili malko Merkel uspokoqva ksenofobskite nastroeniq v Germaniq i prizna neshto istorishesko prez 2010 god... A to imenno Holo.....
9
17
 
2
 
! Отговори
алилиии преди 10 години
таа дебелана тръгнала да се праи на шумахер...да не свърши като него на повехнал зарзават за 8г(шарон)
8
7
 
8
 
! Отговори
Revolver преди 10 години
Не мога да разбера каква е тази мания по карането на ски. Това си е сериозен спорт, а всеки се е качил и се прави на Алберто Томба. Да си хлапе разбирам, ама за възрастни хора си е направо смешно. Мое мнение. А тази на снимката не знам как ходи в правия път, но с цялото си самочувствие най-вероятно си мисли, че може и да лети.
7
3
 
5
 
! Отговори
prof.Solomon преди 10 години
Меркел вероятно е карала ски с къси щеки по лепкав сняг . Спомням си на времето една германка идваше в Пампорово се с по двама обичаше да кара ски . И като стане двамата спят не пробудно а на нея ръцете и лепнат !