"Как да подобрим ЕС? Първо трябва да го разрушим"

Марин Льо Пен призова французите да допринесат за сриването на ЕС
Обновена: 10 яну 2014 10:40 | 10 яну 2014 09:12, Елка Василева
38
"Как да подобрим ЕС? Първо трябва да го разрушим"
Марин льо Пен. Снимка: Reuters

Председателят на френския крайнодеснен Национален фронт (НФ) Марин льо Пен пожела Европейският съюз да се срине и призова французите да допринесат за това, ако е възможно, предаде Франс прес.

"Как да подобрим ЕС? Първо трябва да го разрушим", заяви Льо Пен на среща с представители на англоезични медии край Париж.

Европейският съюз не е в състояние да се реформира в сегашния си вид, допълни Льо Пен, която иска да направи НФ първа политическа сила във Франция на изборите за Европейски парламент през май.

"Трябва да изчакаме всичко това да се срине, да му помогнем, ако може, за да излъчим проект за Европа на свободните държави, какъвто всъщност е бил замисълът на генерал Дьо Гол", заяви тя.

Още по темата

Лидерът на ФН смята, че този процес "минава през изчезването на повечето сегашни структури на ЕС".

"Ролята, която ще играем ние, патриотите в Европейския парламент, е най-вече да блокираме всеки нов напредък, всяка допълнителна стъпка на този европейски федерален съюз", предупреди Льо Пен.

Сред 72-мата френски евродепутати, избрани на предишните европейски избори през 2009 година, трима са членове на НФ.

Крайнодясната партия ще излъчи кандидати в рекордни 500 града на общинските избори през март в опит да разбие господството на основните партии в общинските съвети, каза Льо Пен, цитирана от Ройтерс.

НФ се надява да се възползва от голямото разочарование от социалистическото правителство на президента Франсоа Оланд и основната консервативна опозиция, за да привлече гласове на местните и европейските избори.

"Това е краят на двуполюсния модел на френския политически живот", каза тя пред чуждестранните журналисти за системата, която от дълго време е доминирана от Френската социалистическа партия и Съюза за народно движение.

Социологически проучвания показват, че НФ е спечелил подкрепа в сравнение с президентските избори от 2012 година, на които Льо Пен завърши трета със 17,9 на сто от подадените гласове. В момента партията не контролира нито един общински съвет и има едва 60 общински съветници във Франция, пише БТА.

Подробности по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
12
 
28
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
Сигурният път за съсипване на държава, е комунисти / социалисти на власт.
11
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Другари, ако ходите пред американското посолство ви моля да поздравите Марси с песента Ден победы!
10
11
 
26
 
! Отговори
СЪГЛАСЕН преди 10 години
СЪГЛАСЕН СЪМ С НЕЯ. РАЗРУШАВАЙКИ СЕГАШНИЯ ЕС КЪСАМЕ ВРЪЗКАТА С ЕВРЕЙСКИТЕ СЪЕДИНЕНИ ЩАТИ. СЛЕД ТОВА ХАМЕРИКАНСКИТЕ ИКОНОМИЧЕСКИ КРИЗИ НЯМА ДА НИ ВЛИЯЯТ И СПЕКУЛАНТИТЕ ОТ УОЛСТРИЙТ ЩЕ ДУХАТ СУПАТА.
9
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин ще се погрижи!
8
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И откъде разглезените френски земеделци ще получават огромните си субсидии?
7
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Eto , tova e liceto na edin psihichnobolen izrusen travestit !
6
11
 
17
 
! Отговори
-10 преди 10 години
А ти защо ако искаш да си построиш нов дом не си сринеш стария и докато построиш новия да живееш на улицата при кучетата?
5
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като ви чета коментарите, става ясно, че отново не сте в час. Пак ще гоните последния вагон и ще се чудите що сте бедни.
4
21
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бързо изпратете екипи от българските медии да й спретнат някой друг скандал и да й видят набързо сметката!!!Тука няма не искам ЕС,няма недей!!Всички трябва да стоят безмълвни в кюпа.Друго си е да ти дават от фондове 2,а да ти вземат 200!!Да не забравяме все пак,че преди 13-14 години Европа си съществуваше и без ЕС,без комисии разни,без чиновници и без общ парламент!!
3
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Znachi , parvite 20 ili 30 godini glad mizeriq i bezrabotica a sled tova palnocenen jivot bez garanciq ! *** , vse edno da glasuvame za Bolen a toi postoqno da ni napomnq che KERVANA e nash !!!
2
29
 
45
 
! Отговори
Йаци преди 10 години
Тази е тяхния болен!
1
6
 
63
 
! Отговори
Тръба преди 10 години
И тази империя ще сринем. Ядем ги за закуска вече.