ЕП: Свободното движение не може да се ограничава

В резолюция ще бъдат подчертани предимствата на трудовата мобилност
Обновена: 16 яну 2014 14:13 | 16 яну 2014 08:44, Елка Василева
12
ЕП: Свободното движение не може да се ограничава
Европейският парламент. Снимка: Reuters

Европейският парламент ще гласува днес резолюция за свободното движение, в която се очаква да бъде записано, че то е основно право на всички европейски граждани и не може да бъде ограничавано, предаде БНР.

Още по темата

В документа ще бъдат подчертани предимствата на трудовата мобилност, както и липсата на доказателства, че тя е натоварила системата за социална сигурност в която и да е страна-членка.

Към Европейската комисия ще бъде отправен призив за стриктно наблюдение дали се спазва правото на свободно движение. Отделните държави ще бъдат призовани да защитават социалните си системи с наличните законови механизми, както и да използват еврофондовете за интеграция на маргинализираните групи и борба с бедността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
na Afrikanzite kadeto vseki den pristigat po ITALIANSKITE I ESPANSKITE bregove niama da im bade zabraneno da se dvijat svobodno
11
0
 
10
 
! Отговори
st преди 10 години
Ограничите ли свободното движение в ЕС това е краят на съюза, много добре си правете сметките държавите от ЕС защото се връщате 20 години назад а останалият свят вашите конкуренти ще ви съсипят Сащ,Азия, и тн.
10
0
 
4
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До Наблюдател Не сте наясно с договорите на ЕС. Прочетете чл.18.19 и 20 от ДФЕС- те са публикувани на български език в Официален вестник на ЕС/аналог на нашият Държавен вестник/.Става въпрос именно за дискриминация на ЕС граждани/ български и румънски граждани/ по гражданство с цел ограничаване на основно тяхно право като ЕС граждани- а именно- трудовата им мобилност в рамките на ЦЕЛИЯ ЕС.Всяка страна по ЕС договори- включ. и Ю.К. и Германия, Франция и др. членове, са ДЛЪЖНИ да спазват договори
9
0
 
6
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
и да се иска СЕС да постанови, че е налице нарушаване на първичното ЕС право / чл.18,19 и 20 от ДФЕС/ от Ю.К. и Германия, след което с решението на СЕС тези държави да се задължат да преустановят нарушението + да платят съответната глоба за неспазване на ЕС първични договори. Делото е изключително лесно,но е по-добре да бъде заведено от Р. България, а не от отделни нейни граждани.Когато на тези държави им се бръкне в джоба и им се припомни, че имат и задължения, тогава ще се оправят нещата.
8
0
 
6
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
Трудовата мобилност в рамките на ЕС е ЕДИНСТВЕНАТА положителна правна последица от членството на България в ЕС/ т.е.от отдаване, трансфериране на бг. държавен суверенитет на ЕС/. След резолюцията на ЕП да се подаде молба до СЕС от България за нарушаване на ЕС правото и по- специално- за осъществена дискриминация спрямо ЕС граждани/ български и румънски/ от Ю.К. и Германия. Към доказателствата по делото се прилага и резолюцията на ЕП, която е в изпълнение на член от ДФЕС
7
0
 
5
 
! Отговори
... преди 10 години
Единствения начин БСП да се задържи на власт е да успее да разкара колкото се може повече *** в Западна Европа (да вземат високи социални помощи). Така ще се освободят милиарди левове, които се трошат по *** за всичките им кражби (на ток, вода, кабели, битови и всичко, което ви дойде на ума), за помощите, престоите им в болница и затвор, изоставените на държавата деца, интеграционните програми и т.н.
6
2
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
ЕП лицемерничат. Става въпрос не за свободното предвижване, а за безконтролното наливане на соц. помощи, които да припомним се формират от съответните данъкоплатци
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво!
4
1
 
7
 
! Отговори
Ляхма преди 10 години
Тия да ги натъркаляш с една картечница
3
3
 
16
 
! Отговори
M преди 10 години
До до 1Сирия не е в Европейския съюз-да..обаче мислите ли, че ние сме мног опо-различни от сирийците? Кое ни е на ниво?Образованието? Здравеопазнването? Ходим там много квалифицирани ли? Хайде моля ви. Сега ще кажете ама ние не..то цигантие. Е..и от сирийците има лекари и професори..ама ние говорим, че са племе, нали? Същото е! Умните българи бледнеят на фона на *** и простотията! Бил съм в чужбина. *** правят мизерии..но за съжаление и доста етнически българи не им отстъпват!!!!
2
1
 
22
 
! Отговори
до 1 преди 10 години
ЕК визира свободното движение на европейски граждани в рамките а съюза, като ударението пада върху "съюз". Последния път когато проверих, Сирия не беше в Европа.
1
4
 
19
 
! Отговори
социолог преди 10 години
Не знам, защо се възмущаваме, че т.н. свободно движение не се приема от Западните държави. Нали повечето *** и неграмотни маргинали отиват дам за социални помощи. Апропо ние защо ревнахме като почнаха да нахлуват бежанците от третия свят. Никой не иска простаци и *** да идват в неговия дом.