Европа подкрепя България за сирийските бежанци

Всички групи в ЕП са зад нас, заговориха и за европомощ
Обновена: 6 фев 2014 15:46 | 5 фев 2014 22:30,
30
Европа подкрепя България за сирийските бежанци
Снимка: Reuters

Европейският парламент и Европейската комисия изразиха решителната си готовност да останат солидарни с България по въпроса със сирийските бежанци.

На пленарната сесия в Страсбург еврокомисарят по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом заяви, че постиженията на българските власти в овладяването на ситуацията трябва да бъдат признати, но и че все още обстановката буди сериозни тревоги.

Малмстрьом призова всички държави от ЕС да отворят границите си за бежанците, за да може тежестта да бъде разпределена по-равномерно.

От името на председателството на Съвета на ЕС гръцкият министър на външните работи Евангелос Венизелос посочи, че онези, които поемат основната тежест от миграционните потоци, се нуждаят от подкрепа.

България е силно изложена на този натиск и сме готови да направим всичко по силите си, за да помогнем за справяне с това препятствие, добави той.

Групата на Европейската народна партия се обяви за финансова солидарност с България и призова държавите в ЕС да увеличат квотите бежанци, които приемат.

Групата на социалистите и демократите също призова за солидарност с нашата страна, като отбеляза, че броят на бежанците у нас неколкократно надхвърля възможностите за прием, ъобщи БТА.

Възможностите на България са ограничени и е необходима бърза финансова подкрепа, допълниха представителите на АЛДЕ.

По мнението на евродепутатите от Европейската обединена левица/Северна зелена левица, положението със сирийските бежанци в България е скандално.

Според тях изграждането на стена по границата с Турция е неприемливо.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Katetooooo преди 10 години
Bratia! Triabwa da se pazim ot tazi paplach! svetovniqt elit iska kraj na bqlata rasa multikulturalizma e genocid za bialata rasa.Ako ne dejstvame po-burzo shte se prevurnem v edin konglomerat,edno internacionalno geto s paplach ot celiqt ne-bial svqt ne che veche si nqmame.Sega cheta za nqkwa somaliiska bejanka rodila ujas nasheto etnicgesko budeshte sorry ama kva bejanka nelegalna emigrantka! VUN!
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МОЖЕ ЛИ ЕВРОПЕСКАТА ОБИДЕНЕНА ЛЕВИЦА ДА БАДАТ ИЗХВАРЛЕНИ ОТ ПАРЛАМЕНТА И НА ТИАХНО МИЯСТО ДА ПОСТАВИЯТ ПО 1 АФРИКАНСКИ ИМИГРАНТ ЗА ДА СЕ ПОЧУСТВАТ ЗАДОВОЛЕНИ
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НАЛИ ТОВА Е ЦЕЛТА ПОВЕЧЕ ИМИГРАНТИ ОТ АФРИКА И АЗИЯ И ПО БАРЗО УНИШОЖАВАНЕ НА ЕВРОПЕИЦИТЕ
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези не са свикнали да дават ,а да вземат.Благополучието на западните държави до голяма степен се дължи и на това, че с десетилетия а някои и с векове са експлоатирали колониите си по целия свят.
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Помощта ще състои в даването на високомъдрени съвети какво и как трябва да се направи за да се осигури европейски стандарт на бежанците за сметка на държавния бюджет.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Баш бояджията 2014"!! Нареди ни баща ми всичките до стената и като удари първия,последния на *** падна!!Вчера глас вдигна някакъв професор от САЩ,днес същата песен се подхвана от хористите в ЕС.Друго си е да наливаш на опозиция в Украйна немъчена пара от вноски на членове,да очаква Гърция поредния транш от 15-20 милиарда и да пращаш съветници наляво-надясно с 30-40 000 евро месечна заплата,а бежанците:Който си има-да си ги гледа!! Накратко:Изсирате л..ната,защото има кой да ги чисти!!
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Заговориха за помощи-на това се надява българския ,,политик,, за да има какво и от къде да краде.А народа как ще се справя с още ***-че нашите са малко.?
17
0
 
7
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Да им спрем тревогите и да им ги изпратим сами да полагат грижи.След като не можем да се справяме.А такива "подкрепи"във формата на съвети и "ще видим" ,мерси . След като са толкова скандализирани от нашите условия да покажат те какво могат.Като с ромите-един катун и олелия до бога,а иначе искат интегриране и ръсят акъл.
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Те си го казаха още като ни приемаха, ама кой ти слушаше и разбираше. Да им пазим външната граница ! Да събираме всичките негативи и да си трошиме главите. Солидарни били и как, на думи !
15
0
 
6
 
! Отговори
хахаххахааха преди 10 години
ЗАГОВОРИХА ЗА ПОМОЩ???!!!!леле мале,голямо нещо са свършили!
14
0
 
5
 
! Отговори
fr преди 10 години
Izpolzvat ni za bokludjiisko kosche! Ako gi chuete kak govorqt za bulgaria tuk druga pesen shte zapeete! Edinstveniq nachin da se spasi bulgaria, tova sme nie! Pravete kolkoto se moje poveche deca, tova e nashiqt posleden i edinstven nachin za ocelqvane...!!!
13
0
 
17
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
Ако останат толкова солидарни, колкото бяха досега, тежко и горко на държавицата ни !
12
1
 
4
 
! Отговори
vimeto na naroda преди 10 години
zakueh se. shte se cica qko pak.
11
1
 
4
 
! Отговори
vimeto na naroda zku преди 10 години
ohaaa oshte za cicane shte ima.
10
0
 
9
 
! Отговори
1984 преди 10 години
Значи Европа е свършена с разни комисари даващи нареждания всички да отварят границите си."Велик Израел"включва доста още територийки -цял Ливан,Йордания,големи части от С.Арабия,Египет,2/3 от Сирия,1/2 от Ирак и част от Турция.Пресата под пълен контрол все едно няма водещи се ционопалестински преговори които са само един фарс.Иначе е напълно "приемлива"стената около концлагер Газа.
9
0
 
3
 
! Отговори
bobo преди 10 години
Jajaja, komentar! Te sa shtastlivi dage che se otturvat ot ***.
8
2
 
11
 
! Отговори
TRAKIEC преди 10 години
VZIMAITE SI KAFQVITE KYURDI BE........ NAPULNIHTE HARMANLI S TEQ KYURDSKI MAIMUNQCI........ TE NA HORA NE MQSAT AMA INACHE IMAT PRETENCII HAHAHAH
7
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Затова, призоваваме всички да излезем на всенародна българска проява в защита на България и нейната свята историческа памет. На 7 февруари от 10.00 часа в Съдебната палата в гр.Пловдив ще започне съдебната битка за спасяване от ново поробване на града на българското Съединение.На 14 февруари, пак в Пловдив в Съдебната палата, вече на втора инстанция, община Карлово и нейните граждани ще се борят градът на Левски да остане български град. Нека подкрепим масово Пловдив и Карлово,
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Призив към българските граждани от Сдружението на българските футболни привърженици Футболни фенове, граждани, българи, Дошло е време да загърбим нашите противоречия, както и нашите клубни, политически и човешки вражди, за да можем да помогнем на България.Намериха се институции и болни мозъци, които искат да реставрират османската власт в България отхвърлена с цената на столетни борби, кръвопролитни войни и хиляди жертви. В България са заведени повече от 80 дела от страна на Главното мюфтийство
5
5
 
4
 
! Отговори
Hitler преди 10 години
И аз подкрепям Станишев за спрявяне с пресъпността и ромските набези.