Българите на Острова – самонаети, че и бедни

Този статут осигурява достъп до британските помощи
Обновена: 21 фев 2014 19:57 | 21 фев 2014 19:55,
33
Българите на Острова – самонаети, че и бедни
Снимка: Reuters

Почти 60 процента от румънските и българските имигранти, които са живеели във Великобритания миналата година, са се обявили за самонаети, което им позволява да получат пълен достъп до социалната система на страната, се посочва в нов доклад, цитиран от в. "Дейли телеграф".

Центърът за наблюдение на миграцията към Оксфордския университет уточни, че според неговия анализ 59,1% от работниците от двете страни са заявили, че са със свободни професии спрямо 14 на сто от местното британско население.

Цифрата е доста по-висока от 15-те процента самонаети от другите осем бивши комунистически страни, които се присъединиха към ЕС през 2004 година, коментира изданието, цитирано от БТА.

Без значение каква е мотивацията, този статут осигурява достъп до социалната система, се посочва в доклада.

Делът от близо 60 на сто се равнява на 69 000 румънски и български работници, се отбелязва още в доклада, въпреки че изчисленията са направени преди да бъдат оповестени данните по-рано тази седмица, според които броят на имигрантите от двете страни се е повишил още.

Декларацията за самонаети позволява на гражданите на двете страни да заобиколят строгите правила, които ги ограничават главно до определени нискоквалифицирани работни места.

"Дали ще го наречете или не социален туризъм, няма съмнение, че достъпът до социалното подпомагане, което се полага на самонаетите е много силен финансов мотив да се дойде във Великобритания, особено за хората със семейства", заяви сър Андрю Грийн от организацията Мигрейшън Уоч, който настоява за по-строги имиграционни закони.

По думите му съпрузите с две деца, които декларират само минимална заплата, ще получават още 350 британски лири седмично върху заплатата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ало инглизите! А защо не наемате хората на пълен работен ден и не вдигнете минималната часова ставка?! Простаци такива?!? За това са самонаети - защото никой няма да ги вземе на пълен работен ден и с парите, които изкарат и наема си няма да могат да платят. И хич не ни припарвайте по Черноморието тая година, защото ще бъдете посрещнати така, както вие ни посрещнахте на насрания си Остров.
26
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
там ще е рай за нашите *** с 10-15 чавета бе.за 2 деца 350 лири,за 10-1750 x 2.50=4200 лева на месец.хич не е зле.трябва някой да разгласи информацията из махалите.трябва да знаят хората.
25
0
 
1
 
! Отговори
Кеца преди 10 години
И в Русия е така. ШШШШШШШШШт тихо, дан *** чуят социално слабите.
24
1
 
1
 
! Отговори
Американ преди 10 години
До Що се пъните ?*** си си *** и в комунизма, и в демокрацията. Продъжавай да блееш.
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И аз имам достъп до немската социална система и то от 8 години, но работя и не я ползвам. А имам доста познати немци, които ги мързи да си намерят работа, въпреки че имат висше образование. Стоят на ХАРЦ 4 и се оплакват, че нямало работа. Търтея си е търтей, не зависимо дали е бял или черен, рус или тъмнокос!!! За това САЩ в момента предлага най-добрия работен пазар. Все тази дали си талибан или немец. Можеш ли, имаш работа. Европа със скапания си национализъм още не се научи, кое е важно!
22
1
 
4
 
! Отговори
Бени преди 10 години
Що пък да не вземам помощи щом ми се полагат , работя от над 10 год плащам си данъците спазвам им законите, не виждам къде е проблема.
21
5
 
4
 
! Отговори
kremenaabv преди 10 години
Великобритания е прекрасно уредена държава,единственото което я замърсява това са емигрантите,ако бях англичанка щях да искам всички навляци да си вървят
20
4
 
5
 
! Отговори
kremenaabv преди 10 години
Великобритания е прекрасно уредена държава,единственото което я замърсява това са емигрантите,ако бях англичанка щях да искам всички навляци да си вървят
19
3
 
18
 
! Отговори
Що се пъните ? преди 10 години
След толкова години КОМУНИСТИЧЕСКО робство, сега сме демократична държава.Може да ни грабят. Може да ни доят. Може да ни убиват........Но.ИМАМЕ ПРАВО демократично да блеем.Бееееееее.
18
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А КОГАТО БОГАТИТЕ И ОБРАЗОВАНИ АНГЛИЧАНИ ПРИСТИГНАТ ПРИ НАС НА ПОЧИВКА, ПОВРЪЩАТ ПО ГРАДИНКИТЕ, СКАЧАТ ОТ ТЕРАСИТЕ И ПРАВЯТ КАКВИ ЛИ НЕ ОЩЕ ЗУЛУМИ. ДА ТЕ Е СРАМ ДА ГИ ГЛЕДАШ.
17
1
 
23
 
! Отговори
як махморлук преди 10 години
ТЕЗИ ПИЯНИ АНГЛИЧАНИ СА СЕ ПОБЪРКАЛИ ОТ ТОВА ПИЕНЕ. НЕ ПОЗНАВАМ ЧОВЕК, КОЙТО РАБОТИ В АНГЛИЯ ДА ВЗИМА СКАПАНИТЕ ИМ ПОМОЩИ. ЗАЩО СА СЕ ЗАЯДОХА БЪЛГАРИ И РУМЪНЦИ. ТА ТАМ Е ПЪЛНО СЪС СЯКАКВА *** ОТ АФРИКА, ПАКИСТАН,ИНДИЯ И ОТ КЪДЕ ЛИ ОЩЕ. В ЛОНДОН ИМА КВАРТАЛИ, В КОИТО НОЩНО ВРЕМЕ ПОЛИЦАИТЕ ГИ Е СТРАХ ДА ВЛИЗАТ.
16
2
 
5
 
! Отговори
Циника преди 10 години
до 5, какви социални помощи в Англия през 19 век бе, слабоумний?! Иначе големият, великият и с полубожествен статут тъпкач на капитализма - КАРЛ МАРКС е бил подпомаган от не по-малко големият и велик ФРИДРИХ ЕНГЕЛС по време на престоя си на Албиона.Причината Маркс да отиде в Англия е, че това е родината на политическата икономия и е имало огромни информационни масиви по темата. Нещо което е липсвало из тетевенско, пардон Тевтонско...
15
8
 
2
 
! Отговори
Сър Пичук преди 10 години
UK в сравнение е едно отлично място за живот и работа, много по-добро от Германия например. Доходите са по-високи, данъците са по-ниски, няма дискиминационни данъци като немския ергенски налог. Немските инженери масово напускат родината си, заради ниското възнаграждение и високите данъци и нулевия икономически растеж, а нашите инженери ги заместват. Немците предпочитат Англия, САЩ и Канада пред родината си. Защо ли Германия е единствената западно-европейска стана в постоянна демографска криза??
14
3
 
21
 
! Отговори
Амет преди 10 години
Аз живях и живея години в Англия без да взема и стотинка помощ.Имам и синя карта и всичките им документи бля бля бля .НО НЯМА ДА СТАНА И НЕ ИСКАМ ДА СЪМ ГРАЖДАНИН НА ТАЗИ ДЪРЖАВА.Отговарям на всички техни изисквания да си натикат ID от зад .
13
3
 
15
 
! Отговори
Германист преди 10 години
колко *** трябва да е човек,при положение че вече може да се живее и работи почти навсякъде без ограничения,да избере великобританиия и да бъде дискриминиран от всякаква ***
12
0
 
24
 
! Отговори
пловдивчанин преди 10 години
Това не е съвсем коректно. Това, че някой има достъп до социалната система, съвсем не значи, че се възползва от нея. След като имаше забрана българите да бъдат назначавани на пълно работно време, много избраха да работят като самонаети.
11
0
 
2
 
! Отговори
до 12 преди 10 години
Отговорът е в самия (без Т) "анализ":
10
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отговорът е в самият "анализ": "Декларацията за самонаети позволява на гражданите на двете страни да заобиколят строгите правила, които ги ограничават главно до определени нискоквалифицирани работни места."Т.е., ако не се обявиш за самонает, не можеш да работиш нормална работа. Какво се изненадват после, че 60% го правят? Даже са малко. Жълтите английски парцали продължават с глупостите обаче, макар да видяхме, че са смешни
9
5
 
12
 
! Отговори
Istinata преди 10 години
Dosega nqmakhme pravo na rabota employee i tova e edinstveniq vyzmojen nachin da rabotish tam. Kakvi da bydat bylgarite i rumancite, togava? Maja mi e e sashto e self employed ama ne im prechi da pribirat 10 bona danyk ot nego na godina i ne se klasirame za nikakvi pomoshti. Az dosega pyk si sedqh vkyshti i si gledah deteto, kato drugite, t.k. pyk ne mi se hodi da im rabotq chistachka ili bolnogledaachka (kakvito sa opciite za masovata chast tuka self employed) na mizernite anglichani
8
6
 
11
 
! Отговори
БАСИ ПИЧА преди 10 години
ЗАЩО ИДЕТЕ ТАМ, да лижете ИНГИЛИЗКИ Г*ЗОВЕ Е СУПЕР СЛАДКО?