5 български района са сред най-бедните в ЕС

Данните на Евростат са за 2011 година
27 фев 2014 18:44, Елка Василева
53
5 български района са сред най-бедните в ЕС
Снимка: архив, Булфото

В целия ЕС българският Северозападен район е бил най-бедният през 2011 година наред с румънския Североизточен район, сочат оповестените днес данни на Евростат.

БВП на глава от населението, изразен в покупателна способност, в тези два района е бил 29 процента от средната стойност на показателя за ЕС.

Последните осем места в списъка на районите по-богатство са заети от български и румънски райони, обобщава Евростат.

Третото място отзад напред в класацията се заема от българския Северен централен район (31 процента), следван от Южен централен (32 процента). Североизточният и Югоизточният български регион са с по 38 процента.

Общо 75 региона на страни от ЕС са с БВП на глава от населението, изразен в покупателна способност, под 75 процента от средната стойност за показателя.

В 41 европейски региона БВП на глава от населението е над 125 процента от средната стойност за ЕС.

Класацията се оглавява от Вътрешен Лондон (Великобритания) - 321 на сто. Следват Люксембург - 266 на сто и Брюксел (Белгия) - 222 на сто, Хамбург (Германия) - 202 на сто, Братислава (Словакия) - 186 на сто, Ил дьо Франс (Франция) и Грьонинген (Холандия) - по 182 на сто, Стокхолм (Швеция) - 173 на сто и Прага (Чехия) - 171 на сто.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Видинчанин преди 10 години
Каквото и да ми казвате северозападналият край е най западнал.Със сигурност и в Сахара човек може да си намери работа но не и във Видин!
45
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 39-ти Ти нямаш никаква представа от София ! Преди 1989 год.,София си беше промишлен град.От пиле млЕко се правеше в София! С малки изключения, във всеки квартал имаше по няколко завода,фабрики,цеха,работилници,сервизи,гаража и т.н.И преди и сега,в София живеят най-работливите хора ,които с данъците си хрантутят останалата *** *** в станата.Нямам нищо против провинцията,но не съм чул или видял някой да плати нещо повече от данък сгради и "гражданска".Пенсийте се плащат от софиянци !!!
44
3
 
8
 
! Отговори
Тотю преди 10 години
Това , че с влизането в ЕС народите на източна Европа най- вече българите станаха ратаи на западните господари и капиталисти е факт. Съжалявам, че същата участ чака и Украйна, ама не могат да усетят това. Нашите Крадци и мафиоти нямат равни на себе си. Жалко, че това става методично и планово унищожаване без война, благодарение на подкупните продажни партийни "лидери" и хратутници в парламентаДа не забравяме,че най голямата корупция е в Брюкселските чиновници.От там идва цялата работа -разберете
43
1
 
1
 
! Отговори
9667 преди 10 години
До Анонимен 48Тъкмо се бях зачудил как се не пръкна пък някой да обвини турците и за това, и ето - чудото стана, и ти се появи с великия си коментар, точно навреме и точно намясто! Алелюя!
42
2
 
11
 
! Отговори
SeishinBG преди 10 години
Драги ми, Българи - това е ДЕМОКРАЦИЯТА, за която се борихме! Малко е нелепо да се оплакваме сега от ясните и предвидими последствия! Просто бяхме изманипулирани и заслепени по лъскавите неща на измисления ЗАПАД, изграден и живеещ на кредити към банки печатащи хартийки без себестойност! :)Жалкото от цялата работа е, че повтаряме едни и същи грешки от както сме стъпили на тази земя, но от които не извличаме поуки! ...
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Глобалистите умишлено унищожиха България, за да я поднесат на тепсия на вечния им приятел Турция.
40
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
България е най-плодородната земя с хубав климат ,затова икономическите силни държави ,се опитват да е унищожат Нека се обединим и да спасим България
39
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КолиоАбе абдали в завод в пирдоп всяка минута се прработва 59 тона обагатен матерялОт които се добиват милиони тонове мед годишно.Кристилинка и Каролев го продадоха за 50 милиона.Монди Стамболийски хрускка по стотина тира най малко на ден бьлгарска гора.Ония от дьнди в челопеч колко крадат не знам с тях не сьм работил.Ако западните инвеститори не крадат 99% от Бьлгаркото национално богатствощяхме да живеем пет пьти по добре от Швеицарците.
38
1
 
28
 
! Отговори
5 от 6 преди 10 години
Значи имаме 6 района - Северозападен, Северен Централен, Североизточен, Югозападен, Южен Централен, Югоизточен, и 5 български района са сред най-бедните.Тоест само около София се живее криво ляво, другото е погром.
37
2
 
2
 
! Отговори
Sri преди 10 години
premachvame bg tzentralnata administratzia v BG i po sveta - tya e nenujna i mafiotska. tolkova e prosto.premahvame problema s bednostta automatichno. mestno razvitie za mestni hora s mestni referendumi - mestni prihodi, mestna armia, mestna politzia, mestni patista, mestni proizvodstva. plastane na danatzite s edna godina nazad, svoboden pazar.neoblagaem minimum 12 000 evro za 1 godina.
36
3
 
3
 
! Отговори
Julian преди 10 години
Cheta komentarite v tozi forum I mi e jasno zashto BAlgarija obednjava oshte poveche ....Vsichko e kristalno Jasno , stigaste obvinjavali suljo I puljo a zapochvaite da rabotite zdravo za svoito semestvo ot nas zavisi.Ako li ne togava emigracija ili ako I tva neshtete , prodaljavaite da pishte I da se nadjavate.Uspeh na vsichki
35
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като се инвестира само на едно място в България с държавни пари, нормално е там икономиката да е най развита. Византийско робство - Турско робство - Софийско робство.
34
2
 
3
 
! Отговори
az преди 10 години
Taka 6te e dokato dolnoprobni otrepki upravlqvat smurt za vsi4ki prodajnici v parlamenta
33
4
 
10
 
! Отговори
Богат съм преди 10 години
Бедни сте и винаги ще бъдеме бедни и роби на чужденци завладели България
32
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До До 34Реалния бизнес не е реален, ами политически, защото получава поръчки от държавата - метро, мостове, зали, избори, софтуер, болници и т.н. Даже данъците се събират от цялата страна и постъпват в НАП София като оттам решават кой колко ще получи, а не според вноската.
31
5
 
7
 
! Отговори
st преди 10 години
До Анонимен Тя бг окрадена още от 1990 година хехехехехех.И крадците са чисти българи от чист бг произход вашите любими другари от БКТ-то
30
4
 
4
 
! Отговори
До 33 преди 10 години
Това което си написал е абсолютно невярно! Не държавата или общината създават и развиват икономика/БВП/, а реалния бизнес. Данъчните ставки навсякъде в страната са еднакви, така че няма никаква неравнопоставеност, по някакъв географски принцип.
29
4
 
8
 
! Отговори
До 32 преди 10 години
София всяка година събира данъци и такси от градовете във въпросният район и често държавата отпуска по-малко пари отколко е събрала от тях.Тка че помисли си още веднъж за връзката.Целия финансов поток минава перз София,ама е нужно малко икономически познания да имаш
28
4
 
4
 
! Отговори
До 29 преди 10 години
Добре де, според теб с какво пречи София на икономическото развитие на Северозападна България например? По тази логика София е отговорна и за лошото икономическото положение в Гана.
27
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
защото във всеки район *** по един двама богати Янукович, а другите са роби