Найджъл Фараж в скандал със семейни назначения в ЕП

Плащал заплати на жена си и на любовница с европари
14 мар 2014 09:07, Елка Василева
40
Найджъл Фараж в скандал със семейни назначения в ЕП
Найджъл Фараж. Снимка: архив, Reuters

Лидерът на Партията на независимостта на Обединеното кралство Найджъл Фараж се забърка в скандал със семейни назначения в Европейския парламент. Той бе обвинен, че е наел като помощници както жена си, така и своята любовница с пари на европейските данъкоплатци, предаде БНР.
 
Известният с антиимигрантските си настроения британски политик беше критикуван в Европейския парламент от бивш член на собствената му партия. Ники Синклер обвини Фараж, че е използвал неправомерно отпусканите му евродепутатски средства, за да наема свои близки за сътрудници.

Още по темата

Смята ли г-н Фараж, че е уместно в момент, когато безработицата е все още проблем в Европа и Обединеното кралство, да използва отпусканите му средства, за да назначи не само съпругата си Кърстен, но и бившата си любовница Анабел Фулър, попита независимата евродепутатка.
 
49-годишният Фараж не отрече, че плаща заплати на двете жени, но определи като абсурдни твърденията, че е имал тайна връзка с 31-годишната си говорителка. 
 
Правилата на Европейския парламент позволяват на депутатите да наемат свои роднини за сътрудници. Въпреки това британските медии обвиниха Фараж в двуличност. Те са възмутени, че политикът, който често осъжда Европарламента за пилеене на средства, е давал през последните осем години по 20 хиляди паунда от парите на европейските данъкоплатци на съпругата си Кърстен Мер, за да му бъде парламентарен секретар.
 
След като беше избран в Европейския парламент през 1999 г., Найджъл Фараж осъди онези свои колеги, които наемат жените си, но в крайна сметка постъпи точно като тях, коментира "Файненшъл таймс".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** евро деПУТатКА обвинява националист в двуженство, защото не я е огряло. То вярно, че истеричните еврокучки напоследък взеха много да лаят, но понеже са грозни лесбота (а са лесбота,защото са грозни и никой хетеро, че и хомо мъж не би ги погледнал) и извратеняшките им законопроекти не минават, все повече психясват и надничат под чаршафиите на нормалните хора и ги обвиняват в небивалици.
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами той е същият като Бойко Борисов нали са от една партия
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Британският Волен, жаден за пари и привилегии и псувни срещу българи и румънци!
15
0
 
8
 
! Отговори
Tina преди 10 години
Нещо сте се объркали...В бляскава и културна Европа, в дома на "европейските ценности", не може да има такова нещо като "шуробаджанащина"...Тази статия трябва да е грозна политическа поръчка на България и Румъния...
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Фараж е пълен ***, пфу!
13
1
 
11
 
! Отговори
Арабаж Мохамефараж преди 10 години
На тоа още повече са му изпъкнали очите и съвсем е заприличал на настъпена жаба.
12
0
 
6
 
! Отговори
Джулс преди 10 години
Нека се лее помията, така малко от малко ще се чисти. Поне в европата от която претендираме да сме част, като се разлаят кучетата кервана спира да върви и се оглежда. По света т.е. "на запад" съвсем не е като у нас, да не се залъгваме.
11
3
 
8
 
! Отговори
Воленовци преди 10 години
Явно Воленовците по цял свят се дънят по един и същи начин. Забележете само, че и този е назначил жена си и любовницата си на държавната хранилка. Това явно е запазена марка на всеки "националист" :)
10
3
 
4
 
! Отговори
СССР преди 10 години
тоз е по-мазен от наш волен. *** физиономията. Такива директно в Москва!
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интересно как в цяла Европа се лее помия 2 месеца преди изборите....
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
do 18 ! Abe ti s ga*za na gore li se sabudi ? Imenno toq Furaj e rasist i ksenofob i e edin ot vinovnicite za spretite stipendii na Balgarskite studenti v Britaniq !
7
2
 
8
 
! Отговори
МАФИЯ преди 10 години
ХАХАХАХАХАА--ТЕ ТОВА СЕ КАЗВА ЕВРОПЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ--БЪЛГАРИТЕ ГЛАДУВАТ ЗА ДА ХРАНЯТ ТЕЗИ ***..ЧЕСТИТО!!!!
6
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хубаво е правил човека,лошото е,че са го хванали...
5
1
 
13
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
Може да е прихванал нещо като е идвал да контактува с едни "паразитни субекти в тъмен цвят".
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И това беше човека, който не искаше българи във Великобритания?!?!?!Защото били някакви страшни вируси, които само смучат кръвта на англичаните и не дават нищо в замяна?!
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А дали ще разгледат случая с Моника Станишева, който е аналогичен. Назначенията по семейна линия у нас не са новост - сестри, съпруги, "приятелки"...Само си говорим, но керванът си върви...От свободата на словото има смисъл, когато това води до позитивни промени. За компотите крясъци до небето, а за компютрите шепот на ухо. Има си крушка опашка. Фасадната демокрация, както и обсебеното от едни и същи властници управление, водят до такива последици.
2
0
 
21
 
! Отговори
партиен член преди 10 години
Ха, тоя като нашите депутати.
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Iskaraha kirlivite rizii na Britanskiq Sider efendi !