САЩ и ЕС да се готвят за нови санкции срещу Русия!

Ситуацията в Източна Украйна буди тревога, казал Обама пред Меркел
Обновена: 11 апр 2014 08:25 | 11 апр 2014 08:02,
152
САЩ и ЕС да се готвят за нови санкции срещу Русия!
Барак Обама Снимка: БТА

Президентът на САЩ Барак Обама е подчертал "необходимостта САЩ, ЕС и другите страни партньорки да се подготвят да отговорят на руска ескалация" в Украйна с налагане на нови санкции, предадоха световните агенции.

Обама е заявил, че ситуацията в Източна Украйна буди тревога. Това се казва в съобщение на Белия дом, публикувано след разговора на американския президент му с германския канцлер Ангела Меркел. "Проруски сепаратисти, очевидно с подкрепата на Москва, продължават да водят организирана кампания на саботаж и провокации, целяща да разтърси и дестабилизира Украйна", се посочва в документа.

"Лидерите на САЩ и Германия отново призоваха Русия да изтегли войските си от границата с Украйна", се казва в съобщението, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Обама и Меркел са обсъдили и въпроси, засягащи предстоящата среща на министрите на външните работи на Украйна, Русия, САЩ и върховния представител на ЕС за външната политика.

Обама и Меркел са изразили подкрепата си и за усилията на украинското правителство за извършване на конституционна реформа, децентрализация и произвеждане на демократични избори.

От съществено значение ще бъде финансовата подкрепа на международната общност, са подчертали те, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
24
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
До ВасилевНЕ ЗНАМ НЯКОЙ ДА Е ДАЛ ПОМОЩИ НА РУСИЯ НО ВИЖ РУСКИ КАПИТАЛИ СПОМАГАТ ЗА РАЗВИТИЕТО НА САЩ И ЗАПАДА..ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ЧЕ РУСКИ МИЛИАРДЕРИ ДОРИ ДЪРЖАТ АНГЛИЙСКИ ФУТБОЛНИ КЛУБОВЕ...РУСКИ ОЛИГАРСИ ЗАГУБИХА МИЛИАРДИ В КИПЪР..ИЗВОДА Е ЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗНАСЯТ КАПИТАЛИ В САЩ ЗАЩОТО ВИНАГИ МОГАТ ДА БЪДАТ БЛОКИРАНИ ..ПАРИТЕ НА МИЛОШЕВИЧ.САДАМ...КАДАФИ..ДНЕС РУСКИ ГРАЖДАНИ..ВИНАГИ МОЖЕ ДА СЕ НАМЕРИ ПРЕТЕКСТ ДА СИ НЕУДОБЕН ТОВА Е ЖОНГЛИРАНЕ С ДУМИТЕИЗНОС НА СУРОВИНИ СРЕЩУ ВНОС НА ТЕХНОЛОГИИ
47
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименРусия ако спре износът си от запада. Запада ще фалира. Европа рева, че Руснаците са спрели да купуват свинско месо от тях, представи си ако спрат и други неща. Това бяха нашите пазари, българските пазари, които затворихме за да угодим на европа и Сащ. Руснаците не искат европейска стока, търсят български плодове и заленчуци и българско месо. Но понеже сме събуй *** сами си слагаме важето.Когато българия беше с Русия, бяхме над 10 милиона, тръгнахме със запада и станахме шест
46
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 72 АнонименКакво значение има дали е ВЪНШЕН или ДЪРЖАВЕН ДЪЛГ?За това ли,защото 80% е ДЪРЖАВЕН ДЪЛГ,ПЕЧАТАТ ДОЛАРИ НА ПОРАЗИЯ И ГИ ИЗНАСЯТ НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА КАТО ВЕСТНИЦИ И СПИСАНИЯ,ЗАЩОТО ЗА МНОГО ДЪРЖАВИ СА РЕЗЕРВНА ВАЛУТА!!!ТАЗИ ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ Я ПЛАЩА СКЪПО И ПРЕСКЪПО ЦЯЛ СВЯТ-ВКЛЮЧИТЕЛНО И НИЕ!!ПРОЛЕТАРИЙ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ СЪЕДИНЯВАЙТЕ СЕ-ТРЯБВА ДА СЕ ПЛАЩА АМЕРИКАНСКИЯТ ДЪРЖАВЕН ВЪТРЕШЕН ДЪЛГ!ТЕ ТИ ДАВАТ ВЪШКАВ ДОЛАР-НИЕ ПЛАЩАМЕ,КОЙ,КАКВОТО ИМА-НЕФТ,ГАЗ,ЗЛАТО,СРЕБРО,ТИТАН,ЖЕЛЯЗО...!!!
45
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
""Проруски сепаратисти, очевидно с подкрепата на Москва, продължават да водят организирана кампания на саботаж и провокации, целяща да разтърси и дестабилизира Украйна","Ей манипулативно американско , когато руската армия стъпи в Донецк тогава ще плямпаш за санкции срещу Русия. Какво означава че ще санкционираш Русия заради проруски демонстранти бе? Как ще налагате санкции на Русия, след като действията се извършава от проруски демонстранти, а не от РУСНАЦИ бе ?
44
0
 
7
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Анонимен 72 Това няма никакво значение. И за Русия важи че е държавен дълг Така че пак може да си завреш БВП то в г*за
43
0
 
10
 
! Отговори
ДАНЧО преди 10 години
ЧЕРНИЛКАТА Е СРАМ ЗА ЦВЕТНОКОЖИТЕ В САЩ ,ДАЛИ МИЛИОНИ ЖЕРТВИ ЗА ИЗВОЮВАНЕ НА СВОБОДАТА СИ ! ТОЗИ СВЕТОВЕН УБИЕЦ И ДРУГИТЕ ПРЕЗИДЕНТИ ПРЕДИ НЕГО ,ГОВОРЯТ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ И АЛА БАЛА !
42
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Офф тоя на$ран мишок пак ли изпълзя от дупката си?
41
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин си изпя песента. А Русия е източник на зло, руските агенти са за съда.
40
1
 
17
 
! Отговори
Грешка в мисленето преди 10 години
Грешка в мисленето е да плашите българина с Русия! Българинът го свързват толкова дълбоки жизненоважни корени с Русия, които нито ЕС, нито НАТО, нито САЩ, нито тримата изброени заедно, могат да ги изкоренят.
39
0
 
8
 
! Отговори
Аляска преди 10 години
По случай, че Путин върне Крим, Обамата му е обещал да му подари бившата руска собственост Аляска!
38
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо Русия не бърза да отговори на санкциите на запада? Отговорът, озвучен от Михаил Леонтиев е: Ако ваш партньор леко се е побъркал или се е напикал в гащите това не означава, че вие сте длъжни да постъпите симетрично. - "Однако"
37
0
 
14
 
! Отговори
безплатен бонус преди 10 години
Вместо да присъединява Крим, баба Ангела предложила на Путин да му подари Румъния, и като безплатен бонус, България. Но Путин категорично отказал.
36
3
 
10
 
! Отговори
Генерал Врангел преди 10 години
Няма такава държава Украйна! Има Южна Русия!Няма украински език! Има малороссийский език!
35
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия е наша майка с една кръв сме и с Украйна НАРОДА ДА НЕ ЗАБРАВЯ ЧЕ НА НЕЙ ДЪЛЖИМ ДА ИМА БЪЛГАРИЯ НИКОГА ПРОТИВ РУСИЯА НАТО Е ЗЛИЯ ДУХ ,КОЙТО БРОДИ ИЗ РВРОПА
34
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Красиво е да се събуждаш с подобни новини :)Бъзика с Лилипутя продължава :)
33
3
 
14
 
! Отговори
хипнотизирани зайци преди 10 години
В т.н. ЕС и в братска Америка цари пълно безсилие, отчаяние и фрустрация. Не можаха да предотвратят присъединяването на Крим към Русия и нямат никаква идея, какво да правят след това присъединяване. Очевидно в бъдеще правилата на световната външна политика ще се определят от Путин. Западняците и американците са деградирани от Путин в ролята на статисти, които само гледат като хипнотизирани зайци и не могат да реагират по никакъв начин.
32
2
 
15
 
! Отговори
руски агенти преди 10 години
В България има руски агенти! Целият народ на България, всички без изключение, са агенти на Русия!
31
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колко е рейтингът на Обама в САЩ? 0,3%?
30
3
 
19
 
! Отговори
празни плажове преди 10 години
Пълни санкции срещу Русия - празни плажове в България!
29
3
 
12
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Анонимен 26Айде стига с това БВП а? САЩ-Ввъншен дълг 2013-17трлд. долара Великобритания-10 трлд долара външен дълг Германия-5 тлрд. долара външен дълг Франция 3 трлд долара външен дълг Гърция-над 500 млрд външен дълг А Русия е със скромните спрямо ЕС 600 млрд външен дълг Така че това БВП ,може да си го завреш изозадзе