САЩ и ЕС да се готвят за нови санкции срещу Русия!

Ситуацията в Източна Украйна буди тревога, казал Обама пред Меркел
Обновена: 11 апр 2014 08:25 | 11 апр 2014 08:02,
152
САЩ и ЕС да се готвят за нови санкции срещу Русия!
Барак Обама Снимка: БТА

Президентът на САЩ Барак Обама е подчертал "необходимостта САЩ, ЕС и другите страни партньорки да се подготвят да отговорят на руска ескалация" в Украйна с налагане на нови санкции, предадоха световните агенции.

Обама е заявил, че ситуацията в Източна Украйна буди тревога. Това се казва в съобщение на Белия дом, публикувано след разговора на американския президент му с германския канцлер Ангела Меркел. "Проруски сепаратисти, очевидно с подкрепата на Москва, продължават да водят организирана кампания на саботаж и провокации, целяща да разтърси и дестабилизира Украйна", се посочва в документа.

"Лидерите на САЩ и Германия отново призоваха Русия да изтегли войските си от границата с Украйна", се казва в съобщението, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Обама и Меркел са обсъдили и въпроси, засягащи предстоящата среща на министрите на външните работи на Украйна, Русия, САЩ и върховния представител на ЕС за външната политика.

Обама и Меркел са изразили подкрепата си и за усилията на украинското правителство за извършване на конституционна реформа, децентрализация и произвеждане на демократични избори.

От съществено значение ще бъде финансовата подкрепа на международната общност, са подчертали те, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Топ соц. коаката на света е на колене!
7
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 6И кой е този полюс, рууфилистико? :)Русия, чиято икономика е 8 пъти по-малка от тази на Щатите и Европа? :))))))))))Голедай децкото и си лягай :))))))))))))))
6
25
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Жалак и смешна Русия пак е на колене пред световния хегемон :)
5
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 2И за разпада на Европа и Америка го слушам от не знам колко години :) Хубаво е да живееш с надежда, жалкото е че ще си умреш с нея :)Аз ти предлагам днес просто да се радваш на прекрасните новини и на гаврата на запада с жалкото икономическо джудже Русия :)
4
4
 
22
 
! Отговори
то преди 10 години
Нато вън!!!Винаги сме и ще бъдем в Европа с история по голяма от световни лидери в днешно време!!!
3
5
 
21
 
! Отговори
... преди 10 години
ДО ПУТИН !УКРАИНА ТЕПЪРВА ЩЕ ЗАТЪВАТ КАКТО Е ЗАТЪНАЛА ЕВРОПА, ТЕ ПОТЪВАТ ЗАЕНО И СМЕЛО КАТО 3МАТА *** ! АМЕРИКА ДОБРЕ СА ИЗМИСЛИЛИ СТРАТЕГИЧЕСКИЯТ ПЛАН ТАКА ЧЕ ДА ВИ ВКАРАТ ВЪВ ВОЙНА, ЕВРЕИТЕ СА ГО ИЗМИЛИЛИ ЧЕ АМЕРИКА НЯМАТ ТОЛКОВА АКЪЛ !
2
4
 
23
 
! Отговори
макето преди 10 години
до 1 просто наближава времето на нова социалистическа революция после да не плачеш че си бил репресиран хи хи хи
1
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хубава новина!Дай Боже повече такива новини, за да бъде петъчния ден още по-прекрасен!Мачкането на социалистическата помийна яма трябва да е постоянно :)Хубав ден :)