3000 мигранти достигнаха италианските брегове днес

Повечето са сирийци, търсещи убежище
Обновена: 31 май 2014 19:56 | 31 май 2014 19:51, Камелия Цветанова
27
3000 мигранти достигнаха италианските брегове днес
Снимка: Ройтерс

Вълна от 3000 мигранти от Северна Африка достигна италианските брегове днес, предаде ДПА.

Повечето от плавателните съдове с мигранти бяха забелязани в морето от италианската брегова охрана. Пасажерите бяха качени на италиански кораби, някой корабчета бяха изтеглени на буксир до Сицилия.

Повечето от новопристигналите са от Сирия, търсещи убежище от гражданската война.

Един от корабите на италианските ВМС прибра 450 мигранти. Той беше придружаван от влекач, превозващ 1300 души. Риболовен кораб с 250 мигранти на борда беше изтеглен до пристанището на Рагуза. Очаква се всички те да достигнат до сушата по-късно днес. Други 800 бяха изпратени към сицилианския пристанищен град Порто Емпедокле на борда на италиански кораби.

За да спести време, флотът стовари част от спасените мигранти и на остров Лампедуза, който беше затворен за новопристигащи преди месеци, вследствие на протести на местните жители. Днес там вече са пристигнали 266 мигранти, а други 200 са на път.

Италия засили морските си спасителни операции след трагедии през последните месеци, при които стотици мигранти се удавиха при потъването на корабчетата им.

Италия поиска от партньорите си от ЕС да увеличат оказваната помощ, с аргумента, че не може само тя да се справя с потока от мигранти, опитващи се да достигнат Европа.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Спартак преди 9 години
Европа веднага трябва да реши и да вземе решение за емиграцията.Решението да е,спира се влизането на емигранти във Европа,а които е влязал нелегално ще бъде връщен.Ако не се вземе това решение Европа ще фалира и гето ще стане на света.Европеците да не слушат Америка а сопствено мнение по вапроса да имат.Тези 3000 шоколади не са Сирици,лъжат за да осанат във Европа.Сега идват татковците после децата им,после цялата им фамилия.Милиарди евро няма да им стигнат на Европа ако не започне да връща икон
21
0
 
4
 
! Отговори
valenty преди 9 години
Кой ще ги храни тези търтеи? Не искат да работят . И в Италия е пълно с тях. Как живеят и от какво не знам, но по курортите около Римини преди две години доста от тях (черни) се мотаеха. Само в Сицилия не видях, ама сега вече може и да има. Отвтрат. Имам чувството , че някой прехвърля африканците в Европа.
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Италия вместо да иска помощ защо не отпрати тези лодки обратно където им е мястото? С едно преплуване и се преселват тези нелегални емигранти, толкова ли са прости от ЕС?
19
1
 
8
 
! Отговори
капончето преди 9 години
дайте ги в БГ да вдигнем малко нивото на интелигентност и прираста
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На тези нещастници няма ли кой да им обясни че Европа е създателка на концлагерите,газовите камери и всякакви изобретения за масови екзекуции.Че следващата криза ще бъде криза на социалната система.Тази криза ще установи фашизъм при който Еф.Шекелгрубер ще изглежда невинен аматиор.Че който притежава слаби трудови навици следва да бъде изолиран в новите фабрики на смърта.Накъде са тръгнали.
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а къде са им жените
16
2
 
9
 
! Отговори
атакист преди 9 години
До Я дa ги прaщaт в еврaзийския съюз. ама за ***!
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
3000 v Italia, vchera sa vlezli 2000 v Ispania y kolko hiliadi vlizat na godina. Pitam se zashto vmesto da harchat pari za da se "boriat" protiv tezi masivni nahluvania v Evropa, zashto ne polzvat parite da im napraviat fabriki, da im osigoriat rabota, budeshte v Afrika. Sus sigurnost neshtata niamashe da sa takiva. Bili stignali 3000, a kolko ne sa uspiali da dostignat :S
14
3
 
22
 
! Отговори
ДА Е ЕЖЕДНЕВНО преди 9 години
ЧЕСТИТО ВСЕКИ ДЕН ПО ТОЛКОВА. ЕС ФРАНЦИЯ АНГЛИЯ И САЩ УБИХА КАДАФИ КОЙТО СПИРАШЕви *** СЕГА МУ. ЛАПАЙТЕ. К-РА
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Bълна от 3000 мигранти от Северна Африка достигна италианските брегове днес.- I kakwo ste prawqt v Ewroa pita li nqkoi?Kade ste jiweat? Koi ste gi hrani?Koi ste gi obuchava i lekuva? Nie kakwo mislm za tqh?Vsichki te na nach grub!
12
2
 
19
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
Да им потопят лодките още докато наближават брега и да видиш как ще спрат да мигрират.
11
10
 
6
 
! Отговори
Aбе преди 9 години
Я дa ги прaщaт в еврaзийския съюз.
10
4
 
23
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Ако знаеш какво е Америка от нашествието на месиканци и всякаква латинос, а напоследък и араби които получават всичко с цел да се развъждат, ще разбереш че това се прави във всички бяли страни с цел евреите да владеят света.
9
7
 
3
 
! Отговори
neytralen преди 9 години
kato 4eta komentarite se 4ydia kakv narot sme ;za italancite sme se zagrizili,a nashta skapana darzava koi shte podredi ;ideli imigranti mi nali italancite imat grani4na policia zashto ne gi deportira obratno ot tam kadeto sa doshli.slabaci sme i prodaznici i takiva za zalost mai shte si ostanem.
8
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няколко хиляди са, ама на ден. Второ - 29 те милиона българи и румънци не са се засилили към Европа, самите британци признаха, че опасенията им не са се оправдали. Освен това ние сме близки до запада географски исторически, етнически, религиозно, културно, образователно и още по хиляди начини. А ти като си много отворен, а дано дъщеря ти или синът ти ти доведат по един такъв зет, като сладурите у коритото!
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
kakvi sa chernichki, pa i veseli.
6
37
 
6
 
! Отговори
до 4 преди 9 години
"За българите какъв проблем правят в западна европа, дето живеем на този континент"Европа започва от Хърватия нататък - ти си от ОРИЕНТА, не забравяй!Та не разбрах, защо тези хора били "лоши" за Европа, пък българите били "хубави"?Още повече, че тези хора са няколко хиляди, а българумъците са 29 млн и струват купища милиарди на европейския данъкоплатец!А ксенфобче, кажи?
5
3
 
39
 
! Отговори
Petronius преди 9 години
Черна ***, която скоро ще залее и България - въпрос на време.
4
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какви сирийци са това, слепи ли сте, това са африканци. Затваряйте границите, не може Европа да спасява Африка и Азия от мизерията, която сами са си създали. Затваряйте границите и да си оправят държавите. Ако не искат - да живеят в мизерия. Егати напастта. За българите какъв проблем правят в западна европа, дето живеем на този континент от преди тях, а за тези - ах, ох, горките. Ми да не раждат по 10 деца и да бият челата по цял ден в земята в чест на аллах, ми да си оправят кочините!
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
amerika zarejda evropeyskata bomba sled taka narechenata arabska prolet . bez voyna nyama da se razminem . tolerastiyata shte unishtoji evropa .