Барозу: "Южен поток" да отговаря на законите на ЕС

"ЕС трябва да говори и действа като един, включително с доставчиците"
Обновена: 4 юни 2014 19:14 | 4 юни 2014 18:58,
118
Барозу: "Южен поток" да отговаря на законите на ЕС

Председателят на Европейската комисия Жозе Барозу заяви, че ЕК е открила наказателна процедура срещу България заради "Южен поток" и ще направи същото и срещу други държави от ЕС, ако не спазват правилата в Общността.

Повишаването на сигурността на енергийните доставки за ЕС е наша основна цел от години. Миналата седмица ЕК предложи амбициозна стратегия за европейската енергийна сигурност, която очакваме да бъде обсъдена и приета до края на месеца от държавните и правителствените ръководители на ЕС, отбеляза той.

ЕК ще направи така, че всички енергийни инфраструктурни проекти в ЕС, като "Южен поток", да отговорят напълно на законодателството на Общността в областта на енергетиката, конкуренцията, обществените поръчки. Току-що открихме наказателна процедура срещу България, което показва твърдата ни решимост. Ще бъдат предприети процедури и срещу други държави, ако не успеят да отстранят препятствията пред прилагането на европейското законодателство в областта на вътрешния пазар, допълни Барозу.

Още по темата

ЕС трябва да говори и действа като един, включително с доставчиците. Да се оставим да бъдем разделени е против интересите на собствените ни държави и вреди на вътрешния пазар, заяви председателят на ЕК.

Енергийната сигурност на Украйна е приоритет за нас. Според нас енергията не трябва да бъде използвана като политическо оръжие. Срещата на Г-7 трябва да излъчи твърдо послание и да убеди Русия да остави това оръжие, допълни председателят на комисията на пресконференция, часове преди началото на срещата на държавните и правителствените ръководители на САЩ, Япония, Германия, Франция, Великобритания, Италия и Канада в Брюксел.

Това ще бъде първата извънредна среща на Г-7 в Брюксел. Срещата трябваше първоначално да се състои в Сочи във формат Г-8 и с участието на Русия, но руската страна бе отстранена от форума заради действията й в Украйна.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
18
 
4
 
! Отговори
niki преди 9 години
До Анонимен 13Неграмотник. Тогава е подписано споразумение. Споразумение е различно от договор. Да не говорим, че Русия не спазва международните договори (справки -> Крим), тъй че къде е проблемът ?
15
3
 
21
 
! Отговори
Castor преди 9 години
Aaaaaaa, ами енергийната сигурност на България? Страна член на ЕС??? Да ви е.а м.....а лицемерна! Всичко на наш гръб! Закрийте си АЕЦ - а, не правете това, не правете онова... я _|_
14
5
 
25
 
! Отговори
USSR преди 9 години
": "Южен поток" да отговаря на законите на ЕС"- И какви са тези закони г-н Барозу ? Озвучете ги , тези закони и тези закони са еднакви за всички държави в ЕС !? а то Северен поток си работи ,а Южния поток трябва да спазва правилата и измишльотините на Брюксел .Русия си финансира проект и тя има пълното право само Тя ДА СЕ РАЗПОРЕЖДА с Южен поток ,а не някакви си патоци от Брюксел да искат да не дадът и един евроцент , но да използват търбата / Плащат и транзитират газ -е ако Русия разреши/
13
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей португалски , договорите за Южен поток са подписвани ДВЕ години преди изобщо да си приемете ш*бания закон за енергетиката. Щом вие не уважавате нашите договори, ние няма да уважим вашите измислени закони.
12
5
 
25
 
! Отговори
но комент преди 9 години
ТОЯ НА СНИМКАТА Е ВРАГ1 НА БЪЛГАРИЯ!
11
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е "наказателна процедура", защото вие нямате никакво хуманно право да ни наказвате. Това са условия и натрапване на вашите идеи над страната ни. Въведени чрез сила и насила, за да си търпите съвестта чиста. Защото съвестта е най-големият съдник. Просто ви тежи истината - налагате насила правила над една невинна спрямо вас държава - България. Ще гниете в Ада за това.
10
4
 
23
 
! Отговори
но комент преди 9 години
така ще е, докато България започне да гласува на инат на барозовци, и да си брани интересите!Те и на Унгария се зъбеха и какво й направиха- нищо.Орбан ги постави на място.Орбан, Льо Пен, Фараж- с тях да се разправя Барозу, но не смее затова се зъби на България.
9
3
 
19
 
! Отговори
Барозу преди 9 години
Енергийната сигурност на Украйна е приоритет за нас, затова изпълняваме молбите на Яценюк и правим всичко възможно да спънем вашият проект. Вие не сте ни приоритет, вас вече ви погълнахме.
8
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще влезе Украйна в ЕС, ще влезе и в НАТО, ще я напълнят с американски бази, точно под носа на Москва. Това е целта, затова са и всички грижи за Украйна. Американците така искат и Европа слуша.
7
6
 
13
 
! Отговори
но комент преди 9 години
българите понеже сме най-проевропейци и не гласуваме за националистите си- затова сме подходящи за наказване.Същия Барозу каза преди няколко месеца-"Българите нямат топки." и май ще се окаже прав.За радост тази комисия няма да я има след месец, а България ще я има!
6
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само така - бой по рубладжийската *** до изправяне на качето!*** от дума не разбира.
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Барозу и да поздравиш депутата от немската неонацистка партия, смятам, че ще намерите общ език с него.
4
3
 
21
 
! Отговори
но комент преди 9 години
Тия съвсем ни взеха за мезе!как така енергийната сигурност на Украйна- страна която не е член на ЕС, е по важна от интересите на България-която е член на ЕС?
3
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Енергийната сигурност на Украйна е приоритет за нас." Ах, ваш'та кожа западняшка!!!!!!!!!!!!
2
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"ЕС трябва да говори и действа като един"А питал ли си Фараж и Льо Пен на какво мнение са по въпроса?
1
4
 
14
 
! Отговори
Иванов преди 9 години
Значи цената на тока и данъците ще ни ги направите като тези в Гърция, но без да ни дадете 300 млрд, а ... 3, ама на Гърция ще и упрощавате, а на нас ще ни вдигате % - в името на закона де... изобщо не съм се съмнявал че е законово, защото осъдени НИКЪДЕ НЯМА!! /което показва единствено не че са прави, а че са в КОМБИНА с ПЕЧАТАРИТЕ нахлузили се на ЯКООО на ЕС/УРА!"ЕС трябва да говори и действа като един!" - въпроса е този един колко ЗЛЕ ще е? И Изобщо, ще бъде ли възможно по-зле да бъде ?