ЕК призова темата за еврофондовете в България да не се политизира

Целта е средствата да стигнат до гражданите и бизнеса с възможно най-голяма полза
12 юни 2014 14:42, Елка Василева
2
ЕК призова темата за еврофондовете в България да не се политизира
Снимка: архив, Reuters

Еврокомисарят по регионалната политика Йоханес Хан призова темата за еврофондовете в България да не бъде политизирана.

В последните дни имаше много публикации за инвестициите по програмите, свързани с регионалната политика в България, отбелязва той. Важно е дискусиите да бъдат деполитизирани и да обхванат цялостта. В последните години ЕК работи в тясна връзка с българските власти, за да може тези инвестиции да бъдат използвани добре и правилно. Вярваме, че постигнахме успех, добавя Хан.

Еврокомисарят посочва, че „естествено тогава, когато имаме притеснения, както с всяка друга държава от ЕС, трябва да предприемаме мерки. Затова временно прекъснахме плащанията по две програми или части от тях - програмите "Околна среда" и "Регионално развитие". Това е нормална процедура“, пояснява еврокомисарят.

Йоханес Хан припомня, „че от 2013 г. ЕК е прекъсвала програми над 200 пъти, в повечето държави от ЕС. Зад тези действия стоят искрените усилия да направим така, че вложените средства от фондовете да бъдат управлявани добре“.

„В България моята цел е да направим така, че тези средства да достигнат до българските граждани и бизнеса с възможно най-голяма полза и въздействие, както и навсякъде другаде в Европа“, посочва Хан.

Коментарът на еврокомисаря бе предоставен на БТА от неговия говорител Ширин Уилър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАТО- Варшавски договор. ЕС- СИВ. Не зня кое е по-добре, но намаляхме с 2 милиона. След 30 години ни няма. Явно тая формула работи срещу България. Това не е демокрация, а плутокрация за банкерите, монархиите и транснационалните компании.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
MI ESda kaje tova na Tikvun,Toi kazca az davam tiq pari az gi spqx az gi pusnax,az ta az,Kajete na Tikvun