Отново сме на дъното, пак сме най-бедната страна в ЕС

Най-богати са хората в Люксембург
Обновена: 18 юни 2014 18:56 | 18 юни 2014 18:55, Камелия Цветанова
180
Отново сме на дъното, пак сме най-бедната страна в ЕС
Снимка: Булфото, архив

България продължава да бъде най-бедната страна в ЕС сочат публикувани днес предварителни данни на Евростат.

Реалното индивидуално потребление в ЕС за 2013 година, измерено в СПС (стандарт на покупателната способност, който премахва разликите в ценовите равнища между страните), варира от 49 процента (в България) до 138 процента (в Люксембург) от средното ниво.

Реалното индивидуално потребление е измерител на материалното благосъстояние на домакинствата.

Най-високо равнище на реалното индивидуално потребление на глава от населението се наблюдава в Люксембург - близо 40 процента над средното за ЕС-28, което се приема за 100. В Германия показателят е 25 процента над средното равнище, а Австрия, Швеция, Дания, Белгия, Финландия, Франция и Великобритания отчитат нива между 10 и 20 процента над средното.

В Холандия е малко под 10 процента. В Ирландия, Италия, Кипър и Испания потреблението е до 10
процента под средното ниво за ЕС. В Малта и Гърция показателят е между 10 и 20 процента под средното. Литва, Словения, Португалия, Полша, Словакия и Чехия отчитат потребление между 20 и 30 процента под средното ниво, а Латвия, Естония, Унгария и Хърватия - между 30 и 40 процента под средното. В Румъния и България, която е в дъното на таблицата, показателят е около 50 процента под средното за ЕС.

Предварителната оценка на Евростат сочи, че за 2013 година България се нарежда на последно място в ЕС и по брутен вътрешен продукт (БВП) на глава от населението - 47 процента от средното ниво. С най-висок резултат отново е Люксембург (264 процента).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ненавиждам ***, но не мога да не го призная...днес минах през бензиностанцията и видях цена на газта 0.99 лв/л....по времето на ГЕРБ всички помните как удари 1.4 лв/л..направо не знам тия кви врътки играят с Руснаците!
112
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До логтака е ,абсолютно сте прав/ааз също не съм гласувала ни за герб ни за бсп ,но бсп- то каквито и пънове да са са повече политици от хаотичното управление на герберите ,когато бойко беше премиер и ако се заговореше за някоя сфера -икономика ,социална или др знаех че там ще се краде. каквото и да пипнеха бойко и сие го забатачиха тотално .
111
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 105, ....вишУУУУУУ.......ахти отличника !!!!!
110
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нищо, че сме най-бедни, важното е политиците ни и мафиотите ни да са най-богатите еврокрадци. Важното е ние да сме най-щедрите, най-търпеливите и най-миролюбивите европейци. За какво ни е въобще революция, нали и без нея можем да садим картофи?
109
6
 
12
 
! Отговори
лог2 преди 9 години
Сега си спомних , че олиото при Бат Рамбо бе 2.7 , а захарта 2+ . Не съм за БСП , но не съм и за ГЕРБ. Нека за разнообразие изберем някой друг а ?
108
8
 
13
 
! Отговори
лог преди 9 години
Първо да подчертая, че ненавиждам комунистите бсп дпс и пр от дъното на душата си, но откакто Ореха е на власт цените на много от стоките се нормализираха, много от тях намаляха. Днес гледам в магазина захар по 1.5 , олио по 1.90. При Бойко всичко растеше нагоре . Помните ли?С всеки изминал месец всичко се качваше,от гориво , през ток , до моркови , домати , данъци и пр.Сега си връщаме същият ***, който е *** за двама, говори като в кръчмата , няма никакво уважение и лиже *** на САЩ и ЕС
107
0
 
0
 
! Отговори
ROM-LYANIN преди 9 години
RIM-LYANITE SA VINONVNI
106
8
 
5
 
! Отговори
САМО АТАКА!!! преди 9 години
АМИ НАЛИ СМЕ КОЛОНИАЛНА ДЪРЖАВА.А ПЪК 1 КОЛОНИАЛНА СТРАНА НЯМА КАК ДА БЪДЕ БОГАТА.ТЯ ДОРИ ДА СЕ СКЪСА ДА ПРОИЗВЕЖДА И ДА РАБОТИ 24/7 ТО ВСИ4КОТО ЩЕ ОТИВА ЗА БЛАГОДЕНСТВИЕТО НА КОЛОНИЗАТОРА В НАШИЯТ СЛУЧАЙ НА ИЛЮМИНАТИТЕ СЪЗДАЛИ ЕС, МВФ И СВЕТОВНАТА БАНКА.ТАКА ЧЕ БЪЛГАРИНО ДОКАТО ПРОДЪЛЖАВАШ ДА СИ БЪРКАШ В ГАЗА ВМЕСТО ДА ГЛАСУВАШ ЗА 1-ТА АЛТЕРНАТИВА В БГ ПОЛИТИКАТА АТАКА.ЩЕ ПРОДЪЛЖИШ ДА РОВИШ В КОФИТЕ, ДА ПРАЩАШ ЖЕНА СИ ДА ПРОСТИТУИРА И ТИ САМИЯТ ДА ДУХАШ НА ГЕРБ, ДПС, БСП, РЕФОРМАТОРИ И ББЦ !!!
105
3
 
5
 
! Отговори
САШО преди 9 години
Бедни, бедни...... май *** се прави, че му отърва .Миналата седмица на Метро Стара Загора, видях старозагорски автомобили на цена 80 000- 100 000 лв. . Толкоз бедни че се чудят дали да карат новия RANGE ROVER SPORT за 100 000 лв. или стария Мерцедес CLS63 AMG за 60 000 лв. И още колко скъпи гъзарски коли имаше . Приличаше на авто изложение , имам чувството че живея в град пълен с араби милионери .
104
1
 
1
 
! Отговори
край преди 9 години
България още много дълги години ще е най- бедна в ЕС. Причините за това са много. Богатството на държавите както и на отделния човек не зависи само от качествата им. Понякога под краката ти бликва петрол и ставаш богат. Друг път бедните ти и скалисти острови по които никнат само горчиви маслини стават туристически дестинации защото се ражда нова индустрия - туризъм и ставаш богат или ставаш витрина на някаква идея и голяма държава те засипва с пари- ставаш богат.
103
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДПС победа.
102
1
 
3
 
! Отговори
N преди 9 години
Ами да благодарим на управляващите ни,които вече 25год. ни управляват и благодарение на тях стигнахме дъното но комунистите не са доволни от това и затова копаят надолу!
101
1
 
2
 
! Отговори
internetlumpen преди 9 години
БОРКОР откри 1 млрд. лв. загуби от концесии-концесии за добив на подземни богатства са давани без конкурси, обяви Бойко Великов,като щетите могат да се изчислят на стотици милиони, дори и милиард лева, обясни още той...Продължава....
100
1
 
3
 
! Отговори
internetlumpen преди 9 години
БНБ призна за обвиняем подуправител!!!- подуправителят, отговарящ за банков надзор, е обвинен, че не е упражнил достатъчен контрол върху една от българските банки, като по този начин е позволил нейното източване- банката не се споменава по име,но ние май се сещаме за коя иде реч...Борисов дава черноморския нефт и газ на американски компании, ако се върне на власт.....Това са факти само от един ден на нашата нещастна територийка......Само факти...
99
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
e to pak tsiganite vinovni
98
0
 
2
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Е , не може да пуснеш каруца с кон( ние ) да се съзтезава с БМВ-та(гЕРМАНИЯ ,лИХТЕЩАЙН Австрия ...) на "пазарната автомагистрала" -както казват от Брюксел всички са равни и всички имат еднакви шансове в пазарната и свободна търговия в ЕС .Да , ама не тъй .И те никога няма да ни пуснат да се равноправни с тях.както и *** у нас .Мантилитет -кво да се прави .
97
1
 
9
 
! Отговори
гг преди 9 години
че ние винаги сме си били на дъното като най бедна страна в ЕС. що за откритие
96
0
 
3
 
! Отговори
Оногондур преди 9 години
До Анонимен 105Личи ти по лапсусите образованието...
95
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Mда и в Люксмебург гласуването е задължително...
94
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
xe kak da mrydnem ot pusto dyno kato ako nqkoi ot nas se povdigne i nie xop go drypnem nadolu aaaxaaaxax