ЕК с правни действия срещу България в пет сектора

По четири от тях страната ни е с последно предупреждение
10 юли 2014 15:15, Елка Василева
53
ЕК с правни действия срещу България в пет сектора

Европейската комисия обяви, че предприема правни действия по 5 наказателни процедури срещу България - една от тях е нова, по другите 4 страната ни получава последно предупреждение, след което случаите може да бъдат внесени в Европейския съд.

България заедно с още 11 страни не е въвела напълно Директивата за трансграничното здравно обслужване и рискува дело в Европейския съд, ако не вземе мерки до два месеца, предаде БНР. Тази директива определя правата на пациентите да се лекуват в други държави от Евросъюза и да искат възстановяване на разходите в своята страна.

Последно предупреждение страната ни получава и заради замърсяването на въздуха с фини прахови частици, като според Еврокомисията поне от 2007 г. насам практически на цялата територия на България нивото им превишава допустимите норми. Това крие риск от астма, сърдечносъдови и онкологични заболявания.

Друго мотивирано становище, което представлява предсъдебен етап на процедурата, е свързано с невъведената в националното ни законодателство Директива за потребителите, която предвижда по-прозрачни цени, забрана на допълнителните такси при плащане с кредитна карта и по-дълъг период, в който потребителите могат да се откажат от договор за покупка.

Заради липсата на електронен обмен на информация с другите държави членки в областта на рибарството днес на България беше издадено още едно последно предупреждение.

Първо официално писмо пък е изпратено на властите у нас заради забавяне на общото управление на въздушното пространство, което има за цел да въведе по-ефективна и по-екологично чиста система на въздухоплаване в Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
3
 
! Отговори
Тонев преди 9 години
До42Русофилска бъл*а, сега живееш в държава в която движението на масите е свободно, никой не те кара да живееш на територията на ЕС.
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименА що смърт на ЕС бе??? Смърт значи а, а всинца кат кьорави бегате на запад а не на исток що ли?? Кат не ви харесва, че сме в ЕС, бегайте при *** и при Ким никой не ви спира, прав ви път и никога не се връщайте!!! То щото лошо в ЕС над 2 мильона българи забегнаха от комунизма и работят, живеят и се развиват в Европа, щот лошо Хамстера Серльо и той ще си строши краката да е там!!!!Русия щяла да ни "оправи", че тя веке 68 год. ни *** затуй сме на този хал.ОСТАВКА!!!!
35
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еврогейската *** се разпада, драги ми ***, вашият покровител Сорос го каза, а той знае повече от вас, защото е изпечен, дърт мошенник и говорител на Родшилд. А България на практика не е легитимен член на ЕС, защото ни приеха без референдум, което нарушава конституцията на страната и договора за присъединяване. Неоспорим факт. България трябва и ще бъде необвързана държава, която да гледа свойте интереси, а не интересите на евроатлантическите триполови психопати.
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
44 то и сега сме колония де факто не на Русия а на Запада ! И да благодарим на западните колонизатори и за златото и за моловете и за мариците ЕРП годишно 10 милиарда отиват към метрополиите
33
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Европейска България е доста по зле от Белурусия на диктатора Лукашенко Белурусия която е в Евразийския съюз не е ли това позор за ЕС и запада!
32
5
 
5
 
! Отговори
Аз преди 9 години
До късоглед платен тролЕй само като видя, че ми пише някой за "Само с Русия ще се оправим" и направо полудявам. Абе руска колония ли искате да сте?! Ние сме БЪЛГАРИ, не руснаци, натовци и т.н. М/у другото идеята на тия санкции в статията е да се стреснат нашите управленци, щото сме с назад с неща, които са за наше добро, капиш?!
31
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Смърт на Европейския Съюз.
30
7
 
7
 
! Отговори
Ще ни смачкат преди 9 години
Ще ни смачкат, щото искаме южен поток да мине през нас. Обаче южен поток ще мине през турция и гърция.
29
2
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
БГ няма да излезе от ЕСи с 90% за на евентуален референдум. 1000те от които зависят нещата си искат парите от евро фондовете. Народа както е обеднял не представлява достатъчно интерес за бизнесаи се налага да крадат по на едро. За обикновения човек ползата е в по-свободното движение на хора и стоки, но тъй като изпозанинаха тия дето щяха да заминават вече не е толкова критично. По мое мнение ще си остане БГ най-бедната в ЕС още дълги години и нищо няма да се промени, защото хората са си такива.
28
4
 
19
 
! Отговори
Свински преди 9 години
От къде тия частици беВсички заводи фалирахаТормозят ви заради Южен потокБедна страна никой не ви бръсне за слива Изгонете си политиците и особено ония с фесоветеЯжте дини и за мене че тук нямаДа живее България
27
5
 
23
 
! Отговори
морски преди 9 години
Корупцията в ЕС е огромна -150млрд.евра на година.......се крадат,инак тръгнали да оправят другите държави.Мафия!
26
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Горчива е попарата на тоя съюз! ЕС е мафия. Една шайка мафиоти, които разиграват на търг човечеството както те намерят за добре!
25
4
 
8
 
! Отговори
... преди 9 години
Така ще е като се управлява държавата от баба и дядо ..... които сеят боббб :)
24
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
РУДИИ РУДИИ,ФЕС МАФИЯТА ТЕ ЕОБЛЪЧИЛА,ВИЖДАШ ЛИ,ПАК ПИШЕШ СЪС СТРАХ ,САМИ ЛИ ДА ОСТАНЕМ ? МИ И САМИ АКО ТРЯБВА,ЩО СЕГА С КОЙ СИ ,СКОЙ? С ДС МИЛИЦИОНЕРИ КОИТО ТИ ОТКРАДНАХА ЖИВОТА ,С БАНДИТИ И ЛУДИ ПО УЛИЦИТЕ ,СЪС МУТРИ ПО АНЦУНГ И ЧЕХЛИ,ВИЖ СИ ИДЕАЛИТЕ ,КЪДЕ СА ТЕ,КАКВИ СА ИДЕАЛИТЕ НА БЪЛГАРИНА? НЯМА ГИ,ЗАТРИХА ГИ,САМИ СЕ РАЖДАМЕ И САМИ ЩЕ ОМРЕМ,НО ГОРДИ И СВОБОДНИ,ПО ДОБРЕ ЛИ ТИ Е КОГАТО ТЕ КРАДЪТ МИЛИЦИОНЕРИ,КОГАТО ПУСКАТ УБИЙЦИ НА СВОБОДА ?
23
8
 
8
 
! Отговори
Руди до морски преди 9 години
Ето още един кръгъл *** - как може да ни сравняваш с държави по територия и население десетки пъти по големи от нас, а за Швейцария - най големите тарикати и банкерите на света да говориш направо си смешен
22
16
 
12
 
! Отговори
Руди до политици бг преди 9 години
А бе тъпчо какви 50 лв , какви глупости дрънкаш , какво предлагаш сами ли да останем или си мислиш за мечешката прегръдка на Русия след която няма да ни има изобщо, От както се е пръкнала България сме европейци и на там трябва да гледаме.
21
10
 
19
 
! Отговори
морски преди 9 години
Че руснаци,китайци,турци,швейцарци като не се в Гейския съюз да не би да са зле,даже световната криза не ги засегна,всичките бяха с ръст в икономиките.Ха да ни е честит гладния ЕС!
20
4
 
8
 
! Отговори
ПОЛИТИЦИ БГта преди 9 години
ДО Руди,,,,докато гласувате за по 50 лева за дс мафията ,БЪЛГАРИЯ НЕ Е ЗАБЛУДА А РЕАЛНОСТ,РАЙСКА СТРАНА Е БГ НО ПЪЛНА СЪС ПОТУРЧЕНИ СТРАХЛИВЦИ И ДОНОСТНИЦИ,ТАКА ВА УЧАТ ОТ БТВ,НОВА,ТВ7 ,К1,ТУРСКИТЕ НОВИНИ НЕ МАХАТЕ ОТ СТРАХ,СТРАХ,СТРАХ,СТРАХ И ТУРСКИ СЕРИАЛИ.
19
3
 
10
 
! Отговори
Руди преди 9 години
А бе докога ще се заблуждаваме, че сме велики, че жените ни са най хубави, че мъжете сме най работни и оправни, щом сме най бедните в ЕС нещо не ни е наред.
18
10
 
14
 
! Отговори
ПОЛИТИЦИ БГта преди 9 години
ПРАХОВИТЕ ЧСТИЦИ,ХЕХЕ,СТИГА ГЛУПОСТИ,СТИГА ВЕЧЕ ЧУЖДОПОКЛОННИИЧЕСТВО,СТИГА СМЕ СЕ ПРОДАВАЛИ,ВРЕМЕ Е ДА КАЖЕМ ***,ВЗИМАЙТЕ СИ ПАРТАКЕЖИТЕ И МАРШ В ЯЛОВИТЕ СИ ТЕРИТОРИИ СЪЗДАДЕНИ ОТ МАСОНСКИТЕ ГРАБИТЕЛИ КРЪСТОНОСЦИТЕ,ЕДНА ЯБЪЛКА НЕ МОГАТ ДА ПРОИЗВЕДАТ,СТИГА ВЕЧЕ ПИСНА МИ ОТ ДИРЕКТИВИ,НИЕ СМЕ СТРАНА С ШИРОКА КУЛТУРА И ГОЛЕМИ ТРАДИЦИИ,БЪЛГАРИЯ Е РАЙСКА ГРАДИНА,ХОДЯ ПО СВТА И ВИЖДАМ,ЗНАМ ГИ КВИ СА *** ЛЕЖАЩИ НА ПОМОЩИ,МЛАДИ ЗДРАВИ МЪЖЕ,ГЪЗОРЪКИ