Гръцки комунисти се обявиха против санкциите върху Русия

Те настояват правителството да се откаже от тях
40
Гръцки комунисти се обявиха против санкциите върху Русия
Снимка: Ройтерс, архив

Правителството на Гърция трябва да се откаже от икономическите санкции срещу Русия, които доведоха до ответно ембарго от страна на Руската федерация върху износа на земеделски продукти от страните от ЕС и огромни загуби за гръцките производители на плодове, заявиха евродепутати от Гръцката комунистическа партия, цитирани от ИТАР-ТАСС.

Комунистическата партия "призовава малките и средни земеделски стопанства да нямат никакво доверие нито в институциите на ЕС, нито в гръцкото правителство, което отлага решаването на проблема за неопределен срок". Политическата организация също така "иска Гърция да заеме друга позиция, различна от санкциите на ЕС по отношение на Русия".

Евродепутатите от Гръцката комунистическа партия на 10 август изпратиха писмо до органите на ЕС с искане да бъдат отменени икономическите санкции срещу Русия, които доведоха до ответно ембарго, въведено от Руската федерация.

"Хиляди малки и средни земеделски стопанства в Гърция и други страни от Евросъюза ще платят за империалистическата интервенция на ЕС, САЩ и НАТО на страната на фашисткото правителство на Украйна, целяща проникване на техния монопол в страната", подчертават в писмото си евродепутатите от Гръцката комунистическа партия Костас Пападакис и Сотирис Зарианопулос.

Те подчертават, че в резултат на забраната на вноса на плодове, зеленчуци и други земеделски продукти в Руската федерация "на хиляди малки и средни гръцки фермери, чийто главен пазар беше Русия, е нанесен съкрушителен удар и нереализираната им продукция сега гние в складовете".

/БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: РусияГърциясанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
3
 
! Отговори
Гуидо преди 9 години
До bg - точно така е, аз когато го писах това всеки път ме триеха не искаха да излезе наяве тайната. Мишел Обама е травестит който има връзка с Бари Суеторо или както е познат Барак Обама който е ***. Като представя Майкъл/Мишел като жена Бари се гаври с целия свят но той представя сатанинските евро-атлантически ценности най-пълно - ***, гей-паради, травестити, лесбийки, феминистки а скоро и инцест-извратеняци.
24
6
 
0
 
! Отговори
Аугусто преди 9 години
Гръчките *** - в Сибир. Може и в КНДР.
23
0
 
11
 
! Отговори
до минусите на 30 преди 9 години
Натовска Гърция Не даде коридор да бъде бомбардирана християнска Югославия през 1999 г. Изпедерастена България даде такъв коридор.
22
2
 
16
 
! Отговори
Александър преди 9 години
Гърците са народ с достоинство. Освен това пазят добрите си чувства към Русия, благодарение на победите на която те можаха да се освободят от Османско иго. Православието при тях е живо. Великият грък Казандзакис беше писал, че докато я има Русия, ще го има православието. Гърците- натовци, ама купуват руско оръжие - два звяра на въздушна възглавница, които със страхотна скорост могат да струпат десант, ракети С-300, а ще има и още неща. Натовци, ама не слушат! Не са като нас!
21
0
 
6
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 9 години
До Анонимен 32Когато финансовите социопати победят , ще живеем в един мирен свят ! На никой няма да му режат главата заради вярата или събира корички корички хляб на стари години !На никой не му прави впечатление ,че тези които се изхождат в златни *** и кръстосват света със личните си самолети и яхти насърчават мракобесието!
20
13
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До АнтисоросоидВсеки средноинтелигентен и информиран човек е наясно, че целта на сакциите не е да се накаже Русия---------------- На кои санкции? Европа не е забранявала износ на храни за Русия, Путин ги забрани. Решил човека да се самонаказва, може да го е ударила съвестта...
19
1
 
3
 
! Отговори
bg преди 9 години
Bivshite bulgarski komunisti4eski maimuni mrazat imeto Rusia.
18
1
 
5
 
! Отговори
хм преди 9 години
До Анонимени ти ще изчезнеш ,ама първо се наведи е се хвани за палците!
17
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КОМУНИСТИТЕ И РУСНАЦИТЕ ТРЯБВА ДА ИЗЧЕЗНАТ ОТ ЗЕМЯТА НЕ НА БСПНЕ НА РУСИЯ
16
2
 
5
 
! Отговори
bg преди 9 години
Posledni ***:Mishelle Obama e transgender.
15
23
 
7
 
! Отговори
ПУТЛЕР КАПУТ преди 9 години
АЙДЕ БЕ РУСОФИЛСКИ СВОЛОЧИВИКАЙТЕ *** ДА ПРАЩА ЗЕЛЕНИ ЧОВЕЧЕТА И У НАС ТО Е ЯСНО ЧЕ ДОКАТО НЕ БЪДЕТЕ ИЗТРЕБЕНИ ДО КРАК КАТО В УКРАЙНА НЯМА ДА МИРЯСАТЕСМЪРТ ЗА ПРОДАЖНАТА РУСОФИЛСКА *** !!!!!
14
14
 
7
 
! Отговори
ПУТЛЕР КАПУТ преди 9 години
ГРЪЦКИТЕ КОМУНИСТИ ПЪРВО ДА ВЪРНАТ МИЛИАРДИТЕ ДЕТО ЕС ИЗЛЯ В ГЪРЦИЯ ПОСЛЕ ДА ИЗЛИЗАТ ОТ ЕС И ЧАК ТОГАВА ДА ГОВОРЯТ ЗА СПИРАНЕ САНКЦИИТЕ
13
12
 
5
 
! Отговори
.. преди 9 години
Е това е - хем русофили, хем съветофили, хем комунисти, хем православни :)Момчета, повтаряте опорните точки, припалете Жигулата да повърти маслото, гасете ВЕФ-чето и си лягайте в караулното, утре ще ви пратят нови точки и пак ще громите.
12
7
 
22
 
! Отговори
Джон преди 9 години
Гърците явно схванаха реалната ситуация по-бързо от нас. Тука доста години честващите Ханука "наши" политици ни баламосваха с евроатлантически ценности и как трябвало да бъдем европейци ... ха все едно не сме.
11
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ha -ha .Gruckite domati v Rusia , a bulgarskite -ne.Samo bulgarskite komundeta ne razbraha shto za stoka sa piandetata.
10
1
 
7
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
До Кои ги пита ?!! 9Колегите финансови социопати от Германия извършиха множество екзекуции на гръцките частници с малки и средни фирми !
9
24
 
9
 
! Отговори
Брей тези гръцки ком преди 9 години
Брей тези гръцки комунисти бееее..... Ама благодарение на тях вероятно има хиляди дребни гръцки производители на селскостопанска продукция.Ама те тез комунисти ама много се загрижили за дребния производител и селянин бееее.....Много *** комунистическа смрад и воня се носи от тия комунисти беееее!!!!
8
3
 
12
 
! Отговори
стар комунист преди 9 години
До Кои ги пита ?!! А бе тикво, недорасла и зелена ,та тези пари са руски, но дадени по непряк път! В политиката нищо не е това, което се вижда понякога и две и две не прави 4! Ей, пълно е *** и *** народ!
7
4
 
22
 
! Отговори
до 2 и 9 преди 9 години
Първо, баба ви Меркел не ги даде тези пари от джоба си. И второ, в същия ден се подписаха едни договори за закупуване на военно оборудване от Германия на приблизително същата стойност. Гърция и Кипър бяха наказани, защото искаха оттам да минават тръби не на САЩ и Сауди. Същото очаква и България много скоро, ако не се изберат западни подизпълнители за Южен Поток. Ама вие си лайте и живейте като роби, в кръвта ви е! *** долни!!!
6
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ИвоУважаеми Иво, какво означава че си част от ЕС и като такъв не може да имаш свое мнение и позиция ли? Та това не е ли комунизъм, единоначалие, слугинаж на една шепа еврочиновници. Това ли е демокрация - козируване на всяка простотия, още повече че това не е позиция на европа а на САЩ. Ами ако същите тия чиновници утре решат че трябва да станете гей, ще станете ли с високо чело и евроатлантическо сърце?