Кристалина Георгиева става зам.-шеф на ЕК, поема бюджета

Вече официално: Българката ще отговаря и за човешките ресурси
Обновена: 10 сеп 2014 14:23 | 10 сеп 2014 13:12, Красимир Ангелов
128
Кристалина Георгиева става зам.-шеф на ЕК, поема бюджета
Снимка: Reuters

Кристалина Георгиева ще бъде зам.-председател на ЕК и еврокомисар по бюджет и човешки ресурси в бъдещата комисия.

Това стана ясно, след като новоизбраният председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер обяви състава и разпределението на отговорностите в новата комисия.

Кристалина Георгиева става зам.-шеф на ЕК, поема бюджета
Снимка: ЕК

Първи зам.-председател на ЕК ще бъде Франс Тимерманс от Холандия, който ще бъде комисар за междуинститционалните отношения, върховенството на закона и хартата за основните човешки права.

Останалите заместници на председателя Жан-Клод Юнкер са Аленка Братушек (Словения), която ще бъде и еврокомисар по енергетиката, Юрки Катайнен (Финландия), еврокомисар по заетостта, растежа, инвестициите и конкуренцията,  Валдис Домбровскис (Латвия), еврокомисар за еврото и социалния диалог, Андрус Ансип (Естония), еврокомисар по цифровия единен пазар, и Федерика Могерини (Италия) - върховен представител на ЕС по външната политика и сигурността.

Новоизбраният председател на Европейската комисия определи Кристалина Георгиева и останалите свои заместници жени като отговорни и силни. Георгиева показа безпогрешна служба в досегашната комисия и изгради впечатляваща мрежа от международни контакти, отбеляза Юнкер.

На новия си пост българският представител в ЕК ще работи тясно с останалите заместници на председателя и ще напътства работата на еврокомисарите. Тя ще следи генералните дирекции по бюджет, човешки ресурси, по преводи, Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ).

Георгиева ще наблюдава също службите по разплащанията и назначенията, по инфраструктурата и логистиката. Нейна отговорност ще бъдат Европейската служба за подбор на кадрите и Европейското училище за администрацията.

В комисията ще има 15 представители на десни и дясно-центристки партии, 8 на социалистите и 5 на либерални формации.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха ха , Юнкер го обясни днес !Не е случайно че са избрали от малките източни държави !За да ги включат най- чинно да работят за Германия, Франция , Англия - и пак Меркел да гърпа конците , като протегнат ръка на недоволната Англия !Успеха на Кристалина , дето Боко ни залъгва , не е уважение ---това е е точно триковият успех на Запада ! Меркел задкулисно да води отново , Това няма нищо общо с България ! Изтока работи за тях !
104
0
 
0
 
! Отговори
reostat преди 9 години
Тази жена мрази българите
103
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще наблюдава и ОЛАФ, борбата с измамите? Нека започне с измамата, наречена КТБ!
102
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DIALAN KAMAK SIE I TOVA E!ZA VSICHKI POSTOVE STAVA[GOLEMANOV]
101
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хах, таа *** ще погребе европейските хора - няма никаква представа от нещо различно от *** и псуване...
100
4
 
5
 
! Отговори
Икономист преди 9 години
Българите блажнят поглед по празноглави спортисти, които "славили България", обаче не могат да поздравят българин, успял навън с ум! И естествено мисленете "ами тя не помагала на България" - шуробаджанащината ни е в кръвта явно!
99
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
послеедн грижа са и българитенякои гербави чакат да намажат
98
0
 
0
 
! Отговори
Не преди 9 години
" Тя ще следи Генералните Дирекции по бюджета " , Има си Дирекции по бюджета и ще следи за злоупотреби !Как поема бюджета ? Нещо не съвпада , заглавието и функциите й !Не се разбира, че в нея са парите , както се изхвърля Бойко Борисов ?
97
2
 
9
 
! Отговори
ранобуднитепияндета преди 9 години
Каква българка бе.. тя от 30 години не е стъпвала тук. Живее в Америка и дори говори на диалект. Получавала е цял живот 5 цифрена годишна заплата.. единствените и познати в Б-я са милионери като Баце Тиквата и още няколко политика. Мислите ли,че е наясно как живеем тук
96
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
леле, като гледам бая защитници на Сталинка има, които се възмущават от някакви червени кутеви ***, които ненавиждат всички борци за "демокрация" и "цивилизация" и защитават комунистите и техните чеда, които разрушили България. Сякаш Сталинка не е комунистическо чадо, сякаш Боко, кравата Цецка, Цецо, Рамадан Кънев, Ванката Костов и т.н и т.н. не са комунистически чада. БОЖЕ колко изпростял и олигофренски народ
95
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 96Лично аз не и харесвам това, че когато беше наплива на чужденци към България /нелегални и между тях ислямистки бойци/, каза : "С тях България ще си оправи генофонда"Какво значи това? Значи нашите жени и дъщери да ги еб.т *** и арабите, че да се оправим генетично. Кой нормален човек ще си позволи такова изказване? Ти намираш ли оправдание за тия думи?
94
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 96НИЩО, а Вие ?
93
2
 
12
 
! Отговори
до 99 преди 9 години
ЕК е пълна с такива хорица. Лапат нашите пари и слушкат какво ще им заповядат отвъд океана. Общи и кухи фрази и лицемерни усмивки.
92
4
 
14
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
И РАБОТА НА СЕКРЕТАРКА ДА И БЯХА ДАЛИ ПАК ЩЕШЕ ДА Я ПРИЕМЕ САМО ДА ЛАПКА ЗАПЛАТКАТА ТОВА Е СТАЛИНКА !!!!
91
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На Кристалина Георгиева само призхода и е български.Тя е американски чиновник с американско мислене и манталитет.Не и пука за България и българите.По стечение на обстоятелствата американската чиновничка се набута в ЕС.И то точно при дембела Борисов.Сега няма пускане на кокала.Станишев,Джамбазки *** и Пульо,които пратихте в Брюксел не им пука за българите.Те винаги са продавали българските интереси на чужди господари.Ние сме селски тарикати,вечно пре...ни,но мислещи се за велики.
90
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей този форум наистина е пълен с озлобени *** или това са просто платени червени тикви. Не знам кое е по-вярно или и двете. Кристалина безспорно е един изключително способен човек, отделно е много готин и добронамерен човек. Още в момента на стъпването си в Брюксел направи силно положително впечатление. Да се плюе простата като гьон Румяна Желева или оная злобарка Йотова или оня плъх Станишев или оня дембел Борисов, това го разбирам, но Кристалина ??? , какво не й харесвате???
89
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на Кристалина, българин с който можем да се гордеем.
88
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Едно браво от мен за госпожата!!! Тя е един българин от който не ме е срам.
87
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този пост на Сталина не е ли понижение?М.г.Май че беше комисар, не заместник някакъм си..
86
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В България всички чакаме как Георгиева ще реши проблема с КТБ без да се пипа държавния бюджет за частни банки, дългове и кредитни милионери. Засега ЕС разреши само 3,5 милиарда лева от бюджета за КТБ, но никой не казва откъде ще дойдат парите - ще се режат заплати, пенсии и т.н. за да се платят дълговете на КТБ. Георгиева също нищо не казва, а отговаря за бюджета.