Ще помагам на България да използва парите от ЕК!

Кристалина Георгиева: Ще продължа да работя със сърце
Обновена: 10 сеп 2014 17:17 | 10 сеп 2014 17:17, Анисия Иванова
94
Ще помагам на България да използва парите от ЕК!
Кристалина Георгиева. Снимка Reuters

Еврокомисарят Кристалина Георгиева заяви, че ще съдейства на България да се справи с най-важния проблем - не как да получи повече пари, а как по-добре да ги използва.

Днес стана ясно, че тя става заместник-председател в новата Европейска комисия, както и това, че ще бъде еврокомисар по бюджет и човешки ресурси в бъдещата комисия.

Още по темата
По нейните думи тя ще работи така, че да се види, че Европа може да разчита на нея. Много е важно за самочувствието на българите да знаем, че можем да стоим на равна нога с всички в Европа, коментира Георгиева.

Пред български журналисти в Брюксел след оповестяването на новия й пост тя уточни, че позицията й показва сериозна заявка на България за разпределението на отговорностите. Ще продължа да работя със сърце. Това е голяма радост, резултат от петгодишната ни работата, добави еврокомисарят.

По думите й първата й задача тази година ще бъде осигуряването на допълнително финансиране за разплащането на получените в ЕК сметки и приемането на бюджета за догодина.

Георгиева поясни, че в новото си качество ще отговаря за 30 000 служители в ЕК и за годишен бюджет от 140 милиарда евро. Отнасям се много сериозно към това, което предстои, не подценявам нуждата да имам силен екип, заяви Георгиева.

Тя допълни, че с екипа й са гледали пресконференцията на новоизбрания председател на ЕК Жан-Клод  Юнкер и от радост са изпели българския химн.

Голямо благодаря на българското правителство - на премира Орешарски, който първи застана зад мен в конкуренцията за върховен представител на ЕС, на президента и на премиера Близнашки, заяви Георгиева, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
2
 
! Отговори
Mизия преди 9 години
Знаеме колко ще помагаш!До сега един лев няма за Мизия от Еврогейскоият съюз!
63
3
 
1
 
! Отговори
протест преди 9 години
14.09 11 ч. А след изборите още на първия ден ОСТАВКА на групировката ГЕРБ.
62
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама хора , ЕК , не е ЕС ?Бюджета на ЕК издържа чиновниците !Има си бюджетни дирекции ! Тя не отпуска парите ! Тя ще контролира дали правилно се използват ?
61
2
 
3
 
! Отговори
Аспарух преди 9 години
Какви Кристалини, какви еврокомисии, наесен ви помитаме от раз, завинаги народни изедници долни.
60
1
 
3
 
! Отговори
wc преди 9 години
kasno e chado gori vav ada barabar sas kradlivite politici na bolgaria
59
1
 
8
 
! Отговори
тя преди 9 години
Ще видим колко ще помагаш!
58
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
mestia tikvata u druata t'orbaaide oro, taa mnoo gulem drtak, - deka ie Rumunia Jeleva da ia smeni- pone kupona stese da e liut kat ia za4esat s vaprs4eta oneia specialnite letbiiki
57
2
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
с ум драга с ум се работи , а не със сърце . ЩЕ ПОМОГНЕШ НА КРАДЦИТЕ ДА СИ УВЕЛИЧАТ БАНКОВИТЕ СМЕТКИ АМА НЕ И НА НАРОДА .
56
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ходи си сеи дини в лиубимец
55
2
 
27
 
! Отговори
Fen преди 9 години
Благодаря ви госпожа Кристалина!Чувствам се по-спокоен и пълноценен след това Ваше изявление!Както досега помагахте, вЕрвам и занапред ще ни 'помагате'!
54
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
sal nimoi sa razbra, tez zvazdi ot 5 zvezdan zadnik pradniata li sa ili e gavrata na kristalnata Resetkaia sas sazvezdieto na EU
53
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще напълни България с имигранти и терористи
52
23
 
4
 
! Отговори
135 преди 9 години
Трябва да си ***, хейтър или неграмотен, за да не правиш разлика кой какво работи! Масово се изливат всякакви обвинения към Кристалина, като че България няма правителство, кметове ... дори трябвало да се погрижи за ... удавените!!! Смешно и жалко, че все се изказваме неподготвени, а и не смятаме за нужно да попрочетем нещо. А за Кристалина - поздравления!
51
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
do 71 ot Bogdan!Ako si prodal dushata na Dqvola, obarni se se pred Bog, i go pomoli da iscedi Satanata ot sasiranata ti kriv, koqto si q dal na Dqvola!
50
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** кво се радватетя си е американско *** като всички гербавидреме и за някаква си българия пълна с *** дето се връзват на такива номера- комисар българин - глупости - марсианец да беше щяхме да имаме по-голяма ползатя си е чист антибългарин гербавата ***
49
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Объркала се е, иска да каже, че ще помага на Бойко да използа парите от ЕК. :)
48
15
 
2
 
! Отговори
АНТИ трол преди 9 години
Умни Българи, пишете плюсове под коментарите на очевидните *** от Позитано и минуси на позитивните коментари за "тиквата"! Така глупаците ще си живеят в заблуждение, а на изборите ще ги заболи страшно много! Аз така започвам да правя, правете и Вие така! ;)
47
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Уреди се ако и цент даде на България тази предателка
46
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се.Остап Бендер
45
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сТАЛИНКЕ ***, ЩЕ ТЕ ВЕЕ НАРОДЕН СЪД НА БЯЛА Кобила!