Ще помагам на България да използва парите от ЕК!

Кристалина Георгиева: Ще продължа да работя със сърце
Обновена: 10 сеп 2014 17:17 | 10 сеп 2014 17:17, Анисия Иванова
94
Ще помагам на България да използва парите от ЕК!
Кристалина Георгиева. Снимка Reuters

Еврокомисарят Кристалина Георгиева заяви, че ще съдейства на България да се справи с най-важния проблем - не как да получи повече пари, а как по-добре да ги използва.

Днес стана ясно, че тя става заместник-председател в новата Европейска комисия, както и това, че ще бъде еврокомисар по бюджет и човешки ресурси в бъдещата комисия.

Още по темата
По нейните думи тя ще работи така, че да се види, че Европа може да разчита на нея. Много е важно за самочувствието на българите да знаем, че можем да стоим на равна нога с всички в Европа, коментира Георгиева.

Пред български журналисти в Брюксел след оповестяването на новия й пост тя уточни, че позицията й показва сериозна заявка на България за разпределението на отговорностите. Ще продължа да работя със сърце. Това е голяма радост, резултат от петгодишната ни работата, добави еврокомисарят.

По думите й първата й задача тази година ще бъде осигуряването на допълнително финансиране за разплащането на получените в ЕК сметки и приемането на бюджета за догодина.

Георгиева поясни, че в новото си качество ще отговаря за 30 000 служители в ЕК и за годишен бюджет от 140 милиарда евро. Отнасям се много сериозно към това, което предстои, не подценявам нуждата да имам силен екип, заяви Георгиева.

Тя допълни, че с екипа й са гледали пресконференцията на новоизбрания председател на ЕК Жан-Клод  Юнкер и от радост са изпели българския химн.

Голямо благодаря на българското правителство - на премира Орешарски, който първи застана зад мен в конкуренцията за върховен представител на ЕС, на президента и на премиера Близнашки, заяви Георгиева, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще помагаш заедно с господарите ти да доунищожите България !
43
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** колко помогна на удавените
42
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сталинка щяла да помага...какъв майтап! :)
41
1
 
15
 
! Отговори
ф.с.в преди 9 години
Ще помага с 10 000 лв))
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
I SSega SVOBODNO OSSUSTESSTVAVAT SSvoite SSATANINSSKI - PODLI PLANOVE... 2014-2016 god. IADRENA III - TA SSVETOVNA VOIINA... Vanga kazva :2016 - Evropa e SSTUDENA i BEZLIUDNA, Himichesski DUZZDOVE, Rak i IAZVI na Kozzata, GLAD-2016-2018... KOGATO PADNE SSiria, TOGAVA CHAKAIITE GOLAMATA VOIINA...
39
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
PREDIZVIKVANE na GLOBALNA KATASSTROFA chrez IADRENO ORUZZIE, PREDIZVIKVANE na VULKANI, ZEMETRESSENIA, VALNI - ZZUNAMI 100 - 200 do 300 - 500 Metra VISSOKI, chrez VZRIVIAVANE na IADRENI ZARIADI na OKEANSSKOTO i MORSSKOTO DUNO i vav VULKANICHNI ZONI... ILUMINATITE ssa PODKUPILI Burokrati i Politizzi v USA, EU, RUSSIA, KITAII, INDIA, IAPONIA, Israel, Turzzia, AZIA, AMERIKA, AFRIKA... I SSega SVOBODNO OSSUSTESSTVAVAT SSvoite SSATANINSSKI - PODLI PLANOVE... 2014-2016 god. IADRENA III - TA SSVETOVNA VOIINA... Vanga kazva :2016 - Evropa e SSTUDENA i BEZLIUDNA, Himichesski DUZZDOVE, Rak i IAZVI na Ko
38
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Levsskii i Botiiovz SSa POREDNITE Bulgarsski NAIVNIZZI, NALAPALI Vadizzata Na IUMINATITE za EDINEN SSTROII, OBSTA SSobsstvenosst, RAVENSSTVO, Bratsstvo... A, PO - Tochno : UBIISSTVO na Bogatite, republika na Bednite, MIZERIA, TEROR, LAGERI, GENOZZID, GLAD, MASSOVI GRABEZZI... Ossustesstveni ot Lenin - Trozzki - SStalin... SSled OSSUSTESSTVENITE PLANOVE za I SV, Bolshevishki PREVRATI i TEROR, FINANSSIRANE na *** i II SV..., SSega ILUMINATITE PRAVIAT III SV - UNISTOZZENIE na CHOVECHESSTVOTO, Ubiisstvoto na 5 - 7 MILIARDA DUSHI... PREDIZVIKVANE na GLOBALNA KATASSTROFA chrez IADRENO ORUZZIE, PR
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен"47 абв ти какво тилкива правиш в жалкия си жувот за да се смяташ нетъртей"Значи си съгласен, че тая тетка и всички чиновници от Брюксел с търтеи? Не го опровергаваш, ама то и няма как да се опровергае, затова "ad hominem"
36
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще помага кокошките и кравите да са щастливи в кокошарниците и краварниците да имат климатици. И бездомните кучета да получават по 300 лева месечно за грижи. А пенсионерите да карат със 175 лева пенсия - това сме видели само от ЕС.
35
3
 
16
 
! Отговори
1 преди 9 години
Е голямa помощ. Нямa що. Колкото ни помогнa при бедствиятa, толковa и зa остaлото. Брюксел е едно свъртaлище нa ненужни бюрокрaти и извор нa дебилни идеи.
34
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добирят комунист - мъртвият комунист. В България почти не останахте, като до 5 години умрат още няколкостотин хиляди пенсионера, което е 90% от електората на БКП, ще изчезне и партията разсипница.
33
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде чугуна, почвайте да плюете нещастници.*** бесепари ***, искате да ни загробите, ама скоро ще ви изкъртим от бой.Малко търпение остана.
32
2
 
12
 
! Отговори
тома неверни преди 9 години
Ще помагам на България да използва парите от ЕК-ако беше казала Герб,вместо България,щеше да е обективна
31
1
 
9
 
! Отговори
Национал преди 9 години
Народе, недопускай комсомлски отличници, ДС наследници, секратарки на комитети и други червени *** като тази на снимката и нейното обкръжение да ви управляват!!!Веднъж кокошкар, цял живот кокошкар !!!
30
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Направо ти повЕрвах,
29
1
 
15
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 9 години
Тя била пяла химна на България! Да ли го знае или е пяла "Юлско утро"! Боже каква наглост! Какво да се прави, талант е и да си ***, това не всеки би могъл да го направи! Колко бедствия сполетяха българите през нейния мандат? Да сте видели някакъв ефект и нейна намеса да се помогне на пострадалите? Така ще е и в бъдеще, еле пък филията с мас като дойде на власт, и Плевньо , такава комбина са, такъв отбор, та жална ни майка! От една страна Обонго, от друга Меркел, Камеран и сие, Съдба!
28
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** в Брюксел само смучат, не се надявайте нещо да дадат, особено леля криСталинка.
27
2
 
17
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
СТАЛИНка -"КАКТО ВИ ПОМАГАХ ПРИ БЕДСТВИЯТА , ТАКА ЩЕ ВИ ПОМАГАМ И С ПАРИТЕ " -
26
1
 
13
 
! Отговори
ранобуднитепияндета преди 9 години
ще съдейства на България да се справи с най-важния проблем - не как да получи повече пари, а как по-добре да ги използва... Абе офцооо.. не е най-важния проблем да получим повече пари, а как ще ги използваме.. Тая нормална ли е? Такива дето от 20 години живеят зад океана с по няколко стотин хиляди долара годишна заплата.. дето не са стъпвали в Б-я и нямат връзка с реалността много ги обичам.. Да живее Кристалинка.. и как точно ще каже как да използваме парите.. да не е в изп. власт..
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
tia za tva li ia turia na kresloto za da :Ще помагам на България да използва парите от ЕК!a na drugite ste pre4i, taka li. Kak se izmerva legalnata i nelagalnata pomost, maina?tova kiufte s izraz na tokusto izpardiana tikva da ima kasmet da izluje iavno- ste ii izpiat portomoneto