Ще помагам на България да използва парите от ЕК!

Кристалина Георгиева: Ще продължа да работя със сърце
Обновена: 10 сеп 2014 17:17 | 10 сеп 2014 17:17, Анисия Иванова
94
Ще помагам на България да използва парите от ЕК!
Кристалина Георгиева. Снимка Reuters

Еврокомисарят Кристалина Георгиева заяви, че ще съдейства на България да се справи с най-важния проблем - не как да получи повече пари, а как по-добре да ги използва.

Днес стана ясно, че тя става заместник-председател в новата Европейска комисия, както и това, че ще бъде еврокомисар по бюджет и човешки ресурси в бъдещата комисия.

Още по темата
По нейните думи тя ще работи така, че да се види, че Европа може да разчита на нея. Много е важно за самочувствието на българите да знаем, че можем да стоим на равна нога с всички в Европа, коментира Георгиева.

Пред български журналисти в Брюксел след оповестяването на новия й пост тя уточни, че позицията й показва сериозна заявка на България за разпределението на отговорностите. Ще продължа да работя със сърце. Това е голяма радост, резултат от петгодишната ни работата, добави еврокомисарят.

По думите й първата й задача тази година ще бъде осигуряването на допълнително финансиране за разплащането на получените в ЕК сметки и приемането на бюджета за догодина.

Георгиева поясни, че в новото си качество ще отговаря за 30 000 служители в ЕК и за годишен бюджет от 140 милиарда евро. Отнасям се много сериозно към това, което предстои, не подценявам нуждата да имам силен екип, заяви Георгиева.

Тя допълни, че с екипа й са гледали пресконференцията на новоизбрания председател на ЕК Жан-Клод  Юнкер и от радост са изпели българския химн.

Голямо благодаря на българското правителство - на премира Орешарски, който първи застана зад мен в конкуренцията за върховен представител на ЕС, на президента и на премиера Близнашки, заяви Георгиева, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Простият гейберастки вожд не се ли пенеше за някакви високи постове на тази кифла?ахахахаБаси малоумието!М.г.беие комисар, а сега заместник на нещо си.тТва ако не е понижение...Но в болният мутрафонски мозък явно е повишение.Тиквеният лай....пак се изцепи неподготвен.Типично за него и феновете МУ.
3
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колкото помогна досега!
2
3
 
32
 
! Отговори
Айде няма нужда! преди 9 години
Вече си получи мястото, спри да лъжеш, лелче! Яж си паричките и не ни занимавай с измисления "еврочиновнически" свят, който ни "помага"! Стига ни, че на национално ниво ни занимават всекидневно с променливото душевно състояние на Боко, та сега и за твоето даотделяме време. Честито и прави там каквото прави еврочиновника...
1
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В България всички чакаме как Георгиева ще реши проблема с КТБ без да се пипа държавния бюджет за частни банки, дългове и кредитни милионери. Засега ЕС разреши само 3,5 милиарда лева от бюджета за КТБ, но никой не казва откъде ще дойдат парите - ще се режат заплати, пенсии и т.н. за да се платят дълговете на КТБ. Георгиева също нищо не казва, а отговаря за бюджета.